15-12-07

Dubbelleven

Bzz bzz... huh?

Bzz bzz... neeje....

Bzz bzz... Ik schiet wakker. De telefoon die ik uit voorzorg in stille modus had gezet, zodat mijn metabolisme zelf kon beslissen wanneer het zichzelf in gang zou trekken... had dus geen medelij.

"Hallo... (is it me you're looking for?)"

"Goeiemiddag (middag??) Mevrouw, u spreekt hier met de Adjunct-Directeur van het St-tuut-college in tuut"

(Ieeeeeeek!)

Flashback naar enkele uren daarvoor, wanneer ik heftig sta mee te shaken met "Relax! Take it eaaaaaeaaaaasy...", de arm uitgestrekt en de wijsvinger naar voor gericht, van links naar rechts wijzend naar elke vent in mijn onmiddellijke omgeving. Of wanneer ik een beetje later in mijn 15-jarige zelve herval op de tonen van "Booonzaï, tatatataa" en "This is how it feels when you fuck on cocaine... of "Face down, ass up, that's the way..." Hoe ik dit visueel kracht heb bijgezet, zal ik jullie maar best onthouden.

Om maar te zeggen dat wellicht niemand in dit aanhouderskot zou gedacht hebben dat op het verhoogje voor hen een leerkracht in spé het marginaalste van zichzelf stond te geven. Ik profileer mezelf doorgaans als bekwame gids voor onze jeugd opdat ze zouden uitgroeien tot fijngevoelige en volwassen individuen. Welja... toen eventjes niet...

"Ah, dag mevrouw de Directrice", zeg ik en schraap herhaaldelijk mijn van rook en drank doorspekte keel. Het helpt niet. Mijn hese stem blijft koppig en slaat een paar keer over bij wijze van verzet. "Of ik nog geïnteresseerd ben in andere vakken?" (Tiens, die zal mijn dt-fout niet opgemerkt hebben zeker?) "Jazeker! Dinsdag? Een gesprek? Ik zal er zijn!"

Ik zal er zijn... in een brave outfit, matige make-up en mijn haar netjes gekamd. Ik zal proclameren dat ikzelf als zedelijke christen ben opgebracht en zodoende perfect pas in de onderwijscultuur van het Vrije (Katholieke) Net. Ik zal mijn enthousiasme tonen om van deze wereld a better place te maken door onze jongeren de nodige waarden en normen aan te leren. Jazeker.

Maar jullie moesten eens weten...

16:43 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

15 jaar? toen mocht ik nog nie buiten joh! :)

"bonzaaaaï, tsaj, tsaj, tsa-tsatsa-tsaaj tsaaj" kan mij niet herinneren dit gehoord te hebben :)

ik zal maar blij zijn voor da dt-gedoe nu zeker :) nenee ik bén blij voor u!! :)

Gepost door: Cijferkes | 15-12-07

Veel succes in ieder geval. :-) Voor de rest is het absoluuuut niet nodig het heilige dezeke te gaan uithangen. Soms is het gewoon te plezant om even volle bak uit de bol te gaan. :-) Prettig weekend!

Gepost door: Carmen | 15-12-07

als ..... ze je blog leest kan je fluiten naar de job en als je werkelijk een goeie lerares zou kunnen wezen zou ze stom zijn om je voor een dt fout niet te weerhouden. Zorg maar dat je geen rook of alcohol walmen meedraagt en bereid je voor op een vraag over de dt fout in je brief.

Gepost door: Duvel | 15-12-07

@ Duvel Jongsken, ge zijt echt zielig aan't doen, ge kent haar van toeten of blazen, van haar noch pluimen, en 't enige da ge doet is haar afbreken langs alle kanten! Gelukkig is ze slim en sterk genoeg en kan ze het gezeik verdragen, maar ik vind wel dat je er soms echt over aan't gaan bent man. Een beetje respect voor een ander zou al een goed begin zijn!

Voilà, nu weet ge ook eens hoe dat is als ze u de les lezen.

Gepost door: Cijferkes | 15-12-07

cijferkes toch een beetje gevoel voor humor is je blijkbaar vreemd of dacht je echt dat ik dat allemaal meen wat ik hier schrijf.
En als het al nodig is zal ze mijzelf wel de les lezen als ze dat nodig acht, want zoals jezelf althans beweert is ze daarvoor sterk en slim genoeg. Als je mijn aanwezigheid op je blogske mist zeg je het maar hoor dan kom ik wel terug ondanks je smeekbede om er weg te blijven.
Wat je doet is mij niet d eles lezen maar wel jezelf bealchelijk maken. Volgende keer beter Voilà.

