12-01-08

Waarom een vrouw zo lang in de badkamer zit

Vooraleer ik aan mijn ontplofte bom werk begin voor vandaag, moet ik toch even iets kwijt. Zo heel eventjes maar. Ik richt mij vooral tot al het mannenvolk onder jullie. De dames zullen me hoogst waarschijnlijk bijstaan in mijn betoog.

Weten jullie, heren... hebben jullie énig idee wat een voorbereidingen een vrouw treft alvorens zij op date gaat met u, de gelukkige? Waarschijnlijk niet. Dat een man een bloemetje hoort mee te brengen op een afspraakje, is niet voor niets uitgevonden. Wij vrouwen verdienen dat wel na uren zwoegen.

Ik verklaar mij nader.

De afspraak wordt gemaakt. De plaats van ontmoeting is bekend. De vrouwelijke hormonen schieten vrijwel meteen in actie. Want wij willen er piekfijn uitzien, overdonderend, ja zelfs oogverblindend!

Dan trekken wij naar de badkamer waar wij eerst en vooral onze pot wax opwarmen. De bikinilijn die weer veel te snel is bijgegroeid, gaat er onverbiddelijk af. Daarna nemen wij onze ladyshave en scheren het hele zaakje bij. Dat hoeven wij niet per sé te doen, zegt u? Toch wel, want als het er dan toch van komt, sta je als vrouw liever niet met beschaamde "kaken".

Vervolgens wordt het pincette bovengehaald. Ten eerste voor de wenkbrauwen, ten tweede voor alle verloren gelopen haartjes die geniepig op de onmogelijkste plaatsen zijn komen te staan. Ik bespaar u, man, de details. De vrouwen weten waarover ik het heb.

We verplaatsen ons naar de douche (o ja, en eerst nog de waxspullen uitspoelen en te drogen hangen). Eens in de douche neme men het scheermesje. De benen en oksels worden weer zo zacht als een babyvelleke. Elk streepje huid moet er eigenlijk wel stralend uitzien. Vandaar de luffaspons en de zacht peelende douchegel van Dove.

Na het afdrogen volgt een hydraterende en licht glanzende bodylotion (ook van Dove, zodat we bij hetzelfde geurtje blijven). Terwijl we ons hele lijf masseren, checken we nog eens dubbel of alle haartjes deskundig verwijderd werden. Indien niet: terug naar het pincette!

We zijn aanbeland bij het haar nu, de coiffure... anders dan bij jullie (een beetje gel en 't is in orde), moeten wij een kwartier -ten minste!- föhnen en stylen vooraleer het deftig te noemen valt.

Daarna op naar de slaapkamer voor de laatste fase. Tegelijk gaan de kleerkast, het juwelenkistje, de schminkbox én de parfumlade open. Een sexy lingeriesetje, een tenue om U tegen te zeggen: jawel, het wordt allemaal zorgvuldig uitgekozen voor u, meneer! Alsook de juwelen, het parfum van de avond en de subtiele, natuurlijk ogende make-up.

Na zo'n twee uur (pas op, wij amuseren ons ondertussen wel) staan we picobello klaar voor de date.

Het is echter niet zo fijn als je even later te horen krijgt dat het avondje uit wordt afgelast.

13:12 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Dat is dus ook onze enige intentie. We surfen graag en via de Blogkrant kunnen we de gevonden blogs delen met de andere bezoekers. Bedankt voor uw leuke reactie trouwens

Gepost door: Blogkrant | 12-01-08

amai mijn .... inderdaad een heel gedoe, mmm wat mij eerder zou af stoten bij een vrouw is net de parfum (tenzij heel subtiel), maar vooral de schmink, het gedacht alleen al, met wat gemaakt is van knoken van een koe die jullie op jullie gezicht smeren, aikes. hihihi:-). die ge dan later met een plamuurmes weer van het gezicht moet gaan krabben, pfff weeral zoveel werk ;-). een kus geven op de wang van een schminkdoos, dat plakt langs alle kanten:-)
maar voor de rest snap ik het dat het frustrerend is dat de date niet door gaat na zo veel "plezierig werk", maar als het gegrond is, mmm kan ook wel hé.

