19-01-08

En uwe maat

Mijn CD-collectie is weer es bijgespijkerd met Urbanus Vobiscum, Slimmer dan de zanger van Bart Peeters, Bob Marley - A legend - 50 reggae classics en In de daluren van Mira.

Normaal koop ik maar zelden CD's en spijs ik mijn Media Player met *bloos bloos* Limewire. Maar de laatste tijd ben ik very into onze Vlaamse kleinkunstenaars. Daar wil ik dan wel weer graag een centje aan uitgeven.

Nu, even over ons Mira... ik vind dat dus de max van een griet! Zoals zij jongleert met woorden en melodieën. Had ik in een ver verleden maar eens piano gekozen in plaats van die dwaze dwarsfluit! Nee, 't bleek m'n ding zo niet... en heb geen enkel instrument meer geprobeerd daarna. Verdammt, ik zou mijn gedichtjes maar al te graag es op muziek proberen zetten en wie weet...

Soit. Mira! Geweldige teksten dus. Hieronder "uwe maat":

En uwe maat... heeft een goe-fout Hawaï hemdje aan. En uwe maat... waar haalt hij die droge humor toch vandaan. En uwe maat... loopt gelijk Travolta in Saturday Night…Fever is wa kik krijg van uwe maat.En gij staat daar... me water in uwe kelder. En gij, zelfs de simpelste mop formuleerdegij niet helder. En gij, met uw schouderkes tot op de grond. Hoog Sammy, kijk omhoog, kijk naar mij. En uwe maat... werpt een indringende blik naar mij. En uwe maat legt z’n ogen op mijn lijf. En uwe maat... vertelt bescheiden over z’n carrière. En is dat niet zijn hand op mijn welwillende derrière En gij vraagt stotterend... hoe het nu me-me-me-me mij gaat. Na die toestand met ons vader. En met die werken in ’t straat. En gij vraagt of dakikgenen omnium heb. En of mijn valling al is gebeterd. En of dat de kraan nog altijd lekt. En uwe maat... geeft mij nachten die ge normaal alleen in films ziet. En uwe maat...Ik schrijf voor hem een liefdeslied. En uwe maat vertrekt met de noorderzon. En uwe maat z’n handen liggen nu op een andere kont. En ik zit diep... diep in de shit. En ik ween om hem zoals gij om mij. Dus nu staan wij quitte. Mag ik doen of uwe maat hier voor niks tussen zit. Want ik zou eens willen praten... over die toestand met ons vader. En over die werken in ’t straat. En over... En over uwe maat.

 

18:01 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mira ken ik niet, maar zo te zien heeft ze wel degelijk toffe teksten!

Gepost door: maike | 19-01-08

Mira volg ik al een hele tijd,'k heb al een paar optredens van haar gezien. 'k Ben er zelfs al voor naar Nederland gereden. Ik weet zeker dat het niet lang meer zal duren of ze is bekend! Ik hoor ook heel graag " In de fleur van mijn leven" omdat ik het zo juist vind wat ze daar zingt, voor jonge mensen is er teveel keuze!

Gepost door: Leen | 19-01-08

Die Mira vind ik ook wel echt super... goeie teksten, leuk gebracht. Mag best helemaal doorbreken.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 19-01-08

Bob Marley... da's pas Vlaamsche Kleinkunscht :-)
Veel gaat ie er sowieso niet meer aan verdienen vrees ik (RIP) - schandalig dat je het kóópt ;-)

Schoon liedje trouwens, inderdaad, waar bij ons moeder langsgaan op tijd en stond allemaam niet goed voor is (om het liedje zélf te ontdekken want Radio 2 staat daar altijd op ;-) )

Gepost door: Cijferkes | 20-01-08

smijt mij niet op de openbare weg ... is ook een supermooi liedje van Mira. Allé ze zijn allemaal super!! Ze stond met 'in de fleur' heel hoog in de top 100 van radio 1 daar, verdient ze, spijtig dat ze nog niet helemaal doorgebroken is!!!

Gepost door: anijsje | 20-01-08

@ anijsje Idd, heel jammer. Ik draai haar CD hier grijs, ookal is dat nu niet meer mogelijk (dat grijs draaien)... en maar goed ook!
:o)

Gepost door: Lentesneeuw | 20-01-08

De commentaren zijn gesloten.