13-01-08

The musical of my life

Hahaaaa, eindelijk relaxen! Goed doorgewerkt vandaag (tussen de reacties op m'n blog door).

Mijn enige real life sociale contacten van de dag waren: de man van het boekenwinkeltje waar ik nog wat kopietjes kon maken, de meneer in de Fun die me geen cartridge nr. 21 meer kon verkopen en de meneer van de fotozaak die nog net één zulke cartridge liggen had! Jihaa, he made my day! Verder één telefoontje van m'n beste vriendin "Wat denkt ge, mies? Even ontspannen vanavond?" Ik heb haar moeten teleurstellen, omdat ik wilde doorwerken. Zelfs vergeten te eten sinds vanmiddag!

Maar nu dus: tijd voor welverdiende ontspanning! Ik zet mijn media player aan en begin aan mijn blogronde. Bij Mzungu krijg ik al meteen een stokje in mijn schoot geworpen. Deze keer een wel zeer muzikaal.

De opdracht luidt: zet je mediaplayer aan (or whatever produces sound), op shuffle weliswaar (en dat is altijd zo bij mij) en noteer de eerste 20 liedjes. Deze compilatie zou the story of your life moeten vertegenwoordigen. Nu, ik was op dat moment al zo'n vijf minuten aan het luisteren (even gecheckt welke liedjes tot dan) en ben vlijtig beginnen noteren. Neen, ik heb niet gezeurd. Hoewel ik bij sommige deuntjes wel een zeer hoge drang kreeg om ze te skippen... Goed, hier komt de waarheidsgetrouwe versie van mijn leven... in soundtracks:

 1. Opening credits: K's Choice - Too many happy faces. Oke, beetje melancholisch, maar zo kan ik soms wel zijn ja.
 2. Waking up scene: Status Quo - You're in the army now... ooooewoow, I'm in the army now?? Misschien wel in één of andere strijd, met mezelf... ofwel heb ik het allemaal maar gedroomd. :o)
 3. Getting ready scene: TV Tunes - The love boat theme. Haha! Ik zie mezelf al in de badkamer bezig op die muziek. Romantisch!
 4. Car driving: Daft Punk - Television rules the nation. Euhm, mja... ja... niet mijn favo cruising muziek, maar kom.
 5. High school flash back: Rita Hovink - Laat me alleen. Man, ik schaam me dood! Maar ach, 't gaat over mijn tienertijd :o) En tieners, you know...
 6. Nostalgic scene: George McCrae - Rock your baby. Een gouwe ouwe! Tja, die staan ook tussen mijn playlist. Toch, dit is nu niet mijn nostalgischste plaat ever...
 7. Angry scene: Mezelf (Ikke dus ja, zingen en opnemen *ahum*) - Beatiful. Een cover van ons Christina door mij persoonlijk... maar ben er niet echt boos om.
 8. Painful scene: Clouseau - Ik zie de hemel. Bij een straalblauwe dag naar boven kijken, 't kan soms pieken in de oogjes... maar voor de rest.
 9. Break-up scene: Edith Piaff - je ne regrette rien. Er knal op!
 10. Sad, break-up scene: KC and the Sunshine Band - Give it up. Tja, als het afscheid triest is... toch opgeven dan?
 11. Nigthclub dance scene: The Veronicas - 4Ever. "Here we are, so what you're gonna do? Do I have to spell it out for you?" Hehe, klopt als een bus. Graaauw.
 12. Buddy, side kick scene: Marco Borsato - Zeg me wie je ziet. Awel, de beste persoon om zo'n vraag aan te stellen is natuurlijk je buddy. Correct.
 13. Secret love scene: Green Day - Boulevard of broken dreams. Hm, dit liedje blijft voor mij gekoppeld aan één welbepaalde jongen. Secret was de love niet, wel ongrijpbaar... en uiteindelijk onmogelijk.
 14. Life's OK: Evanescense - Lacrymosa. O jee... so not Life's OK!
 15. Love scene: Justin Timberlake - Sexy back. Liever sexy dan melig, idd!
 16. Kissing scene: Jackie Wilson - Reet Petite. Haha! Dat wordt wellicht een turbodraaizoen.
 17. Relaxing scene: My Chemical Romance - Dead! Euhm? Relax, take it easy?
 18. Action fight scene: Daniel Boone - Beautiful Sunday. Stel je daar eens een Terminator scene bij voor in volle actie! Hihiii.
 19. Victory scene: Barry White - Let the music play. Nog zo'n schaam-je-rot moment... no further comment...
 20. Closing credits: Pussycat Dolls - Don't Cha. Aah, dat begint er al meer op te gelijken :o) De allesomvattende, concluderende scene!