Gepost door: watje | 12-01-08

amai ...
hoe doen mannen het...?
Afspraakje plannen, dan de douche onder, deo onder die oksels, het scheermesje boven halen, after shave of van dien balsem en een lekker geurtje ... in die kleding schieten, de haartjes goe leggen en hup... Een beetje zien dat die badkamer redelijk er bij ligt (naar mannelijke normen eeeh) en we vertrekken... hier hebben we max een 10 tal minuten voor nodig... mijn persoonlijk record ligt rond de 5 minuten

De vrouwen tja bij sommige is het er ook aan te zien dat ze te lang in de badkamer hebben gestaan eeh ... nen walm van het kan niet meer en zo gave huid dat het niet anders kan zijn dan serieus bijgewerkt...

Toch wil ik in naam van mijn ras jullie bedanken om er zo piekfijn uit te zien...

Gepost door: kobe | 12-01-08

@ Kobe Dank u voor de erkenning :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 12-01-08

De nagels! Vergeet de nagels niet! Oude nagellak eraf, vijlen, nieuwe erop, en dan het eerste uur alles heel voorzichtig maar liefst niet aanraken om het vele werk niet te verknoeien!
En, bij uitbreiding, het eventuele sporten, diëten, haar verven en zonnebanken/zonnen niet!! Nù begrijp ik waarom ik zo moe ben!!

Gepost door: Nina | 12-01-08

@ Nina Hehe! Net toen ik het had gepost, dacht ik ook: de nagels vergeten! Maar ja, die konden er nog door gisteren ;o)
Jaaaa en al de rest waarbij wij, vrouwen, ons zo uitsloven!

Gepost door: Lentesneeuw | 12-01-08

Haar "Een beetje gel en 't is in orde" Hela!
Aangedroogde piekjes met klieders frietvet zijn misschien een snit voor puberale types.
Mousse verdorie! Een ferme dot schuim en goed doorwrijven tot het droog en veerkrachtig is. Masseren die wortels. Voeden die vezels. Dat neemt elke dag best wel enkele minuten in beslag.
Ik heb ze nog allemaal, lekker dicht en veel en vitaliseer ze grondig.

Gepost door: Tom Yum Kim | 12-01-08

Mannen willen echte vrouwen. En dan ben je verwonderd dat je geen man vindt?
Zoen quand-même.
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 12-01-08

@ Guy Explain (en quand-même bedankt voor de zoen).
Nee nee, leg eens uit. Nu wordt het interessant... wat is uw definitie van een echte vrouw? Back to the stone age? :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 12-01-08

en wij dan....? Hewel, vóór je er zélf over begint, jullie hebben nog maandstonden ook en die o zo typisch vrouwelijke hormoonspiegel heeft ook ups en downs en dan nog niet van zwangerschappen en "klein' mannen kopen" gesproken... of op latere leeftijd: vapeurkes, haha... MAAR wat WIJ (=mannen) allemaal moeten doorstaan komt in mijn welgemeende (én gemene) tegenreactie in één van mijn volgende postjes :-D *grinnik*
Dus aagt ou mor al vast!
@ Kobe (zijn reactie): behalve de erkenning heeft hij ook gelijk, het dagelijks gescheer van onze toot is ook niet te onderschatten. Drukbezette en overpopulaire mensen zoals ik (hoest-hoest) doen dit zelfs in de file op weg naar 't werk.
@ Nina (haar reactie): sporten... zwijgt hé - loop eens mee vijf kilometers aan één stuk, 't is mij vandaag weer voor 't eerst (na mijn "winterslaap") gelukt... daar is dat fitnessen peanuts tegen... Heb het ook nog gedaan dus zeg niet dat ik het niet weet hé.

