03-03-08

Bal Rat Mort

Ja, denk wel dat ik er nu klaar voor ben. Dat mijn lichaam stilaan uit de comateuze toestand is ontwaakt. Nog een beetje duizelig voor het scherm wegens tekort aan slaap het voorbije weekend, maar dit verhaal kan ik jullie toch niet onthouden. Het verhaal van Bal Rat Mort!

Bal Ramor uitgesproken. Ik kende het ook niet, tot nu. Vriendin M en ik waren via-via te weten gekomen dat dit een wel zeer prestigieus bal is in het Casino van Oostende. Jaarlijks komen de carnavalsgezinden er van heinde enne verre bijeen om er in stijl uit de bol te gaan. Hm. Interesting. De via-via is een bevriend en te gek homokoppel, want ja, ook dáárvoor is het bal bekend, zijnde da place to be voor dragqueen-wannabees. Thema dit jaar: Rio de Janeiro! Sí sí, señoriiiitas!

We wisten dus dat de verkleedkist van oma zaliger zwaar zou tekort schieten. De garderobe van onze zalig zotte queer vrienden daarentegen... het gevolg waren prachtige met palletjes bezaaide jurken. Glamour&Glitter factor 1000. Koppendraaien gegarandeerd! Pluimen in de zwaar gestylde haarcoupe was een must. Exuberante make-up al evenzeer.

De halve dag voorbereidingen was niet voor niks geweest, want weet je, bij het binnenkomen in het Kursaal, loop je in je allerbeste catwalkpasje de rode loper op. Omringd door zo'n vijftigtal samengetroepte nieuwsgierigen met fototoestel hou je het hoofd koel en lach je de flitsen tegemoet. 

Eens binnen, word je verwelkomd door James-in-smoking die je de weg wijst naar the point of no return. Dit was al hilarisch op zich, want Brunette en Blondine, onze eigenste dragqueens, moesten al door de knieën wegens torenhoge laarzen en een hoofdplumagerij waar een pauw alleen maar jaloers kan op zijn.

Net voor we de trap op mogen, nog maar eens een one-million-dollar shot van onze markante bende... and off we went... Ikzelf was gehuld in een korte jurk met een soort glitterbengaalsetijgermotief en frullekes onderaan. Paste enorm goed bij m'n zwarte netkousen. Terwijl we de trap bestijgen, voel ik al een hand vrijpostig uitzoeken wat er zich ónder die frullekes zou bevinden. In m'n andere bil een kneep. "Hela hela!" "Hellow, how are you my dear?" Een bende Engelsen... tja, wat kon ik anders doen dan eens ondeugend terug te lachen. Tenslotte... we are here to partyyyyyy!

Decadent, gedurfd, wild en gewillig. Terwijl de avond op die manier vordert en de aandacht de spuigaten uitloopt (yeah, I know I'm sexy, so what, you're not!?), kom ik toch wel een zeer interessant sujet tegen. Of beter, hij spreekt míj aan... "Hi, where are you from?" "Belgium and you?" "What a coincidence! I'm from Ostend!" "Mo hoooow zeg!" Super! Dan toch nog een Vlaamse speld gevonden in de overwegend Anglosaxische hooiberg. En wel een zeer knappe speld ook nog. Ondertussen hangt vriendin M ook al ferm verwikkeld in "een gesprek". The evening is going great! Toog wordt tafeltje, pintjes worden vodka-oranges, nacht wordt ochtend. Onze hotelbedden zullen uiteindelijk nooit beslapen geraken. 

Nee, ook niet op een ander geslapen. Nooit geslapen, tout court! Tja, heb de spek-met-eieren op zíjn bed afgeslagen... iets wat ik nu, achteraf gezien, wel begin te betreuren, doeme toch. Maar all in all is het een onvergetelijke tweedaagse geweest! 

Daarnet nog een smsje van mijn intrigerende metgezel door de nacht. Hij is goeie punten aan het scoren...

16:10 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Single White Female Hmmm waarvoor via via vrienden allemaal niet goed zijn he...
Wat ik me af vraag hebt gij al die kleding zo maar uit de kast te trekken of heeft dit sneeuwvlokje de winkels nog maar eens gaan steunen ?

Raar he jij vertelt over hoe dat mega tof cool weekend geweest is en ik lees hmm waar halen ze die kleding toch altijd vandaan? Zal mijn mannelijk brein(tje) wel zijn

Gepost door: kobe | 03-03-08

weer iets bij geleerd, had er ook nog nooit van gehoord

Gepost door: watje | 03-03-08

Lijkt me een leuke party! T'is toch niet geheel toevallig dat er op zulke feestjes sneller een vonkje ontspringt. Laat ons hopen dat ie blijft scoren...

Gepost door: Einstein Brain | 03-03-08

om nooit te vergeten.... was idd super hé meid!volgend jaar zijn we weer paraat, benieuwd wat het thema zal zijn...

Gepost door: vriendin M | 03-03-08

Lijkt me een enorm leuke bedoening!
Hopelijk behou je goede contacten met je metgezel... en wie weet... misschien bloeit er wel iets moois?

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 04-03-08

Weer een superfeestweekend gehad precies... en dat met een knap extraatje :-)

Zal m'n via-via-vrienden ook maar eens aan de tand gaan voelen... dat feest zie ik volgend jaar wel zitten (neem m'n extraatje dan zelf mee :-))

Gepost door: saartje | 04-03-08

aha! De zotte juf uitgehangen ja?

Hoeveel punten heeft em al gekregen? :-))

groetjes

Ps: Heb alles bijgelezen!

Gepost door: maike | 04-03-08

Bal du Rat Mort is inderdaad een begrip in Oostende en ver daarbuiten. Decandentie ten top.

Ikzelf ben dit weekend ook behoorlijk zwaar doorgegaan op een weddingparty: een fuif verkleed als een echt trouwfeest (met aperitief, 3-gangenmenu, echte trouwdj, ...) De max!

groet,
tom

Gepost door: Tom | 04-03-08

De commentaren zijn gesloten.