17-03-08

75-gangenmenu

Allez hop! 't Is weer van dattem. Het lot heeft alweer eens een stoffige zak van 25kg gedachten op mijn mallemolen neergeploft. Olé!

't Is allerminst een zegen, de capaciteit om ellenlang na te denken en verstrikt te geraken in je eigen netten. En bovenal: ik werk het zelf in de hand.

Ik ben te vriendelijk, te empatisch, te enthousiast... maar tegelijk sluit ik mezelf af, deur op slot en verder dan het halletje geraken ze niet. Dan ben ik verbaasd dat ze het niet snappen. Dan zeg ik volgens hen zaken die in conflict zijn met mijn gedrag. Maar in feite hebben ze gelijk. Terwijl ik er o zo voor oplette om hen niet de verkeerde gedachten te geven. Alhoewel, ik ben wel een flirterig mens. Ik kan zelf ook niet zonder die mysterieuze lach, dat aaike over de knie.

Jawel, ik respecteer hen. En ik zeg hen snel waar het op staat. Ik meen ook wat ik zeg, onverbloemd en zonder doekjes. Dan is de magie eraf natuurlijk. Ze hoeven niet meer te gissen... maar dan begint míjn molen pas goed te draaien. Was het wel al tijd om alles eruit te floepen zoals ik het denk. Daarbij, op wat zijn die bedenkingen überhaupt gebaseerd? Enkele dagen... weken maximum? Had ik het niet wat meer tijd moeten geven? Dat spannende erin houden? Want ja... 

In dit geval zou ik wel meer willen, maar zijn situatie is er weer één om U tegen te zeggen. Ookal mag dat maar een mineure rol spelen (want hij ís echt wel de moeite)... argh, nee. Ik weet op voorhand al dat ik een lastige periode tegemoet ga. 

En die andere laat me nog steeds niet onberoerd. Maar die laat zelf niet in z'n kaarten kijken. Ook niet echt bevorderlijk. Eigenlijk best wel hatelijk.

En dan is er nog de persoon die ik uiteindelijk heb afgescheept. Ik hem 'm maar beschermd tegen zichzelf, of mezelf beschermd tegen hem... niet dat ik er meer in zag. Maar zulke spelletjes zijn niet aan mij besteed.

Kan het dan nooit eens vlotjes verlopen? Neen? 

Ik wil weer liefde ervaren. Een wederzijdse inzet om er echt iets van te maken. Iemand om naar uit te kijken, elke avond. Iemand om alles tegen te zeggen en die mij dan nóg neemt zoals ik ben. Lachjes, traantjes, grientjes, plaagjes... ik wil het allemaal!

Maar zoals M het zo plastisch verwoordt: "Kop op! Nog zoveel vis in die vijver. We zitten maar aan de aperitiefhapjes, meid! Het hoofdgerecht moet nog komen..."

Ik denk dat het stilaan een 75-gangenmenu aan het worden is. Iemand nen tandenstoker?

23:09 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

wat de liefde betreft, ik duim alvast voor jou

Gepost door: merel | 17-03-08

tja de liefde he... je kan het niet begrijpen... je kan het niet vatten...maar je kan niet zonder...
Maar ik ben zeker dat je jouw Liefde nog zal tegenkomen!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 17-03-08

... Het is zo heel herkenbaar hetgeen je schrijft :-)
Ach het is bijna zomer, zoals men mij ook vertelde, dan gaat alles vlotter

Gepost door: Mystic | 18-03-08

is niet omdat er één gerechtje tegenvalt da heel het menu om zeep is hé !!! kop en smakelijk toch gewenst !! grtjs :-)

Gepost door: bartje | 18-03-08

Al begint het stillaan te lijken op een 75-ganganmenu... Ik weet zeker dat je plaats laat voor het dessert... en dat... dat zal je smaken, beleven... en daar zal je ten volle kunnen aan geven...
Geniet van elke gang, van elk hapje... met in je achterhoofd dat lekkere dessert!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-03-08

Bartje heeft dik gelijk: niet alles in een menu is even lekker, maar ooit schotelen ze je iets voor waar je niet genoeg van kan krijgen!

Gepost door: saartje | 18-03-08

Het leven is te kort om dit 75 gangen menu te doorworstelen... mijn raad begin aan het dessert en dan de rest...

Gepost door: Kobe | 18-03-08

Allee ... ... lap ... We zitten wéér in hetzelfde schuitje ... I'm in a pondering mood too my friend ... Same shit ... :o)

Gepost door: Stekelbeesje | 18-03-08

En vergeet de begeleidende wijn niet, hé! die maakt gerechtjes die tegenvallen weer goed!
Grts, JB

Gepost door: JB | 18-03-08

Ik maak er geen woorden aan vuil aan Uw 75 gangen menu want U zal tenslotte helemaal alleen moeten kiezen. Maar U hoort de anderen er wel graag over bezig natuurlijk, over Uw "menu"

Gepost door: Duvel | 19-03-08

Duvel ... ... is anders toch ook wel een 'aardig aandachtstrekkertje' als je het mij vraagt ...

Sorry, kon het effe ni laten ... ;o)

Nog rap nen dikke knuf aan Lentesneeuwke achterlaten ... *lol*

Gepost door: Stekelbeesje | 19-03-08

Toch gezellig.... wij tweetjes....gezellig aant tafelen....genieten (en soms teveel nadenken over de ingrediënten) van al die hapjes....toch leuk zo'n verrassingsmenu!

Gepost door: vriendin M | 19-03-08

De commentaren zijn gesloten.