07-01-08

Stiletto-ongemakjes

Moe!

Heck, ik ben moe!

't Doet deugd om al jullie positieve reacties te lezen, echt waar. Ik voorspel een paar drukke maanden in mijn toekomstige bestaan. Op relatief korte tijd moet ik drie jaarplannen volledig uitgekiend hebben. Elk jaarplan moet ik onderverdeeld krijgen in afzonderlijke lessen. Tegelijk moet ik die lessen ook nog degelijk en nauwkeurig op papier zetten. En dan hopen dat ik in de praktijk rondkom met alles wat ik gepland heb. Kleine zucht, staat u me toe. Ik heb de nodige courage, daar niet van, maar ik weet gewoon nu al dat er bitter weinig tijd zal resten voor enige andere ontspanning (zo ook voor mijn blogje hier, vrees ik).

Vandaag thuisgekomen na een redelijk geslaagde eerste dag. Ik had voor de gelegenheid mijn gloednieuwe laarsjes met stilettohak aangetrokken, kwestie van wat groter te lijken. Maar ook het auditieve effect is daarbij niet te onderschatten: mijn passen weergalmden autoritair door de klas en de babbelaars werden op slag stil. Ooo ja, er zitten zoals verwacht een paar chatterboxes bij (wees gerust, ik kan ze wel aan...) Maar goed, de laarsjes! Niet echt verstandig als ze nieuw zijn dus! Ik ben de elegantie er blijven uitpersen, heb de stekende pijn in mijn voetkussentjes genegeerd, verbeten! Maar oooh, eens uit het zicht van de leerlingen, kon ik niet snel genoeg naar mijn auto pikkelen als liep ik over een tapijt van hete kolen. Waarom ben ik geen sportlerares geworden?!

En verder? Goh, niks speciaals. Ik ben nieuw, ik moet echt nog aan alles wennen... en heb nog heel wat te leren. Dat je bijvoorbeeld eerst best door het raam checkt of een klas al dan niet bezet is voor je je sleutel in het slot steekt, merkt dat de deur al open is, de deur alsnóg nonchalant opengooit met 17 leerlingen in je kielzog... om dan aangestaard te worden door een 20 of wat andere leerlingen die er al zitten. Euuhm... woeps, wrong classroom... (hoewel op mijn rooster wél dat klassnummer stond vermeld!) In omgekeerde richting weer naar buiten, de 17 leerlingen niet snel genoeg voor je uit duwend en op zoek naar een andere klas :o)

Of nog, dat je je gezond verstand best gebruikt wanneer leerlingen hun naamkaartjes slordig hebben opgesteld. Dat een meisje onmogelijk Tony kan heten en dat het misschien wel eens een Jony zou kunnen zijn?! Om nog maar te zwijgen over Folien... (oke, dat laatste had ik dus wel degelijk door hé).

Soit, ik ga nog wat verder werken... Het ga jullie allemaal goed ondertussen!

23:05 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Memories!! Krijg ik hier ineens flashbacks naar de tijd dat ik een week door het leven ging als 'Ann' tijdens de lessen Latijn. Namen verwisselen, het was een perfect recept voor chaos. Maar jij komt het nu tegen vanuit de andere richting, brrr... Voel me plots schuldig dat ik vroeger die trucjes ook gebruikte :-)

Gepost door: saartje | 08-01-08

Tja... alles heeft zijn tijd nodig... eer de week om is zal alles vlotter lopen hé.. ook je stiletto's ;-)
Heb er zondag ook nieuwe gekocht en gisteren was ook ik blij dat ik thuis was... vrouwen!!!
Heb dan maar mijn sloefkes aangetrokken om te koken... niet zo sexy, maar mijn man was er toch nog niet ;-))))

Wens je een pijnloze stiletto dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 08-01-08

hoihoi Tof blogje heb je! Verfrissende kijk op alles en o zo (h)eerlijk neergepend! :-)
En in deze post herken ik mezelf volledig: de verschrikkelijke siletto's! Steeds maak ik mezelf wijs dat het na een 'inlooptijd' wel zal beteren, en steeds heb ik op het einde van de dag verschrikkelijk pijne voeten... Maar wat zouden we toch doen zonder :-)

Groetjes en nog een fijne dag!

Gepost door: Finn | 08-01-08

alle begin is moeilijk ... en alle groentjes moeten getest worden. met of zonder hakjes... hoewel wanneer ik terug denk aan mijn jonge tijd en er stond een nieuwetje voor de klas die wel ik mijn smaak viel (I'm only human he) ik wat softer was...
Touwens die hakjes hebben het nadeel dat je niet stil kan voorbij sluipen maar er voor zorgen dat het prooi al een waarschuwing gekregen heeft dat de jacht open is ;-)

Goooooood luck

Gepost door: kobe | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.