19-02-08

Wide awake

Het is alsof ik eindelijk uit mijn winterslaap ben ontwaakt!

Wekenlang hield ik me 's avonds voor om vroeg in bed te kruipen, zodat ik 's morgens ook vroeg kon opstaan, zoals elk ander normaal mens dat doet. Met dat verschil dat ik er nooit echt zo vroeg uit hoef om te gaan werken. En dat wist mijn onderbewustzijn verdorie maar al te goed bij het krieken van elke dag. Dan loopt de wekker af... ik duw 'm uit... ik draai me om... de wekker... uitduwen... omdraaien... en zo ging het meestal wel een uur door. Ik ben kampioen wekkerafduwen en blijven liggen, om dan nog verwaaider dan anders op te staan en van de hele dag de prut niet uit mijn ogen te krijgen.

Ondertussen had ik al een ander muziekje ingesteld, in de hoop dat het zou helpen. Integendeel. Ik schrok me werkelijk een hoedje de eerste keer dat dit nieuwe deuntje me uit m'n slaap rukte. Dacht zelfs dat er mij effectief iemand belde en met felle hartkloppingen probeerde ik tevergeefs op te nemen. Als je zo ontwaakt, is de rest van de dag al op voorhand verkorven. Ik haat wekkers.

Maar vanmorgen was het anders. Het nieuwe muziekje ben ik ondertussen al gewoon: 't zijn in feite zachte toontjes die me doen ontwaken met een zwoele zomeravond in het achterhoofd. Ik krijg m'n ogen vrijwel meteen open, zonder dat opgezwollen en plakkerige gevoel. Ik zie de lichtbundels door de half afgelaten rolluiken op mijn bed vallen. Hm. Aangenaam. Ik duw de wekker af en draai me om. (Tja, nu ook geen wonderen verwachten hé. Ik ben en blijf allesbehalve een ochtendmens. Dus één keer afduwen en omdraaien is een must, daar kan ik niet buiten.)

Wannneer de wekker voor een tweede keer begint, duw ik af en ben ik echt wakker. Amai! Goeiemorgen morgen! Heb ik eindelijk de tijd om rustig te douchen, uitgebreid te ontbijten, dit postje zelfs nog te schrijven en straks wakker en wel naar het werk te vertrekken. Dat we het zo nog héél lang mogen volhouden, mijn onderbewustzijn en ik.

Voor ons is de winter voorbij!(alle vorst van de voorbije nacht ten spijt)

10:08 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop voor jou dat je het nog heel lang zo volhoudt want het is inderdaad veel leuker als je 's morgen je tijd neemt om wakker te worden, te ontbijten, je klaar te maken... zonder te moeten vliegen!

Ik wens je een mooie en rustige dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 19-02-08

Ik hoop dat de komst van de lente ook voor mij een betere ochtendroutine brengt...

Gepost door: saartje | 19-02-08

ik ben nog niet onwtaakt uit mijn winterslaap, nochtans nood aan lente hoor, dat ie maar komt en blijft ;-)

Gepost door: amber | 19-02-08

Jaloers ben ik dat de winter voor jou al gedaan is. Maar ook blij dat je extra tijd hebt om hier een extra post te zetten, altijd leuk iets van je te lezen namelijk!
Groetjes
PS: wanneer kom je eens naast me zitten, dan kan ik je alles vertellen wat er gebeurd :)

Gepost door: Breeg | 19-02-08

telepathie weer? dju toch! Ik heb er de voorbije weken al zitten aan denken, maar ik denk dat ik maar eens een wake-up -cd'tje moet branden en aldus eens iets gelijkaardigs als mijn blogvennoot moet uitproberen.... want ik was weer een uur te laat vandaag.... (en gisteren op tijd!!!! raar hé!!!)

Deel je niet met ons over welk liedje het gaat? :-)

Ik ben in alle geval 200% zeker dat het bij mij iets hélemaal anders zal worden :o)

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

@ Cijferkes Een echt liedje?? Haha... je weet dat ik met een archaïsche gsm zit hé... mijn keuze blijft dus beperkt tot enkele voorgeprogrammeerde jingles... maar weet nu niet vanbuiten welk het is. Hm... een cd'tje branden... kein schlecht idee.

Gepost door: Lentesneeuw | 19-02-08

@ blogvennoot aaaah ja just, vandaar uw verwijzing naar "bellen" - ik ben er weer goe met mijn gedachten bij precies :)
Archaïsch? Kom, kom, vandaar dat ik elke keer (zoals eergisteren) dat ik je gsm in mijn pollen krijg vraag "tiens, nieve gekocht jong" ofwa :-)

anyway, heb wekkerradio met cd.... vandaar.... hij staat nu steevast op FM ingesteld om me te "wekken"
zij die te laat waren en intussen hun uren hebben ingehaald vandaag gaan u verlaten! het ga u goed!

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

@ vennoot, bis : ik vermoedt... (jep, is met een d ja...) ...dat het keinE schlechtE Idee is :-)
naamvalverkrachter... en Idee met hoofdletter uiteraard ;-) maar dát wist je wél, durf ik wedden, luiaard ;o)

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

RE: bis Als rasechte taalvirtuoos neem ik die vrijheid... haha, nee jong, ik had wel het gevoel dat ik er een -e moest achterplaatsen... maar ja, dat Duits zit al véééér bij mij. Och jaaa, de substantieven met een hoofdletter: compléét vergessen!
Ach... 't was vernederlandst Duits :o)
Kommaneuker...

Gepost door: Lentesneeuw | 19-02-08

Goeiemorgen morgen goeiedag Toen ik deze morgen in m'n auto zat, had ik gewoon zin om iemand op te bellen en om bovenstaand tekstje te zingen. En als het idee opkomt dan doe ik dat ook. Spijtig genoeg kreeg ik de voice mail te horen en mocht ik mijn 'zangtalenten' niet tentoonspreiden

Gepost door: Einstein Brain | 19-02-08

@ ? Hahaaaa :D Doeme toch dat ge mijn nummer niet hebt! Ik zou direct als een volwaardige Nicole repliek gegeven hebben... hehe

Gepost door: Lentesneeuw | 19-02-08

kommaneuker? looooook whooooooo's taaaaaaaalkiiiiiiiing :-)

Gepost door: Cijferkes | 19-02-08

Amaai...dat moet je kunnen!!

Gepost door: maike | 19-02-08

ik ben ook een afduwer. Om 5u45 loopt de wekker af, terwijl ik maar om 6u30 moet opstaan. Maar dat heb ik echt nodig. Mij gewoon nog eens kunnen draaien, de radio die zachtjes speelt... heerlijk :)

bedankt voor je reactie op mijn blog trouwens!

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 20-02-08

De commentaren zijn gesloten.