Ja dames, en dit is nog maar een voorsmaakje van één van mijn volgende postjes hé....... woehahah

Gepost door: Saajferkes | 12-01-08

@ Sjaarfekes Hier een beetje reclame komen maken voor uzelf ja? En wat heb je nu eigenlijk ingebracht tegen onze ongemakjes? Enkel dat jullie zich dagelijks moeten scheren?
Mwoehahahahahaha... (laat me niet lachen, plz)
;o)))

Gepost door: Lentesneeuw | 12-01-08

@Lentesneeuw: wij hadden toch geen date? :p

Gepost door: Mzungu | 12-01-08

dove pot ik zei dat mijn postje nog moet komen, het gaat er hier allemaal niet opkunnen, "enkel dat jullie moeten scheren"... ge zult wel zien da het zo simpel nie is.... hasta mañana!

Gepost door: Saajferkes | 12-01-08

hey mannen even braaf zijn eeeeh... het vrouwvolk verschijt letterlijk uren in de badkamer maar dit doen ze alleen maar om in onze smaak te vallen ...
Zich mooi maken voor ons, we zouden trots moeten zijn op de vrouwen... liever een schoone vrouw die een paar uur nodig heeft in de badkamer. het oog en de handen willen ook wat.

Gepost door: kobe | 12-01-08

en als het dan allemaal goed verlopen is wordt je 's morgens wakker naast iemand die je niet herkent. Of ... je komt je "date" later tegen en herkent ze niet. Leve de naturel. Goeie hygiëne, een lekker geurtje,leuk gekleed en een beetje make up volstaan. Bovendien hebben de meeste mannen wel oog voor detail maar zeker niet in dezelfde mate als vrouwen en wordt 60% van de "de geleverde prestatie" niet eens opgemerkt. Dus heel die rimram hoeft eigenlijk niet. Ik denk dat het ganse ritueel dat je beschrijft een grote boost geeft aan je zelfvertrouwen en slechts in beperkte mate bijdraagt tot echte schoonheid of het fysisch mooi en aantrekeklijk zijn.

Gepost door: Duvel | 12-01-08

@ Duvel Je hebt volkomen gelijk! Ik ben nu niet het stereotype barbiepoppetje hé. Maar er goed uitzien voor een date kan zeker geen kwaad. Het is het vrouwelijke beestje dat daarvoor zorgt. Tenandere, ik ken de man in kwestie wel al langer... dus ontwaken met hem naast mij, dat zou alleen maar zalig zijn :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 13-01-08

ik moet Duvel ook bijtreden deze keer... en meer moet er hier niet gezegd worden

Gepost door: Cijferkes | 13-01-08

Mijn ideale vrouw: een ongeschoren testosteronevrouw.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 13-01-08

@ Guy *slik?!*
Onze meningen daarover lopen blijkbaar een heel klein beetje uiteen ;o) Hihi, maar goed, elk zijne meug hé!

Gepost door: Lentesneeuw | 13-01-08

Tja... het is zo... of je nu een date hebt of je gaat met je vriend of man op stap... we brengen heel wat tijd door in de badkamer en voor de kleerkast... maar wat is er leuker voor een vrouw dan er goed uit te zien? Opmerkingen krijgen van je date, vriend of man, anderen die je nakijken, aanbidders, zelfs vrouwen die zich eens omdraaien... das toch leuk! Dat stukske zelfbevestiging doet ons nog meer stralen.
En ik moet eerlijk toegeven dat mijn ventje toch ook zijn tijd neemt om er goed uit te zien voor mij...!

Wens je een leuke maandag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 14-01-08

uitstraling bij dit te lezen denk ik even aan de reklame die de laatste tijd al eens op tv is met de tekst "echte mooiheid straal je uit" Het is voor mij deze uitstraling welk belangrijker is als het "fysieke" Natuurlijk moet dit fysieke er ook wel zijn. Maar het één gaat niet zonder het andere. Indien je het als vrouw nodig hebt om het fysieke een beetje "bij te plamuren" om meer "uitstraling" te hebben is hier niets mis mee. Indien dit "plamuren" echter de "hoofdzaak" wordt ben je voor mij verkeerd bezig. Ik zie liever een vrouw "niet geplamuurd" met uitstraling dan een "zwaar geplamuurde" vrouw waar ik totaal geen uitstraling meer door zie omdat de plamuur alles bedekt.

Gepost door: The_Who_Man | 14-01-08

De commentaren zijn gesloten.