05-03-08

Krokkoli

TV kan me nog amper boeien. Tenzij er een film met inhoud wordt gespeeld (en dan nog, dan huur ik 'm liever), zit ik nooit op vaste tijdstippen voor het kastje om opgeslorpt te worden door de wondere wereld der series en familieprogramma's. Vroeger was dit wel anders, toen MacGyver het scherm nog echt liet ontploffen en De Droomfabriek mijn fantasie ongekende hoogtes in joeg.

Nee, ik volg niets meer op TV. Zo ben ik ook niet mee met de voorrondes van het Eurosongfestival. Maar dat hoef je nu zelf niet gevolgd te hebben om te weten wat er gaande is. De term Ishtar werd me al menig maal om het hoofd geslingerd. Ondertussen weet ik dat het de naam van een groep is die meedingt naar de politiek o zo incorrecte zangwedstrijd. Ik weet zelfs méér: dit zou de Vlaamse revelatie zijn van de eeuw! Een klepper van formaat, waarmee we gegarandeerd Belgrado zullen platkegelen.

Tiens, tiens. Mijn curiositeit was gewekt. Dus deed ik iets wat ik in lange tijd niet meer had gedaan: ik placeerde me op een welbepaald tijdstip voor de TV en wachtte gretig op de komst van het muzikale buitenbeentje. Niet onbelangrijk: tot dan had ik het lied nog nooit gehoord.

De eerste tonen zetten in. Mijn mond valt open. Werkelijk. Dit kunnen ze toch niet menen. Ik kijk naar moeder Lentesneeuw, die mij met fonkelende ogen aanport "Goed hé!". Ze zit nog net niet mee te springen in de zetel. Ik kijk terug, naar de cowgirl in het rood. Ze lispelt. Ziet of hoort er dat dan niemand? Ze maakt een walk like an egyptian-beweging met haar hoofd. Past er totaal niet bij! Over wat gaat dit eigenlijk?? Oké, ik weet ook wel dat dát net de troef moet wezen, die brabbeltaal. But hey, vergeten dat Urban Trad hen voor was op dat gebied? Zoiets kan je in mijn ogen geen tweede keer doen. 

Zoals ik al zei, dit was de allereerste keer dat ik het hoorde. Heeft niemand in Vlaanderen diezelfde eerste indruk gehad? Hebben ze zich ondertussen allemaal gewillig laten meeslepen door de Ishtar-heisa? Zo is Sergio met zijn ladies ook tot in Tallin geraakt... oh dear.

Kazu? Krokkoli? Oh boy, oh boy... 

15:05 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Heb het zelf nog niet gezien maar al wel dezelfde mening over gehoord!
Ik kan het me levendig voorstellen, evenals de puntenscore ;-)

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 05-03-08

Ishtar Trek op geen reet. Ik ben het eens met je.

Gepost door: Mystic | 05-03-08

euroSONG ? heb het nog nie gehoord... op gebied van het medium tv hebben we dezelfde opinie.... en anyway... eurosong is toch al jaren om zeep? wa sturen sommige landen in godsnaam toch allemaal op? en da's al jaren zo hé.... dus om zeep zei ik hé...

Gepost door: Saajferkesj | 05-03-08

Ben ik even gelukkig dat ik op die dag blijkbaar nooit voor de buis zit! K'zou het zelf niet willen weten welke dag het is! Over t'liedje zelf kan ik niets zeggen, dat heb ik nog niet gehoord, maar de show op zich is al opgeklop genoeg. Die staatsbelangen zijn niet aan mij besteed!

Gepost door: Einstein Brain | 05-03-08

toen ik het voor het eerst hoorde vond ik het raar klinken, iets is er wat er inderdaad niet in klopt, de tweede keer viel het nog mee, maar tenminste van wat ik van de anderen hoorden (heb er wel niet veel gehoord want het interesseert mij ook geen reet, vond ik dit wel het beste, de anderen hadden helemaal niks te bieden, of het paste niet of het klonk gewoon platvloers afgevlakt eentonig

Gepost door: watje | 05-03-08

Ik hou het kort... op je postje: IDEM

Gepost door: saartje | 06-03-08

Ik ben ook geen tv-kijker, behalve dan tot voor kort voor Katarakt, dat altijd vlak na Eurosong op tv was en aangezien Eurosong ALTIJD uitliep, kon ik nog de laatste 10 minuten meepikken en zo heb k ook es Ishtar gehoord. Idd, remember Urban Trad, wat een afgang was dat? Tja, we hebben nu een reputatie, laten we die maar behouden... Spijtig van dat frietkot btw! zo'n goeie vindt ge ni veel meer!

Gepost door: anijsje | 06-03-08

Ge maakt mij al curieus!! Bij mij thuis luisteren ze naar Donna en Radio2, denk dus dat ik niet lang zal moeten wachten om HET liedje te horen, wanneer ik volgende week voet zet op Belgische bodem, en ik ben eens curieus...
Ik was trouwens onder de indruk dat het aan de RTBF was om iemand te zoeken, zijn wij vorig jaar niet ronduit afgegaan met Kate Ryan (die haar kniezwengel op de moment supreme nog vergat!)?

Gepost door: Tessa | 06-03-08

@ anijsje
Urban Trad eindigde tweede, ik denk dus dat dat één van de beste songs was die België ooit stuurde. Ishtar zelf heb ik nog niet gehoord, zou dus ook niet weten of dat een Belgische afgang wordt.

Gepost door: miss | 06-03-08

Hehe, eindelijk nog iemand die vindt dat Ishtar pure rommel is. Dat heeft bij mij niet met de muziekstijl te maken, want ik kan best tegen wat folk, maar God wat hangt dat lied me de keel uit. Na twee minuten ben ik het beu, ik kan het kind niet bezig zien of horen en het stomme hoofdbeweginkje maakt me gek. Maar dat zal wel aan mij liggen. :p
groetjes!

Gepost door: Carmen | 07-03-08

eurorommel ik heb maar weinig vertrouwen in die eurosongtoestand.Ikzelf vind niks aan Ishtar,de enige reden waarom ze geliefd zijn is omdat ze mss onverstaanbaar brabbelen én België vertegenwoordigen.wedden dat ze het halen?

Gepost door: Peggy | 07-03-08

De commentaren zijn gesloten.