25-11-07

Ouder worden

Ik reken mezelf als late twintiger ook nog tot 'de jeugd van tegenwoordig', maar iets zegt me dat deze periode zo stilaan ten einde loopt. Discotheken zijn er bijvoorbeeld al lang niet meer bij. De laatste keer dat ik er binnen wandelde, was dat nog op buffalo's... denk dat die modetrend nu wel passé composé is.

De late twintiger vermaakt zich dan ook meer in praatcafé's en als het even kan, wordt er nog duchtig gedanst op een fuif of in een swingcafé. Wat ook zeer in trek is, zijn de homeparties. Nu niet op z'n Amerikaans, waar heel de living volgepropt staat met onbekend volk en er af en toe een paar naar boven trekken, neen, komaan zeg... Deze parties verlopen dus wel in stijl, met een aperitiefje, een gala aan hapjes en een muziekje op de achtergrond.

We zijn nu toch wel volwassen geworden, denken we dan. Maar na een paar jeneverkes, neemt de jeugdige kant dan toch de bovenhand. Dames die eerst netjes in de zetel zaten, beginnen lichtjes door te hangen en belanden uiteindelijk met de voeten op de schoot van een ander. De mannen scheppen op over hoe zat ze wel niet van het voetbal zijn gekomen en dat de madam er echt niet mee kon lachen. De madam bevestigt dit nogmaals met een scheve blik, maar tettert toch lustig verder over haar nieuwe schoenen. Ik heb de mijne ondertussen al uitgetrokken, want het zit toch zoveel makkelijker in kleermakerszit. Er wordt zalig gezeverd en nog het meest over seks, haja! Ik zie onszelf zo zitten en bedenk dat dit tien jaar geleden niet anders was.

Eén verschil: om twaalf uur begint iedereen stilaan richting huiswaarts te denken. De hoofden komen recht, blousjes worden glad gestreken, schoenen weer aangetrokken. "Allez? Nu al weg of wa?" "Ja... dat we toch nog iets aan onze zondag hebben hé..."

En zeggen dat we tien jaar geleden nog goud zouden gegeven hebben voor een warm plekje, zonder ma of pa, waar we ons volledig konden laten gaan tot in de vroege uurtjes.

02:14 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

hé, nachtuiltje ook nog niet onder het warme donsbed, zie ik
Ja, ken dat, nu mogen we lang wegzitten, geen mens die het ons verbiedt, maar meestal amuseren we ons niet meer bij al die vervelende prietpraat, mensen hebben vaak zo weinig zinnigs te vertellen en van verveling ga je dan maar weer naar huis..
lieve nachtzoen

Gepost door: luna llena | 25-11-07

Hallokes Lieve groetjes en een heel fijne zondag...

Gepost door: yolanda | 25-11-07

Om twaalf uur thuis,.... speak for yourself !!
Discotheken beginnen idd dik te minderen, maar Feestpaleis was wel zalig vannacht :) (euhm, jep, idd, just thuis nu)
Ouder wórden....? Neih, we zijn't al :)

Gepost door: Bulldozerken | 25-11-07

@ Luna, @ Bulldozer @ Luna: Ik ben een nachtmens hé... maar toch even zeggen dat ons partietje met momenten hilarisch was! We hebben ons wel heel goed geamuseerd, behalve dan dat iedereen vroeg naar huis ging. Dat was dan het verschil buiten vroeger.

@ Bulldozer: Haha, dan pas thuis? Ik kan het geloven dat het super was! Je mag een zatte mens nooit tegenspreken, dus bij deze: ja hoor, we zijn al een dagje ouder, groot gelijk.

Greetz y'all!

Gepost door: *** | 25-11-07

Dat zalig zeveren vind ik veel plezanter dan het geboenk van discotheken zenne.
Je hoeft niet tot 5.00u in de morgen uit te gaan om te zeggen dat het keiplezant is geweest. Alleen als je 16 bent ja dan is alles keiplezant zolang je ouders je maar niet in het vizier hebben hahaha.
...en seks? Homaar, de één doet 'het' nog beter en verfijnder dan de ander he...naarmate het later wordt toch lol.
groetjes
PS: Welke haarkleur had je dan wel in gedachten??? Grijs??? hahahaha!

Volgens mij heb je niet op het kleine fotoke geklikt om te zien over wie ik het had??? :p

Gepost door: maike | 25-11-07

:-) Ik heb altijd kastanjebruine haren gehad, maar ik vond me te slim en wou eens voor ene keer een 'dom' blondje zijn lol en omdat me dat zo goed beviel blijf ik forever blond ;-)

Gepost door: maike | 25-11-07

het hoeft niet altijd bijna ochtend te zijn om te zeggen het was goed

Gepost door: merel | 25-11-07

Welcome to my life...
Ik hou me vast aan de gedachte dat ik hoewel de 30 zich al aan het opwarmen is. ... ik nog altijd een puber ben. Maar dit klink meer dan bekend, vroeger trok ik om 7 uur nog naar de pita of t frituur om een laagje vet boven den alcohol te leggen... nu trek ik om 7 uur mijn sloefen aan om iemand van 2,3 te vermaken eten te geven ezo .. .
Ach elke periode heeft zo zijn goede en slechte kanten... nu kan ik me dingens veroorloven waar ik 10 jaar geleden nog maar kon van dromen. nu neem ik kleine dingen al genoeg terwijl ik vroeger bergen moest verzetten om een vol gevoel te krijge ....
Times to come and go .. :-)

Gepost door: kobe | 25-11-07

De commentaren zijn gesloten.