Gepost door: Duvel | 15-12-07

Succes!!!!
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 16-12-07

@ Duvel en Cijferkes Allez zenne... schoon is dat! Ik kom terug en er wordt al gebadderd op mijn blog, MIJN blog!

@ Duvel: Je komt steeds scherper uit de hoek ja. Ik meen te denken dat jij de inhoud van mijn postjes ook ietwat té serieus interpreteert. En jouw reacties bij andere bloggers (en dan heb ik het niet alleen over de blog van C.)kan ik ook niet altijd bepaald smaken. Maar goed, ik respecteer ieders mening over wat ik schrijf, anders moet ik het maar niet op het www gooien, right? 't Is waar, je kent me niet IRL, dus maal ik ook niet zozeer om je woorden. Tenandere... open ook eens een blog... ben echt benieuwd hoe jij zou schrijven en vooral, of de inhoud mij enigszins zou kúnnen boeien.

@ Cijferkes: Bedankt om voor me op te komen. In tegenstelling tot Duvel, ken jij me wel IRL. Jouw reacties zijn dan ook ietsje meer geplaatst en gesmaakt. No worries mate, zwartkijkers en criticasters vind je echt óveral . Respect... tja... niet iedereen draagt het in zich.

ps @ Duvel: je zit niet zodanig ver verwijderd van een blokkering van je ip-adres daar ergens in het Brusselse.

Gepost door: Lentesneeuw | 16-12-07

zie je wel cijferkes dat ze het kan. Ze heeft haar blog volledig in HET hand. ip adres in het Brusselse ????

Gepost door: Duvel | 16-12-07

@lentesneeuw Moeten reacties altijd lof en eerbetuigingen zijn aan de schrijver? Nee. Dus zet ik wel is een scherpe reactie en naar mijn mening vaak met een stevige basis van waarheid er in en m.i. aangepast aan de scherpte van het postje waarop ik reageer.Want de stijl in blogsaland is heel divers en uiteenlopend. Maar dan ... moet is zien hoe op een vleugje of scherpe kritiek gereageerd wordt:scheldpartijen , naast de kwestie lullen, dreigen enz. Inderdaad , nooit leuk als je het deksel op je neus krijgt of op een fout gewezen wordt maar is het niet net daardoor dat je bijleert . Jij als onderwijzeres zal in de toekomst veel jongeren op hun fouten(uiteraard ook op hun positieve resultaten) moeten wijzen. Ik wil jou reactie wel is zien als ze dan beginnen schelden of dreigen . Dan is het treintje vertrokken en in mijn geval reageer ik terug.Waarom ? zoek dat maar is uit maar het zal je allemaal niet interesseren . Ook goed.

Gepost door: Duvel | 16-12-07

@Duvel Leer anders zelf eens zonder fouten schrijven vooraleer u het nodig vindt om anderen op hun fouten te wijzen. De pot en de ketel, zonde en eerste steen komen spontaan in mij op.

Gepost door: Mzungu | 16-12-07

ja Mnuzdinges ....geeuw....

Gepost door: Duvel | 16-12-07

Zo zie je maar he... blijkbaar heeft de lieve juf het je dt fouten niet gezien of vergeven... ik ga dinsdag duimen voor je v...

voor de rest let's go crazzzzzzzzzzyyy lalalala.... Alcohol en nicotine ... wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Was ik nog maar 15 aaaaah met de kennis die ik nu heb amai ... de wereld zou een stuk onveiliger zijn (hihi)

Gepost door: kobe | 16-12-07

Ik duim dinsdag..

Gepost door: oortje | 16-12-07

Bonzai ... I know the "song" ... zalig, ik moet binnenkort nog eens gaan fuiven denk ik.
Enne, blijkbaar valt niet iedereen over dt-fouten ... x

Gepost door: Chaoot | 17-12-07

Maar jullie moesten eens weten... hihi en of ik het weet!
Al ken ik je niet IRL, je bent mens...dus...de uitspattingen zullen wel hetzelfde zijn als bij ieder ander :-))

Dat dt gedoe, als ze daar al over gaan vallen è tsssss. Het is toch niet omdat je lerares bent, dat er geen foutje kan ontstaan hè!
Ben benieuwd naar morgen...ik duim! :-)))
groetjes

Gepost door: maike | 17-12-07

Ik duim mee voor jou!
Veel succes meisje en hopelijk is de job voor jou, op een dt-foutje komt het niet aan hoor!
Diegene die nooit een foutje maakt mag nu rechtstaan! Wedden dat iedereen mooi blijft zitten!

Wens je nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 17-12-07

Heel veel succes met de sollicitatie! Mijn duimen staan recht omhoog en ik ben er zeker van dat je een verpletterende indruk zal maken. Hou ons op de hoogte!!!

Gepost door: amber | 17-12-07

De commentaren zijn gesloten.