23-01-08

Jojo

Mijn werklust is een jojo. 

Zo had ik gisteren een ongelofelijk productieve namiddag, waarin ik zelf een mini-cursusje "gedichten analyseren" heb ineen gefrutseld. Ik vond het handboek wat tekort schieten, zelfs ronduit saai vanuit de ogen van een sowieso al moeilijk te boeien 17-jarige. Het resultaat zijn vijf pagina's met een overzichtelijke theorie en een plezant gedicht van Tom Lanoye als proefkonijn. Ik verwijs de nieuwsgierige poëzieliefhebbers graag door naar "Mijn moeilijk lief (2/3)" voor een eerste lezing.

De andere kant van de medaille is wel dat ik hiermee een ganse namiddag heb "verloren" aan leerstof bijeen vergaren, zodat ik nu nog steeds mijn echte lesvoorbereiding op papier moet krijgen. En ja, dat moet wel degelijk. Voor elk afzonderlijk lesuurtje... Ondertussen moet ik ook nog een video  bekijken en klaarzetten tegen morgen, want mijn zesdes krijgen kijk- en luistertoets. Daarnaast wil ik ook de lessen van de vijfdes nakijken, óók tegen morgen (en ook dáár is er een luisteroefening op CD). Zoveel tijd heb ik niet meer, want vanavond heb ik een afspraak met Cyrano de Bergerac ergens in een Cultureel Centrum.

Tijd tekort dus en in feite ook goesting. Aaai, there's the rub! Waar gisteren het koordje van mijn jojo pijlsnel oprolde, hangt het ding nu ergens tegen de grond aan te bengelen. Alles is nu goed genoeg om tot afleiding te dienen: de krant, nog een tweede kopje koffie, de was wegleggen, mijn tenen (ja, ik pruts daar graag aan), mijn blog...

Dan heb ik van Nina nog een geweldig stokje gekregen: the Dreamdaystick, waarin je je fantasie eens volledig mag laten gaan. Ik moet nu wel heel hard op mijn tanden bijten om jullie niet meteen te laten meegenieten van hoe mijn droom(werk)dag eruitziet! Maar nee, ik hou het als beloning voor some hard work deze namiddag.

Ondertussen probeer ik wat beweging te krijgen in die jojo... zo met dat lusje om mijn vinger en allez hop, keer ne keer weer!

12:01 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Herkenbaar dat jobjojo-en, en uiterst frustrerend soms...Ben eens benieuwd naar je dreamday, je hebt het blijkbaar al helemaal uitgedokterd!

Gepost door: Nina | 23-01-08

Wat een verschil he met toen je nog werkzoekend was. Aan elke medaille is een keerzijde... Wacht maar niet te lang met die dreamday, we zijn erg nieuwsgierig!

Gepost door: Breeg | 23-01-08

Tip als ik me deze tip mag veroorloven zonder pretentieus te willen zijn. Tijdens mijn (weliswaar heel korte) onderwijsloopbaan (what's in name... noem het onderwijservaring - ook al is zelfs dat wat overdreven), deed ik die 17-jarigen de dingen van herman De Coninck, Eddy van Vliet enz of zelfs de makkelijkere gedichten van Claus lezen. Romantiek en lichte erotiek gaat er bij die gasten in als zoete koek en zo zien ze dat poëzie niet per definitie saai is.
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.