15-02-08

Aandachtsbeest

Wat is dat toch met mij? Ik ben een rasecht aandachtsbeest. Zonder aandacht gedij ik niet.

O jawel, ik kan perfect alleen zijn met mezelf. Lekker genieten van en in mijn eigen wereldje. Als een kind nieuwsgierig verloren lopen in de kleine steegjes van mijn gedachten en er mij nog goed bij voelen ook. Ik ben trots op mijn individu en wijs genoeg om zelf mijn weg te gaan.

Maar al evenzeer klim ik op de allerhoogste bergtop en schreeuw ik luid en wild in het rond "Kijk naar mij. Bezie mij dan toch. Aanhoor mij. Ik ben er. Ik!" Zeker niet hopeloos, wel vol enthousiasme. Ik ga op zoek naar vreemde mensen, nieuwe invalshoeken, losse babbels. Ik kan niet zonder babbels. En telkens verrijkend om dat met andere mensen te doen.

En toch... eens ik mijn aandacht heb gehad, mogen ze weer beschikken. Mijn opzet is geslaagd, zij hebben hun job gedaan. Ik schaam me soms. Dagen nadien vragen ze zich nog af waarom ik niks meer laat horen, wringen ze zich in zielige bochten om die goeie babbel nog eens over te doen. Hun kreetjes sterven uiteindelijk een stille dood. Live and let die. Ik doe het niet met opzet.

Mijn babbels zijn geen algemeen goed. Alleen als ik daar zin in heb. Dan krijgen ze een ferm staaltje Lentesneeuw te zien, die begrijpend (en gemeend!) meeleeft en ook zichzelf ongegeneerd blootgeeft. Hoe verlossend het ook werkt om het eens aan een vreemde te vertellen, het maakt je nog geen vrienden. Denken zij van wel, dan maak ik dat ik wegkom.

Tenslotte ging het om de aandacht. Niets meer, niets min.

14:36 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Tja... ik probeer het te begrijpen...
Je zoekt aandacht en je vindt aandacht... dat op zich is een leuk gegeven...
Maar het is niet verwonderlijk dat de personen die je ooit aandacht gaven meer willen... een beetje vriendschap...
Ze hebben geen 'recht' op jou, alles is afhankelijk van jou natuurlijk... maar het kan niet altijd 'nemen' zijn hé!
Ach ja, zolang jij je maar goed voelt! Je hebt tenslotte niemand iets beloofd hé!

Wens je een gezellig weekend!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 15-02-08

Hmmm verdacht herkenbaar...Niet al te veel van proberen aantrekken ik probeer dat ook niet te doen, je belooft hen tenslotte niet de hemel op aarde he...

Gepost door: Nina | 15-02-08

Raar maar ook hier verdacht herkenbaar. Dacht effe dat je over mij bezig was...
Ik kan me ook niet voorstellen dat jij een grijze muis zou zijn, eerder iemand die aandacht zoekt door haar intellect te laten spreken.
Als je nog eens iemand zoekt voor een babbel, stel ik mij hierbij kandidaat... het is ook één van mijn hobbies.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 15-02-08

aandacht aandacht! ik zou zoiets eerder omschrijven als egocentrisme. En dan heb ik het niet alleen over dit postje.

Gepost door: Duvel | 15-02-08

Oei Duvel Idd ja, egocentrisme. Daar lijkt het op hé. Nu, als je jaren niet aan jezelf hebt gedacht, dan voelt het wel eens goed om dat nu wel te doen. Moet een mens niet altijd een beetje egocentrisch zijn? Weten wat je wil en niet wil. Je energie bewust in iets stoppen, of net niet. Dit is maar een deel van wie ik ben hoor, Duvel. Dat kon je toch wel al denken? Deze hele blog is maar een klein deel van mezelf. Door mijn posts te lezen, kan je me nooit ten volle kennen. En zie, ook de minder goeie kanten van mezelf durf ik hier neer te schrijven. Voor sommigen biedt het zelfs herkenning :o) Tenandere, ik heb ook gezegd dat ik me over dit gedrag schaam. Maar ik kan niet het luisterend oor zijn van jan en alleman. Of toch niet meer. Vreet veel te veel energie.
Je mening is gewaardeerd, daar niet van.

Gepost door: Lentesneeuw | 15-02-08

@lentesneeuw Ik deel u mening "duvel" en ook teveel vanzelfsprekend vinden!
Lentesneeuw beleefd, altijd te vinden voor een grapje en een LEUGEN(S)!?
U imago heeft een ferme deuk gekregen in mijn ogen hoor! (hoop dat ik niet alleen ben)

Gepost door: aarde | 15-02-08

Je hebt volkomen gelijk. Ik ken je niet , baseer me enkel op wat je hier schrijft en het is ook enkel daarop dat ik reageer.
Dat je toegeeft dat dit een minder mooi kantje van jezelf is siert je en bovendien is niemand perfect. Blij dat je het niet al te persoonlijk opneemt, mijn reactie binnen de juiste proporties houdt en vooral dat je mijn reactie waardeert. Maar wees toch maar voorzichtig want je blogt erg persoonlijk en geeft mss wel meer prijs dan je op het eerste zicht zou denken.

