19-01-08

Shout shout, let it all out...

"... these are the things I can do without, come on... I'm talking to you, come on!" Jullie kennen deze klassieker uit de tachtiger jaren vast nog wel. Mijn visueel geheugen reageert instant door het beeld van die ene zanger ergens uit een hersenkronkel te halen. U weet wel, die met zijn krulletjes en zijn enorme mond vol tanden. Man, daar kon een gans rond ongesneden boerenbrood in! Maar ze hebben een blijvende indruk gemaakt, de Tranen voor Angsten, dat wel.

Dit maar ter intro. Want ik wilde jullie even laten meegenieten van al het schoons dat de gemiddelde Vlaming tegenwoordig produceert op een zoveelste online community, die -zoals altijd- op den duur zwaar wordt misbruikt als datingsite. Of toch een poging tot...

Na lange tijd ging ik nog eens gaan piepen op deze ene site, waar ik een eerder passief profieltje heb. Op de homepage kan iedereen "shouten", een kort berichtje loslaten op het publiek dus. Ter mijner eigen vermaak heb ik de "shouts" zo eens opgevolgd. Een kleine greep uit Vlaanderens talent:

Er zijn mensen die zeer zakelijk blijven met een "fijn weekend everybody!" of "Goeie avond iedereen". Dit laatste kwam van een security boy, die er op zijn foto wel heel streng bijstond. Ik zag het hem zo al zeggen, klaar om de bevelen van de dag uit te delen. Op hetzelfde moment houden sommige mensen het al voor bekeken: "We zijn der mee weg!" of "Sweet dreams! Ik kruip in m'n bedje." Bedankt voor de mededeling en jammer dat je ons nu al verlaat... of zouden jullie tóch nog opblijven, voor het geval er iemand zou reageren?

Verder zijn er ook altijd de IK-mensen, die er meteen voor kiezen hun eigen gevoelens in de groep te gooien. "Wat een klote weekend, pf" of "Ik ben zo eenzaam zonder jou", dixit ene Jo. Sorry Jo (Vally?), dat zinnetje heeft de Will al lang vóór u uitgevonden. Een ander schreeuwt angstvallig "Help, ik verveel me!" Ook niet echt aantrekkelijk... en als hij even later geen reactie krijgt, luidt het "Mis knuffels en aandacht!" Ook daar zal hij niet veel succes mee geoogst hebben. Nóg wat later schrijft ie: "Pffffffffffffffffffffffffffffff." Een wel zeer diepgaande monoloog. Een wulpse dame gooit het over een andere boeg: "Some of them want to abuse you, some of them want to be abused." Mja, alle testosteron daarheen, zou je zo denken, maar neen. Ook zij vangt bot, want even later: "Da's hier wel kalm hé op ne vrijdag avond?!"

Ik amuseer me anders wel kostelijk.

Het groepje IK-mensen blijft in feite maar beperkt. Het gros van de shouts geven namelijk blijk van een groot altruïsme door vragen te stellen aan de mede-onlinertjes. "Wie brengt een bezoekje?" "Wie komt een leuk berichtje schrijven?" Mag het ook een minder leuk zijn?

Zowel mannen als vrouwen staan blijkbaar scherp vanavond en wagen het er meermaals op: "Waar zitten de lieve vrijgezellen uit het Waasland?", zegt -en ik vertaal- Ikwiliemand. Nou, da's vrij duidelijk. "Zijn er bi meiden die zin hebben in een babbel?" "Niemand die ne keer wil langskomen??" "Lieve leuke dames aanwezig?" "Zijn er hier echt geen toffe meiden?"

Vele mensen die zich alleen voelen, zo te horen. Er moet toch ergens een match tussen zitten, nee? Vooral de mannen pakken het liever wat korter aan: "Liefde?", vat Superman samen. "Reacties?" "Klik hier!" en dan is er nog eentje die zelfs een deal wil afsluiten: "1 reactie, 5 terug"... en even later "1 reactie, 2 terug" Ofwel heeft hij het opeens onnoemelijk druk, ofwel zakt de moed hem ook al in zijn schoenen.

Tja, zoveel wanhopige uitlatingen... een mens zou van minder kregelig worden. Eén welbepaalde heer voelt zich duidelijk gekrenkt in zijn eer: "Bende bitchez!", besluit hij.

Zo kan het ook natuurlijk.

00:04 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

pffffffffffffffffffffffffffffff ik ben just thuis gekomen van een gezellige avond bij mijn beste vriendin en hare schat en ik heb zoiets van pfff, ik versta die mensen feitelijk wel... bij deze mijn vorm van shout "help... ik kwijn hier weg zo alleentjes......"

Gepost door: Cijferkes | 19-01-08

ach ja, en hoeveel nep zit er in???

Gepost door: watje | 19-01-08

@ de reageerders Cijferkes... allez komaan! U niet laten gaan hé jong :o) Voor diegenen met een relatie zijn wij de vrije vogels, die gaan en staan waar ze willen, met een toekomst die nog alle kanten kan uitgaan! (Ja, vandaag ben ik in een goeie bui ;o))

Watje... you're totally right! Maar ik amuseer me wel met de mensen es te bestuderen. Hehe, nu ook niet té lang.

Gepost door: Lentesneeuw | 19-01-08

haha dat was de vermoeide versie van Cijferkes :-) da's nen ambetanterik :o)

Gepost door: Cijferkes | 19-01-08

Kom eens af in mijn virtueel cafe, allé ja waar ik uithang natuurlijk. Moet je me wel mailen, veel meer lol, kan ik je garanderen.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 19-01-08

chatkanaal als ik nog maar aan zo'n kanaal denk...moet ik kokhalzen!

Ik heb indertijd heel veel foto's gezien van mensen achter het gechat...foto's van zo'n chatmeetings brrrrrrrr. Sorry hoor, maar aan de manier van hun getyp haal ik 'het soort' eruit.

groetjes ;-)

Gepost door: maike | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.