13-02-08

Proudly, I walk alone

Eerst even muziekje op en dan verder lezen... 

't Zijn momenten zoals nu - op de vooravond van een nutteloze Valentijnsdag - waarop ik in gedachten terug zweef naar mijn sabbatperiode in het buitenland.

Ik zie mezelf weer zitten op de rand van een krakkemikkelig bed. In de muffe kamer nog drie andere bedden. De mensen erin ken ik niet. Enkel hun naam. Zo gaat dat. Mensen met rugzakken komen en gaan. Ze maken heel even deel uit van je leven en trekken weer verder.

Ik zit daar en ik kijk hoe ze slapen. Maar ik hoor ze niet. De muziek gonst door m'n oorplugjes en ik analyseer elke noot, elk woord. Ondertussen maak ik plannen. God, hoeveel innerlijke monologen heb ik niet afgerateld. Ik ben m'n eigen route aan het uitstippelen. Want ook ik trek weer verder.

Ik zie mezelf weer half doorgezakt hangen op de bus. Op mijn gereserveerd plekje, waarop ik 17 uur zal blijven zitten. Punt A heb ik achtergelaten. Op naar punt B. Een geheel nieuwe plek met nieuwe mensen. Ook met rugzakken. Ik kijk door het raam, waar de dorre struiken aan me voorbij razen. Maar de struiken worden wazig. Dezelfde muziek gonst door m'n oorplugjes en ik analyseer elke noot, elk woord. Waar ga ik heen hierna? Ik trek verder.

Ik zie mezelf weer liggen in het gras. Het gras van het park van een grote stad. Ik ben erheen gewandeld om rust te zoeken. Er is niemand anders. Dus ik leg me neer op mijn rug en kijk naar de straalblauwe hemel boven mij. Kleine grassprietjes tussen m'n vingers. Maar het gevoel vervaagt en ik sluit m'n ogen. Diezelfde muziek gonst weer door m'n oorplugjes en ik analyseer elke noot, elk woord... Ik moet verder.

I walk a lonely road, the only road that I have ever known. Don't know where it goes, but it's home to me and I walk alone. Proudly, that is.

17:17 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

... maar valentijnsdag is er ook voor al je vrienden en vriendinnen! Je bent niet alleen als je die hebt hoor!

Wens je een rustige avond!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 13-02-08

Lieve ... ...Lentesneeuw ... Ik zoek al dagen naar een leuk vriendschappelijk Valentijns-smsje, want net zoals M&M hierboven zegt wil ik mijn beste vriendjes en vriendinnekes morgen laten weten (nog maar es) dat ik ze graag zie. Jij zou er ook eentje krijgen omdat ik jou zo leuk vind ... ...

Dikke knuf !

PS Ik vind geen gepast smsje ... *ween* :o)

Gepost door: Stekelbeesje | 13-02-08

@ M&M en stekelbeesje Tuurlijk verlies ik mijn vrienden niet uit het oog :o) Merci meiden om zo lief te zijn! Ook voor jullie een warme en gezellige V. gewenst.
Nu... deze post was niet bedoeld om te klagen, maar mss kwam dit anders over. Ik heb het vooral over dat "walking alone" en mijne plan trekken en er gedoeme fier op te zijn :o)
En toch, jawel... V. bezorgt me ook wel de kriebels nu... grrr...

Gepost door: Lentesneeuw | 13-02-08

Bij deze wil ik je al een gelukkige valentijn wensen ... drie dikke kussen en een knuffel van een wild vreemde man.
You never walk alone....

Gepost door: Kobe | 13-02-08

Blijf leven zoals jij het wil! Met zoeken, vallen, opstaan en respect vor anderen. Het maakt een mooi mens van je en op lange termijn ook een gelukkig mens! Je hebt er enkel lef voor nodig. En als je op een dag de man vind die je daarin steunt dan heb je het nog zo gelukkig samen, want je hoef jezelf niet te veranderen en tevens ook niet sterk te twijfelen of het wel de juiste weg is. Speciaal voor valentijn morgen, drie lieve kusjes in plaats van de gewoonlijke groetjes

Gepost door: Einstein Brain | 13-02-08

Weet je, ik heb je altijd al een jonge sterke vrouw gevonden en ook nu ben je weer een sterke persoonlijkheid. Je bent wie je bent...houden zo meiske! Laat je niet veranderen omwille van een verliefdheid, want houden van zal uiteindelijk zegevieren en die overwinning behaal je alleen door jezelf te blijven ;-)

From me to you...een lief valentijntje blogfriendje :-)

groetjes

ps: Maar ik weet heel goed wat je bedoeld!

Gepost door: maike | 13-02-08

valentijn is niet alleen voor geliefden, ook voor iedereen die lief is...
ik stuur je dit valentijngeschenkje : kijk maar eens op www.hasanyonetoldyou.com (van iemand voor wie valentijnsdag in de "engste" zin ook ergens nutteloos is)
niet opgeven, lieve lentesneeuw!
dikke knuffel

Gepost door: luna llena | 14-02-08

As ... ... promised, dropping by a Valentine's hugg ...

Gepost door: Stekelbeesje | 14-02-08

Valentijn Tot vorig jaar ging ik als single gaan cocktails hijsen met een stel vriendinnen,wat eigenlijk ook altijd fijn was.Nu ga ik het voor de tweede keer in mijn leven vieren met iemand anders,rare gewaarwording,kan ik je garanderen.Verlies de moed en de hoop niet,als single is valentijn gewoon een klotedag.Ik zal mijn single leven nooit vergeten.mijn sympathie heb je dus ook.Het moeten niet enkel de singles zijn die elkaar steunen

Gepost door: Peggy | 14-02-08

@ everybody Thx voor de mooie woorden, voor de Valentijnsgroeten en -kussen.
Ik geef er elk van jullie dubbele en dikke terug! Moge vriendschap en liefde niet alleen op Valentijn, maar op elke dag, je ziel verwarmen.
Luna, 't is echt wel een mooi filmpje!
X

Gepost door: Lentesneeuw | 14-02-08

De commentaren zijn gesloten.