28-01-08

Verdacht voertuig gesignaleerd

Hmmm... strange... very... strange. Ik sta met mijn pen in de mond te kijken naar het vehikel dat sinds zaterdagavond geparkeerd staat voor ons huis, aan de overkant van de straat. Dat is de zompige plek waar ik mijn auto normaal gezien altijd zet (nu, er is plaats voor twee, dus ik kan er nog wel bij).

Een zwarte VW Passat. Ik check toch nog maar eens de achterkant om te zien of het wel degelijk een Passat is. De chromé letters bevestigen. Hmmm... ik noteer de nummerplaat op mijn handpalm en loop wat om de wagen heen. Het is duidelijk een "geleefde" wagen. Er slingeren papiertjes in rond, stylo's, zakken... Hmmm... strange. "Exactly, my dear Watson!", zeg ik in gedachten tegen mijn assistent die al evenzeer de wenkbrauwen fronst.

Zoals jullie zich misschien nog herinneren, woon ik in een superkleine straat van een superklein gehucht. Ons kent ons op den duur, zo ook de auto's van buren en zélfs van de familie ervan! (Kijk zie, Fien en Dees hebben weeral bezoek van hun kleindochter...)

Zo'n onbekende auto valt dus op. Niet in het minst omdat hij er al voor de derde dag op rij staat. Het buurtcomité weet van niks (Neenik, ik zon 't nie wete van wie da diene otto es, zegt Julia. Joak, khekik em uuk al zien stoan, vertelt André).

Het is misschien een kleine straat, maar nu moet u wel weten dat nog geen 500m verder een hele grote autostrade loopt. Kijken we de andere kant op, dan raast de trein naar Brussel voorbij op nog geen 200m. Belangrijke verkeersaders dus, met onze straat daartussen in een zeer landelijke omgeving. Hmmm... Watson, do you think what I think? Ja dus, ik zie het aan zijn gezicht. Dit kan wel eens een gestolen en achtergelaten voertuig zijn. Wie weet ligt er wel een lijk in de koffer! Of hebben ze er een inbraak mee gepleegd... Het kan natuurlijk altijd dat de auto met panne staat, maar kom, dan had de eigenaar er toch al lang een takelwagen op afgestuurd?

Ik trek Watson mee het huis binnen en beveel hem de politie op te bellen. 't Is 1 na 5. Onze diensten zijn momenteel gesloten. U kan ons morgen terug bereiken vanaf 8u. Indien dringend, blijf aan de lijn, u wordt doorverbonden met de permanentie van Gent. Van Gent?? Dat die zich daar eens mee zullen bezig houden? Flitsen ja! En boetes van 95 euro op een arm menske afsturen! Maar dit? O nee... ik wacht wel tot morgenvroeg.

En misschien dat ik vanavond toch eens aan het spleetje van de koffer ga ruiken.

18:09 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

hihihi:-)

Gepost door: watje | 28-01-08

Had ik daar mijn wagen achter gelaten ... ;-)

hmmm passat de wagen van mijn dromen.. een mega machientje en rijden dat da kan.

Tja politie uw vriend tijdens de kantooruren eeeh...

Gepost door: kobe | 28-01-08

Ik zou daar toch geen gewoonte van maken, van aan spleetjes te gaan ruiken ;-)

Gepost door: Rigel | 28-01-08

ben blij voor jou dat het dipje rechtsom gekeerd is - ik geloof wèl in mijn kaartenlegster, gewoon omdat er al veel uitgekomen is!
Ook ik moet mijn ware Jakob nog ontmoeten (die me stellig beloofd is) dus we duimen samen, hé meid en genieten ondertussen (nog even) volop van ons single zijn!
Mijn mailkes komen ook weer toe, so me happy!
lieve avondknuf

Gepost door: luna llena | 28-01-08

Hmmmmmmmmmmmmmm..... Er zijn bepaalde personen die mij toch minstens een drietal keer per jaar Colombo noemen :-)
Need any help?

Ach, zolang het geen lichtgrijze mettalique Yaris met koeien van letters erop is hé ;-)

Gepost door: Cijferkes | 29-01-08

big hug terug ... ;o) xxx

Gepost door: Chaoot | 29-01-08

Bwaaa... misschien ligt er een lijk in de koffer... Of 120 kg zuivere heroine... Of 3 koffertjes boordevol 500 Eurobriefjes...
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 29-01-08

En? Heb je geroken?
Heb je door het spleetje kunnen loeren?
Weet je after all al ietske meer?
sèèèèèèèèèèg...ben curieus nu sé!
groetjes en tot subiet :p

Gepost door: maike | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.