18-01-08

Draaie met die poep!

Afrikaanse dans - les twee

De les begon al niet zo denderend, toen bleek dat de percussionist van dienst verstek had gegeven. De leraar was daardoor al een half uur te laat en had ergens rondom de stationsbuurt op de nipper nog een vervanger opgescharreld. Zoals u weet, loopt het in een station altijd vol van Afrikaanse percussionisten, maar natuurlijk.

Terwijl deze laatste zich klaarmaakte, startte onze leraar de les alvast met enkele basic steps. Voorlopig nog zonder djembé, maar wel begeleid onder een voodooachtig gemurmel van de leraar zelf. Ik kan het onmogelijk hier neergeschreven krijgen, maar het ging een beetje alsvolgt: aliiimeleee aliiimeleee hummmm aaa aliiimeleee... zoiets dus.

Naast voodoo is hij vooral de franse taal machtig. De lessen zijn dus doorgaans in 't Frans, maar soms probeert hij het ook eens in 't Vlaams (chapeau trouwens!). "Eén, tuwee, derie, fier, fijf, zez, zeben, akt... euhm... thien? "Non", zeggen wij dan in koor: "negen!" "Ah ben, oui! Excusez-moi". "Lienks" en "rekts" kan hij wel goed uit mekaar houden en "draaie met die poep" kennen ze állemaal! De percussionist die er ondertussen gezellig is komen bijzitten, gebruikt dit zelfs te pas en te onpas. "Allez en avant, drááie!" Haha... hilarisch gewoon.

Toch even kort uitweiden over deze merkwaardige move. "Draaie met die poep", dat is heel wat anders dan ik tot nu toe gewend was. Ik was in de waan dat ik als geen ander kon draaie met mien poep op de muziek van Tarkan bijvoorbeeld, but then again, dat brengt ons wel bij een geheel andere cultuur. Het Afrikaanse poepedraaien is.... euhm... ietwat gecompliceerder. Je moet namelijk je heupen kunnen doen ronddraaien van links naar rechts en terug én tegelijk ook nog een beweging van boven naar beneden maken. Ik kijk naar de leraar en probeer het na te doen. Helaas, het lijkt eerder alsof ik dringend naar toilet moet. Dat van links naar rechts gaat nog, maar van boven naar beneden? Ik geraak totaal in de war...

Wat me terugbrengt op het taalgebeuren in de klas. Ik schiet mijn eerste kemel af en plein publique. Jawel, en ik ben zo trots dat ik het jullie zeker niet onthou.

Ik sta daar dus in uiterste concentratie een poging te doen om te poepedraaien en geraak mijn tel kwijt (want ja, het ís een pasje en dus mag je dat maar x-aantal keren doen). De leraar bemerkt het en vraagt me lachend: "Tout va bien?" Ik zeg vol overtuiging, doch bewust dat er een meter haar op stond: "Bwa, j'ai perdu ma compte, c'est tout."

Zeg deze zin nu zelf eens luidop... Je kan al raden wat de Vlamingen daarop te zeggen hadden zeker?

01:49 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Tijdens het lezen van stukjes als deze, wanneer mijn mondhoeken omhoogkrullen, besef ik telkens weer waarom ik zo vaak naar je blogje surf (ook al laat ik niet vaak een reactie na)!
Ten eerste maak je altijd al van die dingen mee die zeker het vermelden waard zijn en dan kan je het ook nog eens zo mooi verwoorden!
Enfin, oefenen maar, zou ik zo zeggen, zodat je de volgende keer indruk kan maken op de leraar door met je poep te draaien in plaats van door Frans te praten!!

Gepost door: Tessa | 18-01-08

Ja het is een grappig zicht...
Wij zijn ooit een paar jaar terug een paaldanseres tegengekomen op café (een deftige dame overigens), ze was eveneens van Afrikaanse afkomst en tijdens het dansen heeft zij ons dat geleerd... Het Afrikaanse poepdraaien wel te verstaan (niet het paaldansen hé)
Ik weet niet of ik het nog kan (zal straks eens proberen) maar het is inderdaad om je een breuk te lachen eer je ermee weg bent! Maar wel sexy!

Veel succes!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-01-08

T'as perdu le fil de tes idées? ...want euh... "perdre sa compte"... bestaat sowieso niet. Pas du tout. D'office.

Ge moest dus zeggen "j'ai perdu le fil de mes idées".... alhoewel nee, "moest" zeggen, nee, vergist u maar ne keer goe, da ne mens nog ne keer kan lachen hé :oD

...al dan niet met uw konte :)

Gepost door: Cijferkes | 18-01-08

@ Cijferkes Ik dacht het ook ja ;o) Alles voor een lach!

Gepost door: Lentesneeuw | 18-01-08

Iets vertelt me dat ik een vlieg wil zijn tijdens dit soort van lessen ... :-)

Gepost door: kobe | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.