21-03-08

I rule

De twee "rotste appels" van school. Zo worden ze genoemd. Niet door mij. Wel door leerkrachten die hun onmacht op een verkeerde manier tonen. Zelfs het "tonen" tout court, is er al te veel aan. Mag je nooit doen.

Anyway, die twee appeltjes zitten ook in mijn klas. De klas die uitblaakt in het krijgen van strafstudie. Again, niet door mij. Te veel energieverspilling, te weinig effect.

O nee, ook in mijn lessen zijn het geen doetjes. Maar ik hou het simpel. Beslissen ze recht te staan, dan doen we al rechtstaand verder. Beslissen ze mijn les te vullen met gebabbel, dan eis ik dat het in het Engels gebeurt. Ik weiger m'n stem te verheffen en leg in het slechtste geval mijn les gewoon stil. Moeten ze de leerstof zelf maar verwerken. En hell yeah, reken maar op een toets de les nadien.

Ik: "Alright then... what do you want to talk about?"

Zij: "Sex!" *giechel giechel*

Ik: "Okay, very well. How many times do you do it a week, miss?"

Zij: "Euhm?" 

(Of hoe een poging tot het creëren van chaos toch is uitgemond in een educatief gesprek -in 't Engels!- over veilig vrijen)

Regels zijn ook simpelweg regels bij mij. Drie kansen krijgen ze om een taak in te dienen. Drie keer... daarna simpelweg nul, nada, kinnenbak. Zo'n simpele regel verstaan ze wel. Geen getier, noch dreigementen. Actie en reactie... as simple as that.

Nu, de twee bewuste miss apples hadden nog één kans. Twee taken in totaal, mij persoonlijk door te mailen vóór de klok van twaalven vorige nacht. Gisteren rond 22u gecheckt en nog niets te bespeuren... neat, m'n puntenboek zou wel zeer vlug ingevuld zijn. 

Deze morgen nog eens gecheckt en wat raden jullie? Om 23.40u werden de taken netjes doorgemaild. Net op de valreep, kwestie van de spanning erin te houden. Maar goed. Ze hebben het gehaald. Ergens ben ik fier op hen, en ook op mezelf.

I rule. 

14:48 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Kijk een leerkracht die nog niet de voeling met de kids verloren is... ge bent nog een jong kikske eeh lenteke
perso geloof ik niet in roepen of drijgen want daar haal ik mijn schouders voor op en draai ik mijn rug naar.

Go baby go the future of your country is in your hands ... haha om even de druk te verhogen. Is volgens mij wel moeilijk om te moeten vaststellen dat dat de werkmensen van morgen zijn ... oooh help me gooooooooooooood

Gepost door: Kobe | 21-03-08

@ Kobe Dank u zeer, collega blogger... Ik doe mijn best degelijke sujets af te leveren. Meer kan ik niet doen :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 21-03-08

totally agree ik wil dat je alleszins nog lang genoeg in het onderwijs blijft zodat mijn kinderen later van zo een leerkracht kunnen leskrijgen.
eindelijk es een leerkracht die geen krijt in haar reet zitten heeft ;)$>=

Gepost door: Peggy | 21-03-08

Leerkrachten zoals jij zijn onmisbaar in eender welke school en voor eender welke leerling die denkt dat nu al de wereld aan haar/zijn voeten ligt! De manier hoe jij het aanpakt doet deugd met het te lezen alleen al :))
Doe zo verder juffie, jou gaan ze nooit meer vergeten!

Ik wens je nog een hele leuke Pasen toe en vergeet geen enkel eitje op te rapen hé!

groetjes

Gepost door: maike | 22-03-08

re: ;)

Gepost door: maike | 23-03-08

En dat is nu het verschil tussen een leerkracht en een supergoede leerkracht...

Mogen mijn toekomstige kinderen in je klas?

Gepost door: saartje | 25-03-08

Die arme dutskes met zo'n tirannieke lerares... ;-)
Geniet van de paasvakantie (ook al zit het weer niet mee)!
Grts, JB

Gepost door: JB | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.