Gepost door: Duvel | 15-02-08

@ aarde Leugens? Vanwaar haal je dat? Misschien moet ik erbij vermelden dat ik de mensen nooit in het ongewisse laat. Zij die met mij een babbeltje slaan, weten meteen dat het enkel bij een babbel zal blijven. Dat zeg ik hen direct. Ik beloof in de verste verte helemaal niets. Met sommigen hou ik dan wel weer contact. Zoals ik al zei: keuzes maken.
Dat doe jij blijkbaar ook en daar is niets mis mee.

Gepost door: Lentesneeuw | 15-02-08

Mensje Iedereen heeft zijn karakter. En dat wordt op z'n minst gerespecteerd! Persoonlijk vind ik het heel leuk om is een losse babbel te doen, maar heb ik ook nood aan vertrouwde praat. Vroeger kon ik die losse babbels sterker appreciëren, maar de laatste tijd hecht ik tevens wegens de inkrimpende vriendenkring waarde aan de echte diepgaande vertrouwde babbels. Mensen die jaren op dezelfde golflengte zitten. K'heb er bewondering voor dat zulke vriendschappen bestaan!

Gepost door: Einstein Brain | 16-02-08

Een mindere kant van lentesneeuw :-)

Ik heb het er niet moeilijk mee als men aandacht vraagt, wel als men de aandacht opeist!
Maar mensen die denken dat een goeie babbel automatisch 'vrienden' maakt, zijn niet goed bezig vind ik.

groetjes

Gepost door: maike | 16-02-08

@aarde ik deel Uw mening niet

Gepost door: Duvel | 16-02-08

toch effe reageren heb dit postje (en blog) een paar keer bekeken zonder een reactie achter te laten: laat me zo vrij zijn mijn mening alsnog te verkondigen. ook ik ken lentesneeuw niet, maar als ge alle postjes een beetje gevolgd hebt van haar kan je toch met een heel klein beetje goede wil dit postje heel anders bekijken, bekijken in zijn algemene context. als ik mijn betrachting bekijk over dit postje, en dat had ik al nog voor ik de reacties had gelezen, verteld ze hier toch enkel de gewone dingen van het leven, is niet in wezen iedereen zo. alleen zij verteld het in mijn ogen op een ludieke manier. zij verteld het rechtuit wat eigenlijk veel mensen doen. iedereen wilt wel eens de aandacht hebben, iedereen babbelt (kom laten we zeggen ne hele hoop mensen, is menselijk) eens graag met mensen waarvan ze later geen behoefte meer hebben voor verdere contacten, hoe dikwijls gebeurd het dat ge aan de klap geraakt op café met iemand, ook al klikt het, maar nadien nooit meer ziet. ik denk dat het hier helemaal niks te maken heeft met egoïsme.

Gepost door: watje | 16-02-08

toch effe... Lentesneeuw,eerst en vooral:proficiat met wederom, een prachtig stukje schrijven.Je bent er weer in geslaagd een eerlijk en ludiek stukje proza neer te pennen,eentje die blijkbaar voor uiteenlopende reacties zorgt.Dat betekent dus dat je het goed gedaan hebt!Veel mensen die hier een blog hebben (lees het overgrote merendeel) zijn aandachtsbeesten.Erken die kant in jezelf en het leven wordt weer een stuk boeiender.Als ik vriendschap zou sluiten met iedereen die mij een stukje aandacht geeft,dan ben ik binnen de kortste keren weer vrijgezel.Ik geniet van de aandacht die ik krijg maar wie realist is,weet dat de kans dat daar een vriendschap uit voort komt,miniem is.Merendeels is het gesprek een tijdverdrijf en gaan we daarna weer verder met ons leven.Soms kan dat wel uitmonden in een vriendschap.Ik ben zelf zo naief geweest om daar in te geloven waardoor ik heel veel "vroegere vrienden" heb en zelfs een buurman,die omwille van die reden één van mijn haters geworden is.
Life is hard,so am i...

Gepost door: Peggy | 16-02-08

@ aarde Aangezien je mijn msn hebt... heb je ook m'n e-mail. Wil je deze kwestie eens met mij persoonlijk oplossen aub? Laat er mijn blog dus buiten. Ik sta je graag te woord en ben al vrij zeker wie je bent. Ik dacht trouwens dat ik het al via mail had duidelijk gemaakt?
Mijn vroegere blog heb ik afgesloten, ja. Ik hou er geen twee tegelijk op na. Een frisse, anonieme start moest deze blog betekenen! Bedankt voor het bezoedelen van dit principe...
Ik verwacht dus eerstdaags een mail van jou.

Gepost door: Lentesneeuw | 17-02-08

Lentesneeuw..... Ik heb nooit een mail van jou laat staan gereageerd ?? (wat er ook moge heeft ingestaan)
Ondank je beweert me te kennen!?
FINI

grtz

Gepost door: aarde | 17-02-08

De commentaren zijn gesloten.