01-01-08

28 uur wakker

Ken je dat moment waarop je óver je nood-aan-slaapgrens gaat? Dat is dus nu aan het gebeuren bij mij. Vergeef me op voorhand voor enige mistypsels en andere fouten in deze post, want mijn ogen staan wel degelijk op half drie. Maar slaap? Dat heb ik even niet meer.

Om 9u deze morgen hebben we de lichten zien aanspringen, de laatste pot gepakt en de keet gesloten. Ik en mijn vriendin M., met de armen zusterlijk in mekaar gehaakt. O ja, links van mij ook nog meneer Te Braaf en rechts van haar meneer Ik Zen Een Machotype. Vier op een kromme rij, that is.

We hadden de Ajuinen gelaten voor wat ze waren zo rond een uur of vier (al onze pogingen ten spijt om de boel in gang te trekken) en zijn dan toch naar onze eigen thuishaven gereden, waar de sfeer er wél dik in zat.

Vele bekende gezichten en gelukkige nieuwjaren. Maar daarnaast ook nog een paar kilo's onverkend vlees. Zoals altijd schuimen we met ons tweetjes eerst de kuip af in ware polonnaisestijl. Ik moet zeggen dat deze techniek toch zijn vruchten afwerpt: de mannen knikken goedkeurend wanneer ze onze wiegende heupen "erdoor moeten laten" en dansen zelfs spontaan wat pasjes mee. Oh kijk, nóg een bekende! Mwa, mwa, mwa! Smiiile :o) Dan zie je zijn vrienden bedenken "tiens, wie zijn die dames nu weer?" Maar we blijven nooit te lang talmen op één plaats en dansen onze weg nonchalant verder door de zaal.

Terug bij onze eigen vriendenkring... Check-point: wie is ons met de ogen gevolgd door de meute heen? Ah dáárzo! Hm, nicht slecht! Posities innemen en... shake that ass ;o) We moeten het gewoon aanvaarden, er ons gedwee bij neerleggen: de mens is in wezen een dier met alle instincten vandien. Dit gedrag is maar al te normaal te noemen, en al zéker op een avond als deze.

Maar de paringsdans wordt pas echt ingezet wanneer de eerste kandidaat zich aanbiedt. Hij komt zogezegd onwetend mijn richting in gewalst, "botst" tegen m'n rug en loopt een eindje mee de dansvloer over. Ik draai naar rechts, hij draait naar rechts. Ik links, hij links. Ik blijf ter plekke, hij ook. Hij port mijn ene zij bijna tegen mijn andere en glimlacht ietwat ingetogen. Zijn ogen laten iets anders uitschijnen. Blij te merken dat ik nog al mijn kleren aanheb. Op een bepaald moment "denkt" hij iets gehoord te hebben van mijn kant en komt onschuldig vragen "wat zei je?". "Euhm... was tegen m'n vriendin *smiiiile*." "Hoe heet je eigenlijk?" Hehe, here we go ;o)

Het leek een zeer vriendelijke, lieve en attentvolle man. Een tikkeltje te diep in het glas gekeken, maar wat wil je. Hij kon het zelfs als charmant laten overkomen. En toch... is het er niet van gekomen. Hij was me veel te braaf (en te zat). (Allez nu? Tja, ik zit blijkbaar zeer complex in mekaar... *zucht*) Maar we hebben hartelijk gelachen, lang gepraat, hij heeft een paar keer zijn kans gewaagd... maar nee, ik vond het wel goed zo :o)

M. had ondertussen ook touche. Ik Zen Een Machotype stond haar met zwierige gebaren vanalles uit de doeken te doen. Proper kostuumpje, verzorgd ringbaardje, zonnebankvelleke. Ze is geen sikkepit geïnteresseerd in wat hij te vertellen heeft, maar amuseert zich ondertussen wél... met hem volledig te doen gaan. Hij vertelt ronduit over zijn dikke spaarboek, zijn grote -maar 't is vooral voor 't comfort- auto, zijn eigendom (de zíjne dus he!), zijn zware job... kortom, hij is zó fier op zichzelf he! Ik ben er ondertussen even bij komen staan. "Ja maar," zeg ik "dat is fier zijn op wat je HEBT... Ben je ook fier om wat je BENT?" Euuuuuh... daar moest hij toch even over nadenken.

Meneer Te Braaf mist me blijkbaar. Nu komt ook híj aanschuifelen om dit diepzinnige gesprek mee te volgen. Het wordt een hilariteit van jewelste wanneer de mannen tegen mekáár beginnen te discussiëren. Een wedstrijdje "wie maakt het best indruk op de dames". Er worden punten gescoord, dan weer afgetrokken. Geen blad voor de mond, en zo hebben wij het graag :o)

We lopen uiteindelijk alle vier arm in arm de zaal buiten. M. en ik stappen onze auto in. En kijk nou toch es! Te Braaf en Ik Zen Een Machotype zien we in de achteruitkijkspiegel SAMEN hun weg vervolgen. Een wel zéér romantisch zicht. Gloednieuwe vriendjes... en dat door óns toedoen!

