16-02-08

Aandachtsbeest II

Aan de misnoegde lezer (en met hem/haar, iedereen waarvan deze lezer hoopt dat ze vinden dat mijn imago een ferme deuk heeft gekregen):

Indien je mij in real life kent, dan wil dat zeggen dat ik je in het echte leven wel zeer waardeer. Er zijn maar enkele mensen die de weg naar mijn virtuele blogbestaan te weten komen. Dat wil dan ook zeggen dat je veel verder bent geraakt dan de "losse babbels" in mijn vorige post. Zodoende is alles wat ik er schrijf helemaal niet van toepassing op jou.

Waar ik het in de vorige post over heb, is chatverkeer. Doodgewoon en anoniem chatten met wildvreemden. Je meldt jezelf aan met enkel een naam en daar opent zich een instant forum waar een kletsgrage mens zijn gading vindt. Soms zijn het luchtige babbels, dan weer heel diepgaande. Ja, soms tref je al eens een interessant persoon aan, maar mijn regels zijn simpel: ik geef nooit mijn echte naam prijs en maar zelden geraken ze tot aan mijn msn-venstertje.

De drang naar chatten gaat bij mij in fases. Maanden kan ik zonder om dan eens een week heel intensief aanwezig te zijn op zo'n site. Op die momenten vraag ik inderdaad om aandacht en tegelijk stel ik mezelf ook op als luisterend oor. Meer hoeft dat niet te zijn. Ik erger me er dan ook aan dat deze vreemden mij onmiddellijk aanklampen, van zodra ik me de volgende keer in de ruimte begeef. Ik blijf hierbij altijd beleefd en zeg hen dat ik niet op zoek ben naar nieuwe vriendschappen. Ookal voel ik me dan onwennig bij het afschepen, ik ben heus niet de enige die met zo'n ingesteldheid op chatfora rondwaart.

Indien je me enkel kent via deze blog, dan verwijs ik graag door naar mijn allereerste postje. Mijn blog als excuus om de andere kant van mijn medaille te laten zien. Ik laat mezelf toe om hier, als ik daartoe de nood voel, mijn donkere en minder mooie gedachten weg te schrijven.

En dát, beste misnoegde lezer, is míjn vrijheid.

Tot slot neem ik ook Duvels woorden ter harte. Dat ik zeer persoonlijk blog, is een feit. Dat ik daardoor kwetsbaar ben, al evenzeer. Ik zal er voortaan op letten... maar ik stel me dan wel de vraag of deze blog dan nog als klankbord kan dienen, zowel voor anderen, als voor mezelf...

09:58 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

so? Ook ik kan genieten van een avondje chatten en het is al geheel de hobby van mijn vriend,die wel openstaat voor vriendschappen maar geregeld het deksel tegen de neus krijgt na een paar intense gesprekken.Op zo'n moment halen we de schouders op en gaan we verder met ons leven,want we snappen het en nemen het niemand kwalijk,er zijn geen valse beloftes gedaan...

Gepost door: Peggy | 16-02-08

Ik kan een mens tamelijk goed inschatten (beroepshalve)
Msn, is gewoon ook een uitlaatklep voor me....niet meer of minder!
Maar waar ik dan wel soms verwonderd over ben is dat A. bv me toevoegd zonder het eerst te vragen om dan achteraf iemand te blokkeren.
Al is het virtueel.. Keuzes moet men maken!?

Gepost door: aarde | 16-02-08

Eén goede raad Blijf alsjeblieft persoonlijk en open schrijven en laat je niet intimideren door één reactie uit zovelen. K'heb er namelijk net zoveel aan en t'is net daarom dat ik hier kom lezen. Maar k'twijfel er eigenlijk geen seconde aan en weet dat je gewoon doorgaat zoals je bezig bent. Maar intussen weet je toch maar even dat er mensen zijn die iets hebben aan je schrijfstijl!

Gepost door: Einstein Brain | 16-02-08

@ Aarde Het is niet omdat 1 persoon dat doet,dat iederéén dat doet.Zoals lentesneeuw zelf zegt,gaat zij niet zo snel vreemden toevoegen op haar msn lijst,dus zal dat toevoegen ook wel gebeuren mét boe en ba (correct me if I'm wrong).Wij (mijn vriend en ik) komen ook vanalles tegen op die chats,sommige meiden kijken enkel naar de foto van mijn vriend,vragen onmiddelijk msn en vergeten te lezen dat hij een relatie heeft en enkel op de site is om zich wat te verstrooien.Zulke dames vangen dus snel bot en gaan hem ook snel blokkeren,soms zijn het ook mannen die zich voordoen als vrouw en die,als ze merken dat de vis niet toehapt,ook snel op block drukken of soms zijn het mensen met een uitdrukkelijke smaak die jou gewoon niet lusten...Allerhande redenen maar absoluut geen reden om hier van de pot gerukte commentaar te geven op een stukje van iemand die heel eerlijk is,zouden meer mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Gepost door: Peggy | 17-02-08

@ Peggy Thx and you're totally right...

Gepost door: Lentesneeuw | 17-02-08

Mensen ... ... die het lef hebben om voor zichzelf te kiezen worden bijna altijd als egoïstisch bestempeld. Ik vind dit een gezonde vorm van egoïsme ! Ik doe dit al een hele tijd en degenen die bij mij 'blijven hangen' worden échte vrienden ...

Ik wens jou een fijne week toe ;o).

Gepost door: Stekelbeesje | 17-02-08

..... Lentesneeuw, ik vind da tje prachtig schrijft. Van mezelf weet ik ook da tik veel te persoonlijk schrijf. So what !! Inderdaad, zeer weinig mensen weten wie ik ben en een blog is een uitlaatklep.
Blijf verder doen, je gaat altijd negativisten tegenkomen op je weg.

Gepost door: Mystic | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.