Het 21ste liedje kon ik jullie ook niet onthouden: Prince - Purple Rain. Zááálig om zo door de blogs te struinen... Wiens leven zou ik nu ook eens op muziek willen zien staan? Ah, Miss Mystic! Welk oeuvre treffen we in uw muziekbibje aan?

01:25 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

"Beatiful" ...het is toch zo zalig om je nog eens op een spellingsfout te betrappen hé... en dit terwijl ik nog geen half uur thuis ben, quasi strontzat, en vooral doodop :) 't Moet niet altijd gij zijn die op mijn dt-fouten zit te kakken hé ;-)
Let The Music Play van onzen Barry... wtf is daar nu mis mee? zalige schijf toch zeker?
Voor de rest stonden er wel andere zaken tussen waarvan ik dacht OOOO MYYYY GOOOD :)
maar dat zal vans gelijken zijn als ik mijn muziekdoos hier op shuffle zet... wat ik sowieso al zelden doe, want dit soort random functies houdt geen rekening met favorieten en zelf-samengestelde afspeellijsten enzo... en dan staat er nog kweetniehoeveel crap op die ik nog niet heb beluisterd en waarvan bijna driekwart toch sowieso de vuilbak invliegt van zodra ik er de eerste noten van heb horen tegen mijn trommelvliezen knallen.....

Gepost door: Cijferkes | 13-01-08

Kerkorgelmuziek Even dacht ik u wijs te maken dat ik gek ben op kerkorgelmuziek (moet wel, als wijwaterdistributeur :-) !!), maar ik doe het niet. Wat dacht u mocht ik u proberen te overtuigen dat ik fan ben van de Wiener Sängerknaben??

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 13-01-08

Leuk en heel interessant, op uitzondering van Evanescence zit er geen enkel bij mij opgeslagen. Hoewel ik wat meer Vlaamse schlagers had verwacht :-)
Groetjes
PS: msnnen was veel meer dan plezier maken, ik denk dat ik ga emigreren...:)

Gepost door: Breeg | 13-01-08

Reads like a rollercoaster of love :p

Gepost door: Mzungu | 13-01-08

@ Y'all: Cijferkes: Lap, 't was te denken hé! Op die 3478 woorden die hierin staan, heb ik 1 slordigheidsfoutje gemaakt. Eén! En wie kan het niet laten om te reageren? Gij, ja :o) (ik zeg toch niets over dt-fouten op je blog zelf??)
Voor de rest: de OMG-reacties zijn soms gegrond, ja...

Pablo, daar is niets mis me hé. Noch met kerkorgelmuziek noch met de Wiener Sängerknaben. Oke, ik denk dat ik ook meer voor die laatste zal zijn, dan voor dat eerste, hehe. Dus geen wijwaterdistributeur? Damn!

Breeg, haha! Never say never! Over die Vlaamse schlagers... hm, ik hou eigenlijk wel van onze Vlaamse muziek en dan vooral de kleinkunstenaars die op dit moment en masse hun comeback zijn aan het maken (Mira, Eva De Roovere, De Fixkes,...)
Voel je vrij om ook een deel van het stokje mee te nemen bij je volgende bezoek ;o)

Mzungu, a rollercoaster of love? Hehe :o) Waar is die liefde? Die staat nog beneden de attractie te wachten "bij de rugzakken" zeker? Te bang om er mee in te kruipen! Huh! Schijtluis...

Gepost door: Lentesneeuw | 13-01-08

@*** pardon?
"En wie kan het niet laten om te reageren? Gij, ja :o) (ik zeg toch niets over dt-fouten op je blog zelf??)"
gij zegt nooit niks over mijn dt-fouten????? msn telt dus wel mee hé :-)

Gepost door: Cijferkes | 13-01-08

Dedju Moeilijke opdracht, ze is natuurlijk makkelijker als je het lot laat beslissen hé :-)

Gepost door: Mystic | 14-01-08

De commentaren zijn gesloten.