;o)

 

13:23 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig nieuwjaar lentesneeuw heel bijzonder, met elke dag een nieuw wonder!
Warme groetjes en open oogjes!

Gepost door: Veerle | 01-01-08

Als vrouwen de jacht openen, is het uitkijken geblazen. Hapklare brokken dienen zich anders aan
pavel

Gepost door: pavel | 01-01-08

Tot zover uw laatste voornemen van 2007. Hopelijk werden uw andere voornemens wel gecontretiseerd ;)

Gepost door: Mzungu | 01-01-08

geconcretiseerd dus.

Gepost door: Mzungu | 01-01-08

haha! zalig postje weer niet meer doen... zoiets schrijven... al mijn spieren doen nog zeer elke keer als ik moet lachen :)
mijn nachtje is dan weer niet geschikt voor publicatie :-D

Gepost door: Cijferkes | 01-01-08

No balls, no glory.

Gepost door: johan | 01-01-08

@... Mzungu: Wel, ik heb heel wat geconcretiseerd in 2007. Meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben in se wel zéér tevreden over mezelf in het voorbije jaar :o)

Cijferkes: Tedoeme! Ik krijg het mss wel via een ander kanaal te horen?? ;o)

Johan: Hm. Ik zie niet in waarom je dit zou antwoorden. No balls? Ik refereer aan mijn vorig postje waarin ik duidelijk zeg "het moet wel de moeite waard zijn". En dat was het niet. Geen "sparks". 't Is niet omdat een kat krols loopt, dat ze de eerste de beste kater zal nemen... toch?

Gepost door: Lentesneeuw | 01-01-08

Mja, inderdaad, maar soms is het genieten van seks als ontspanning een mooi iets. Zonder daar een relatie in te zien, of iemand die voldoet aan elke verwachting.
ik dacht dat je dit zocht, of toch van plan was. Even van de wereld te zijn, zonder meer, een fiffer, en dat hoeft zelfs geen friend te zijn.
Just sex, no strings, en daarom was mijn reactie, no balls, omdat je dit (nog?) niet deed, voor zover wij weten.

Gepost door: johan | 01-01-08

@ Johan Ik begrijp je al wat beter nu. Mag ik vervallen in een cliché? Voor vrouwen ligt seks without strings toch net dat ietsje anders. 't Is moeilijk uit te leggen... Hmhm, ik heb wel al meerdere one-night-stands gehad en ik weet ook de reden waarom ik het toen zomaar kon. Ik kan het nu niet meer "zomaar". 't Is en blijft iets moois en innigs tussen twee mensen. Gisteren dacht ik bij die kerel meteen: "leuk, al die aandacht, maar naaah, toch niet voor dát". En dan gebeurt het ook niet. Ik ben niet rouwig om mijn eigen instinct hoor. Ik sta er volledig achter ;o)

Gepost door: Lentesneeuw | 01-01-08

Juist, maar sommige vrouwen, meisjes, kunnen het wel, persoonlijk heb ik dit ook altijd raar gevonden, omdat het zo mannelijk is.

Gepost door: johan | 01-01-08

2008! Er was geen 'sneeuw' met oud en nieuw, maar wel een 'lente'gevoel in je hart, zeker zijn van jezelf, wat je wil en vooral wat niet ..
Proficiat met je opinie over "hapklare" maar oninteressante brokken .. 'k volg je helemaal!
lieve nieuwjaarsgroet

Gepost door: luna llena | 01-01-08

Heel knap dat je zo'n leuk postje schrijft na 28 uur wakker zijn. Ik zou het je niet kunnen nadoen... zelfs niet met voldoende slaap!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 01-01-08

@ Luna (en ook een beetje voor de rest) Omdat je geen blogje hebt, wens ik je langs deze weg een HAPPY NEW YEAR toe! :o) Moge het vervuld zijn van alles wat je hartje verlangt! We blijven ervoor gaan he, Luna ;o)

(en NU kruip ik in mijn nest, na een etmaal waarvan 2 luttele uurtjes slaap, 1 uur om mijn heir uit de weir te brengen, 5 uur familie over de vloer te krijgen... en de rest als een zombie te zitten sterven. Slaapwel!)

Gepost door: Lentesneeuw | 01-01-08

Slaapwel Slaap goed uit en dan begint 2008 echt: met vele toffe dingen, geluk, gezondheid en liefde

Gepost door: ambereyes | 02-01-08

:-D Hoewel ik me hier stierlijk zit te vervelen en zwaar zit te ergeren, kan jij me toch echt wel weer doen lachen.

Gepost door: Chaoot | 02-01-08

De commentaren zijn gesloten.