05-01-08

Het ken-jezelf-stokje

Voila. Alle lessen voor de eerste week van het nieuwe jaar zijn ingeblikt! De vetten en voeten (da's vakjargon, niks van aantrekken) er netjes in verwerkt en het jaarplan er zorgvuldig naartoe gelinkt. Nog 17 weken te gaan zo :o))) Te hopen dat ik het voortaan wat vlugger doe, want anders wordt het maar een zeer triestig sociaal bestaan.

Vandaar ook dat ik pas op dit onmogelijke uur de tijd heb gevonden om langs te lopen bij bloggend Vlaanderen... en wat vond ik daar? Een nieuwjaarscadeautje van ons Saartje! Eén van de allereerste stokjes van dit jaar. Het kind had nog geen naam, dus doop ik het hier onderweg wel effe: Het ken-jezelf-stokje :o)

1. Wat wilde je later worden toen je nog een kindje was?

Ik heb veel lopen verkondigen: advocate, journaliste, zangeres, schrijfster... maar nog het langst vroedvrouw of dierenarts. Nu, die vroedvrouw, dat kwam omdat mijn oudere zus dat ook wou zijn en naarmate ik mijn eigen individuutje ontwikkelde, stond me het idee van na-aperij niet echt meer aan. Dierenarts... tja, ik heb nog steeds een grote liefde voor alles wat loopt, kruipt, springt, glibbert en zwemt... maar ben er dus niet in verder gegaan.

2. Wat ben je dan uiteindelijk geworden?

Ik ben vertaler-tolk gaan studeren, maar ook dát ben ik niet geworden. Ik heb mijn centjes een tijdje verdiend als telemarketeer, als medisch secretaresse, als McDo-medium of large?-juffrouwtje en als courgettenplukster (oke ja, die twee laatste jobs waren in het buitenland om m'n reis te bekostigen)... maar zeer binnenkort zit ik dus temidden van mijn droomjob :o) En dat zal ik nog een hele lange tijd blijven!

3. Hoe wilde je, als kind, er later uitzien?

Goh... als kind was ik daar niet zozeer mee bezig. Ik was niet van het type meisjes dat o zo graag ballerina wilde zijn of topmodel. O nee, ik was veel te druk bezig met in de bomen te klauteren en er weer uit te vallen, met bonen te eten uit de kom (met een grote houten lepel!) zoals het een echte cowgirl betaamt. Ik leefde vooral in één grote fantasiewereld (Middeleeuwse jonkvrouwen, Romeinse keizers). De zetel was mijn fort en de mat was een zee... zulke toestanden. Hoe ik er later uit zou zien? Poeh!

4. Hoe zie je er nu uit?

Niet mis ;o) Haha, welja... ik ben dus geen topmodel geworden, maar heb wel nog steeds de lenigheid van een aapje, het avontuurlijke van een cowgirl, de elegantie van een jonge deerne en de stoutmoedigheid van Cleopatra.

5. Hoe zag de man van je dromen eruit?

Haha, kent er iemand nog de serie "Booker", met Richard Grieco als tough cop? Man man... in mijn jonge tienerjaren hing die boven mijn bed. De plaats waar zijn lippen stonden afgebeeld, was op den duur doorweekt ;o) Anyway, ik zou mijn toekomstige hond zeker en vast Booker genoemd hebben!

6. En wat is het uiteindelijk geworden?

Bono :o) Mijn hondje dat ik op m'n veertiende kreeg. Jaaa, ik had Booker al volledig weggekust van de muur tegen dan. Heh? Dat was de vraag niet? Neeeext!

7. Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?

Oh, ik heb er altijd veel gewild! Een stuk of zes, op zijn minst! Lekker het huishouden doen, de kindjes pap geven, ze aan- en uitkleden... mja, tot ik een pop kreeg die kon wenen en plassen... TEGELIJK!

8. Wat is het uiteindelijk geworden, of wat zal het wellicht worden?

Als het van mij afhangt (en ja, of course zal dat zo zijn ;o)) graag drie. Twee is veel te dubbel en eentje te alleen. Ik zal wellicht niet te kiezen hebben. We zullen het nemen, zoals het komt.

9. Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?

Wat ik het allerliefste at was kip in de ananassaus met bollekes :o) Dat maakte mijn moeder altijd klaar voor mijn verjaardag (en als ik het vroeg ook). Wat ik totaal niet lustte: wel, sinds ik eens een volledige portie preistamp in een zak van de GB had uitgekotst (tja, er was niets anders in de buurt), kwamen m'n haren al recht bij de geur alleen.

10. Lust je dat nu nog (niet) of heb je andere favorieten?

Euhm. Het kipgerecht is gebleven en mijn moeder maakt het nog altijd klaar :o) Ik heb mijn preifobie ondertussen wel overwonnen, maar zet me nu geen schorseneren meer voor m'n neus. Brr! Mijn favo dishes zijn geworden: pasta op alle mogelijke manieren, wokgerechten, biefstuk-friet (natúúrlijk) en M&M's met paprikachips!

Azo zie. Mijn stokje is vervuld. Ik geef het op mijn beurt door aan Cijferkes, Chaoot en Breeg! Good luck you guys...

03:06 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Amai Dat is een mooi stokje, heb genoten van je antwoorden. Bedankt dat je het aan mij wil doorgeven maar zal me wel even tijd kosten om zo ver in mijn geheugen te graven :-)
Groetjes
PS:maar niet iedereen sterft in mijn verhaal, want alle bandieten leven nog:-)

Gepost door: Breeg | 05-01-08

Grappig hé... om zo eens na te denken over wat je vroeger dacht en wou en hoe het uiteindelijk is uitgedraaid :-)
En die preifobie... zoiets heb ik gehad met bami met chinese garnalen en videe... dat was ik al vergeten... De videe is overwonnen, garnalen bij de chinees zijn voor mij helemaal ondenkbaar geworden

Gepost door: saartje | 05-01-08

Interesting :)

Gepost door: Mzungu | 05-01-08

Hoezo geen topmodel? Ik zou gezworen hebben dat jij het was op de cover van het decembernummer van Vogue. ;-)
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 05-01-08

el Grieco hey, je hebt wel een goeie smaak hoor om hem als "jeugdidool" te kiezen : het volgende clipje op You-tube "If love was on your mind" : daar zie je hem nog véél beter - kwestie als je nog wat jeugdherinneringen wil bovenhalen .. de leute!
De rest van het stokje was ook fun om te lezen!
lieve avondgroet

Gepost door: luna llena | 05-01-08

Tof om dit te lezen... zo leren we je eens anders kennen he ;-)
Knuffel

Gepost door: oortje | 05-01-08

veel succes met je eerste werkdag morgen! vele groetjes en laat ons weten hoe het geweest is

Gepost door: amber | 06-01-08

k heb er van genoten ;-)

Gepost door: kobe | 06-01-08

heykes wa zijn die bollekes in die ananassaus? ;-) grtjsssss

Gepost door: bartblue | 07-01-08

@ Bartblue, Amber, JB @ Bartblue:
"bollekes" = aardappelnootjes :o)
"ananassaus" = saus met ananananasstukjes ;o)

@ Amber: Merci!!

@ JB: Haha! Dat kán, maar dan heb ik die fotoshoot toch onbewust meegemaakt... en waar blijft mijn geld daarvoor trouwens?? :o) hehe

Gepost door: Lentesneeuw | 07-01-08

:-) Petje af voor deze heel duidelijke mooie omschrijving van jezelf lentesneeuw :-)))

En hoe is je dag verlopen??????? ben heel curieus!

groetjes

Gepost door: maike | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.