12-02-08

Parachute vergeten

Ik heb jullie bewust in het ongewisse gelaten. Sommige zaken kan je niet zomaar meteen neerschrijven. Erover praten werkt nog het beste, en dan liefst met mensen die dicht bij je staan, right?

Right.

Wat is verliefdheid? Die roetsjbaan waar je plots op springt? Ben ik al ooit geleidelijk aan verliefd geworden? Nee. Word ik het altijd halsoverkop? Euhm... ja. I plead guilty... only fools rush in... laat twee zulke mensen mekaar eens tegenkomen. Voelt u de bui al hangen?

Right.

Verliefdheid is pure lichamelijke en intellectuele aantrekkingskracht. Het is niet meer dan dat. Het is een vage basis, waarop je eventueel mogelijks zou kunnen verder bouwen. Je kent mekaar helemaal niet. Face it. Maar goed, dit had ik wel in mijn achterhoofd. Belangrijker nog: ik had zelfs de wil om er echt voor te gaan en de verliefdheid uit te diepen. Maar ook daar moet je met twee voor zijn.

Right.

Als een mens nog worstelt met eigen levensvragen en problemen en dat eerst met zichzelf nog wil uitvechten, een ander daar niet echt wil in toelaten... dan is er nog weinig uitdiepen aan. Right? Althans, zo zie ik dat. Afremmen dan maar. Oke, geen probleem... maar vergeet niet dat de prille verliefdheid geen voeding meer krijgt op die manier.

Right.

Wellicht ben ik wel een alles-of-niets persoon. Dan ben ik maar zo. Voor mij liever geen "misschiens", "ja maars" en "effe wachten". Daar hebben mijn verliefdheid en ik het moeilijk mee. De schakel tot vriendschap (en latere kans op echte liefde) vervalt in het niets. Zo ook mijn aandacht en inzet. Het beeld dat ik had van die ene persoon, eens zo geweldig, begint al snel weer te vervagen. Daar zit de teleurstelling ook wel voor iets tussen. 

Right. Ik ben weer eens met mijn volle gewicht en goede bedoelingen in het ijle gesprongen . Helaas alwéér m'n parachute vergeten.

15:00 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Tja... het kan gebeuren hé!
Soms kan je inderdaad zo hoog zweven, en dan plots... daar lig je dan!
Vaak vergeten we in het begin die parachute mee te nemen en zien we hem als onnodige ballast... tot we hem nodig hebben...
Vrouwen... ! Steeds op alles voorzien, behalve op dit...

Ik wens je een rustige dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 12-02-08

jammer maar wij vangen je wel op! ik ben ook een alles- of- niets persoon en als dat bij hem zo niet het geval was, dan is hij het niet waard. Een mens moet er wel voor durven gaan natuurlijk, je hebt het geprobeerd...
lieve groetjes,

Gepost door: amber | 12-02-08

Ik vind het erg voor je!
Verliefd zijn...alles ziet er zo mooi uit, maar waarom mag zoiets maar zelden blijven duren?
Er is geen manier om zacht neer te komen...al had je tien parachutes omhangen! :/
Op zo'n momenten vind ik het leven één grote chaos!

Dikke knuffel

Gepost door: maike | 12-02-08

Er is niets mis met springen en zien wat er gaat komen... Ooit gaat er beneden iemand staan wachten die je opvangt in een bedje dons en met wie je dan verder op ontdekking kan gaan...

Tot dan doet het landen misschien wel pijn, maar als je het niet probeert, kan je niet weten hoe het uitdraait!

knuffel!

Gepost door: saartje | 12-02-08

HEy Dank je voor je berichtje op mijn blog.
Jammer dat het niet altijd gaat zoals je wil. Ik ben zelf ook wel een misschien persoon, misschien inderdaad omdat ik zelf wacht op "misschien iets beters". Hoewel ik dat niet wil, ik wil anderen niet kwetsen en dat doen "misschien" personen met de regelmaat van de klok.

Gepost door: Mystic | 12-02-08

Verliefdheid is easy, het is een rit op de fast track.
Alleen de relaties die er op volgen zijn meestal zeer moeilijk....
Veel mannen schrikken voor het alles verhaal ... been there persoonlijk dus ik weet waar ik het als man over heb...

But you neeed to believe in love ....

Gepost door: Kobe | 12-02-08

een veiligheidsgordel kan ook helpen.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 12-02-08

Hals ... ... over kop verliefd worden, of langzaamaan voor iemand vallen ... Als het niet wordt wat je hoopte komt het àltijd hard aan ...

Dikke knuf !

Gepost door: Stekelbeesje | 12-02-08

Spijtig voor jou en die andere... de verliefdheid-fase is de mooiste om in te zitten. Alleen kan je er met een parachute nooit helemaal voor gaan. Laat hem dus maar thuis, ook al kan de klap hard aankomen, anders ga je misschien nooit verder raken...
Groetjes

Gepost door: Breeg | 13-02-08

like it or not.... we keep bouncing back...cuz we're woman!!!!!!Je hebt de sprong gewaagd,goed zo meid!Hij was een yesnomaybesoprobablyidontknow-kinda guy,ben ik ook veel tegengekomen.Je hebt er rap komaf mee gemaakt,goed zo!Ik ga je geen sterkte wensen,je lijkt me wel sterk genoeg.

Gepost door: Peggy | 13-02-08

ben blij dat ik tot die ene categorie in §1 mag horen :)

Gepost door: Cijferkes | 13-02-08

@ Cijferkes Right you are! Thx mate ;o)

Gepost door: Lentesneeuw | 13-02-08

Wat heb je dat weer mooi geschreven. Daar kan ik echt van genieten, en dan snap ik je nog ook ;-o

Gepost door: oortje | 13-02-08

Damn, zoals reeds gezegd. Prachtig, realistisch en correct neergeschreven!
K'ben zo'n goed jaar geleden net hetzelfde tegengekomen. En, k'heb voor mezelf is de test gedaan en de juffrouw in kwestie blijven zien. 'Ze had me verteld er niet klaar voor te zijn, maar wou dat we desondanks tijd met elkaar besteedden, want het kon misschien wel komen. Ze was er zelf nog niet uit! Maw ze genoot intussen enkel van de aandacht om iets uit een vorige relatie herstellen. En uiteindelijk is het - zoals ik reeds verwachtte - uitgedraaid op het feit dat ze er haar ongemakkelijk bij voelde. En toen heb ik het haar is heel moeilijk gemaakt en blijven vragen waarom ze dan al die dingen gezegd had en haar daarmee een tijdje blijven confronteren. En ze voelde zich inderdaad nog ongemakkelijker toen omdat ze zich bewust was van het feit waarmee ze bezig was geweest en dit nu heel moeilijk kon verklaren.
Of het iets heeft uitgedaan en haar ergens tot inzicht heeft doen komen, weet ik niet. Maar k'heb in mezelf wel is gelachen toen ze het heel moeilijk had om haar gedrag te verklaren. Nochtans, een simpele: sorry, k'had dat niet mogen doen, maar ik genoot wel van je aandacht en anders voelde ik me zo alleen' had alles direct opgehelderd. Want k'ben vrij vergevingsgezind als mensen gewoon eerlijk durven zijn.
Besluit van dit alles en ook voorgaande ervaringen. Geen yesnoyesno mensen meer en terecht!
PS k'heb dit verhaal nu heel kort geschetst maar hopelijk toch nog enigszins begrijpbaar naar voor geschoven.

Gepost door: Einstein Brain | 13-02-08

De commentaren zijn gesloten.