17-12-07

Anoniemer dan anoniem

Soms wou ik dat ik het kon zijn.

Kennen jullie ook dat gevoel dat er zodanig veel door je hoofd raast? Zaken die beter onuitgesproken blijven, zélfs op een anonieme blog? Het zijn vaak gevoelige dingen, die je beter met de persoon zelf bespreekt. Liever dát dan jezelf te zitten gek maken op voorhand (zonder reden), tijdens (al dan niet met reden) en daarna (als er dan nog een reden is).

Mezelf gek maken, ik kan er wat van! Een eeuwig durende dialoog tussen me myself and I, en dat elke dag, toch sedert... Ach kom, doe dat nou niet! Tut-tut, doe het juist wel! 't Is misschien beter als je het zo laat? Maar neen, denk eens aan jezelf en waar JIJ beter van wordt!

Argh... en ik kan het niet eens deftig uit mijn pen laten vloeien. Correctie: ik mág niet van mezelf. En in feite heb ik met deze post al veel te veel gezegd. Want ik wil niet 'zo' zijn en wil het al zeker niet tonen. Face it, je bént echt zo. Waarom mezelf dan nog langer negeren? Alright, I am who I am: ongeduldig en gulzig vooral! Ik wil alles, meteen en dan wel nú. Eén probleem: ik krijg het maar niet te pakken...

Dan kruip ik eerst en vooral in een hoekje met een stevige tas zelfmedelij, twee klontjes koppigheid erbij en roeren maar! O ja, en graag ook nog een scheutje jaloezie tegenover al die diegenen die het wél hebben. Ik druk vervolgens op de knop van mijn zelfbescherming en hou zogezegd het hoofd koel. Keep on smiling, that is! Dat lukt me nooit lang... want opeens bedenk ik me dat het op die manier al lang niet meer hoeft voor mij. Dat ik mijn best heb gedaan. Dat een mens maar zoveel kan doen. Baf, en daar maakt de gelatenheid zich meester van mij...

Eigenlijk, als ik het nu zo bekijk, word ik er niet bepaald een beter mens door. Ik roep mezelf voor de zoveelste keer een halt toe. Het is genoeg geweest.

21:37 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

je bent een beetje eenzaam

Gepost door: Duvel | 17-12-07

Dat ken ik Die eeuwige dialoog met jezelf, het zelfmedelijden, de gelatenheid. Ben zelf beginnen bloggen in de hoop die interne discussies te laten verminderen, maar het hielp niet... Hopelijk heb jij meer succes.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 17-12-07

ik ken het, maar dan wel zonder de klontjes

Gepost door: i.k. | 17-12-07

Ben jij ik? Of ben ik jij??
Ooooooooooh... ik herken mezelf hier zo goed in hé!
Troost je... ik ben, denk ik een stukske ouder en het gaat echt niet over hoor!! ;-)))
Maar bon, ik leef nog, er is nog niemand die met den tweeloop voor me gestaan heeft... dus er is nog hoop!

Wens je nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-12-07

De commentaren zijn gesloten.