15-11-07

Goddelijke hypnose

Vandaag. 10u. Ik kan mijn auto nog net kwijt langsheen het kleine weggetje dat naar de kerk leidt. Er is veel volk op straat. Onnoemelijk veel mensen die in dikke jassen stilletjes de straat oversteken. Zoveel volk was wel te verwachten voor een begrafenis van een 52-jarige man. Schrijnend. Het is de papa van vrienden. Vrienden die ik via E. heb leren kennen zo'n vijf jaar terug. De vriendenkring stond nog buiten en zoals altijd voerde E. weer het hoogste woord. Op zo'n moment zet je natuurlijk het hele verleden opzij en begroet je iedereen (ook E.) met een gemeende kus op de wang. Na een kleine "hoe is 't" schuiven we in stilte aan voor de ingang van de kerk.

We zijn nog net bij de fortuinlijken die de dienst binnenin de warmte kunnen meevolgen, zij het dan al rechtstaand. Ik heb me onopvallend een beetje verder gesteld dan de vriendenkring. Het voelt toch anders nu. Ik kan het niet laten en kijk even opzij naar E. Hij heeft zijn muts nog op. Even overvalt de drang mij om hem met een klein gebaar te doen inzien dat een muts in een kerk niet thuishoort, maar ik hou me in. Heeft hij wel aan een kaartje gedacht? Of wat kleingeld voor de offerande? Wellicht niet. Ach, het is mijn probleem niet meer.

Ik richt m'n aandacht op de mensen rondom mij. De twee vrouwen voor mij staan met de zakdoek in de hand en deppen hier en daar een traan weg. Terwijl ik langzaam vergroei met de tegel onder mij, voel ik mezelf zwalpen. Een opmerkelijk fenomeen, dat stilstaand zwalpen. Ook de man naast mij zwalpt. Op het ritme van zijn ademhaling. Ik kijk langsheen de ganse rij en zie iedereen zachtjes heen en weer schommelen, de blik op oneindig. Langzaam kom ook ik in een soort trance begeleid door de hypnotische koorzangen. Je kijkt wel, maar je ziet niets. Je luistert, maar je hoort niets. Verzonken in eigen gedachten...

13:30 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Hallo, Raar hé dat zwalpen, deze confrontatie met je innerlijke wereld. Heb dat recent op Allerheiligen nog ervaren toen ik mijn vader ging bezoeken die vorig jaar is overleden. Ook dat ervaar je nog de binding met het verleden, mer mensen die reeds zo lang zijn heengegaan. Wanneer je zo op een kerkhof langs de graven dwaalt, verloopt je leven als in een film voorbij. Je herkent, je beleeft opnieuw, maar dat intense is er niet meer. Je neemt afstand van een deel van je leven, is dat ouder worden? Op zulke momenten sta je even stil bij het leven, ook wanneer je een uitvaart bijwoont, soms beleef je pijnlijke ervaringen, maar ook dat maakt deel uit van ons korte verblijf hier op aarde.

Gepost door: arroyo de la miel | 15-11-07

hei, heel erg mooi, ik heb een vraagje voor jouw, wil je aub eens op mijn link klikken, want ik weet niet of die nog werkt? Ik zie toch niks op mijn teller van 3suisse(affiliateprogramma)Daarna, mag je dit bericht gerust wissen

bedankt
melissa

Gepost door: melissa | 15-11-07

@ melissa Het opent wel heel moeilijk, zeker als je verder klikt op "nederlands". Hopelijk lees je dit berichtje nu wel.
Geen dank.

Gepost door: *** | 15-11-07

@ melissa (2) De "nederlandse" site is bij mij niet geopend geraakt.
Grtz

Gepost door: *** | 15-11-07

Groetjes Ik lees het woord Goddelijk ben je wel met de Bijbel met het woord van God bezig. Jezus Christus de redder der wereld. Hij is de bron van genezing.
Jezus houdt van je.
Fijne dag en avond

Gepost door: rafia | 15-11-07

Ik kijk, ik lees, ik denk... waar ken ik haar van... Je klinkt me zo bekend, je lijkt me zo familiair... Het zal me wel duidelijk worden in de toekomst zeker?
Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!
Ik kom zeker weer langs!

Groetjes,

Gepost door: M&M | 15-11-07

... klinkt bekend, die situaties. zowel in de kerk als in de vriendenkring. stick to it meid, je doet dat goed.

Gepost door: Unexpected | 15-11-07

@ Unexpected Thx! Welkom nu op dit blogje...
;o)

Gepost door: *** | 15-11-07

*** Nog even komen lezen...en ik denk dat het gevoel dat je hebt gehad wel heel positief was. De meesten van ons hebben geen voeling meer met de aarde, de grond...de dingen waar alles begon. We zijn met zoveel andere dingen bezig dat we niet meer tot onszelf en tot rust komen.
Wat jij volgens mij hebt beleefd is terug een voeling met het essentiële, de belangrijke dingen voor jou...stil staan bij jezelf, denken aan wat gebeurd is, maar weten dat het tot het verleden behoort!
En dat vind ik echt wel positief, want het is op een spontane manier gebeurd.
Ik kan voor mezelf dat gevoel terug opwekken door te gaan staan en naar teksten en meditatiemuziek te luisteren en dan weet ik dat ik sommige dingen kan loslaten en dat er belangrijkere dingen zijn waar ik beter wat meer tijd aan besteed.
Nog een fijne avond toegewenst!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 15-11-07

Wat ik mij nu afvraag he dat is, kan het zijn dat men zwalpt door het rechtstaan? Dat je lichaam zich in een houding zet om staande te blijven?
groetjes

Gepost door: maike | 15-11-07

@ Veerle je hebt me een goed idee gegeven om ook weer back to my roots te gaan, even alle pijn en verdriet proberen te vergeten en in je eigen kracht komen ... en voelen dat je ergens geholpen wordt... in deze virtuele wereld heb ik dit de laatste tijd al meer meegemaakt: ergens staat een reactie en dat is dan precies een regelrechte vingerwijziging naar mij en meestal hoopvol en ik ervaar het als een verborgen engelbewaarder die zich openbaart via mensen!
What a powerfull medium!
lieve groet, ook aan ***

Gepost door: luna llena | 16-11-07

@ Luna Blij dat ook jij troost kan vinden in de woorden die hier worden gepost. Virtueel of niet, we zijn allemaal echte mensen die -weliswaar vanop een afstand- oprecht meeleven met de medemens.
Logisch ook allemaal, want het is al langer geweten dat je hart luchten tegen een vreemde wel eens deugd kan doen.
Lieve groetjes terug***

Gepost door: *** | 16-11-07

De commentaren zijn gesloten.