21-03-08

Wir sitzen mit ein Problemken

Er hingen sinds vorige week meer uren in de schoollucht. Iemand met een redelijk bol buikje, die na de paasvakantie haar lessen Nederlands en Duits graag inruilt voor een spannend aftellen.

Spontaan kwam de vraag naar mij toe of ik niet enkele uren Nederlands kon overnemen. Graag! Nu was het enkel nog aan de directie om deze simpele oplossing in te zien. Alhoewel, simpel... als ik er al die uren Nederlands zou bijnemen, mocht ik al een paar kottekes bijtekenen op mijn eigen rooster... dus zocht de directie eerst nog verder naar nieuw potentieel die meteen alle uren van de aanstaande mama kon overnemen. Ik was slechts een noodoplossing.

Deze ochtend, de allerlaatste dag vóór de paasvakantie en tevens mijn vrije dag, werd de nood, zoals voorspeld, zeer hoog. Ik krijg een telefoontje van mevrouw de directrice... met een zeer fiere stem meldt ze mij dat ik zeven uur les bij krijg! Amaai, dan zit ik bijna aan een voltijdse opdracht! Ze stemt lachend in, merkbaar opgelucht dat ze net op de nipper alle uren netjes heeft kunnen plaatsen.

"Duits dus", zegt ze er nog bij. Come again? "Duits?", vraagt mijn stem die bijna overslaat. "Ik heb geen Duits gestudeerd, mevrouw. Enkel Engels, Spaans en Nederlands... euhm..." "Euhm...", aapt ze me na. "En je zou dat niet zien zitten?" Ich, mit Haar auf meine Deutsch? Ich dachte von nicht... "Oei, nee mevrouw, da's al geleden van in mijn humaniora..." "Euhm... oke, goed, niets ... euhm... aan te doen." Verslagenheid, zo klonk het inderdaad.

Een prettige vakantie heb ik haar wijselijk niet toegewenst.

09:33 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Had ze beter haar huiswerk moeten maken en les moeten leren...
Slechte leerlingen krijgen ook taken in de vakantie :-)

(ich könnte es auch im Deutch sagen, aber ich glaube meines Deutch hat noch viel mehr Haar drauf)

Gepost door: saartje | 21-03-08

Tja... niet echt slim van de directrice zou ik zo zeggen... !
Nu heeft ze tenminste iets om haar hoofd over te breken de komende dagen... !
Foei van mij hé !
Vind het wel spijtig voor jou natuurlijk, maar wie weet... krijg je die andere uren wel.. Ik hoop het voor je !

Ik wens je een leuke vakantie !
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 21-03-08

ohne Scheiss! @ *** : man man man, ge kon toch tijdens uw 7 extra lesuren om de vijf minuten (bij twijfel enzo) naar mij bellen, oder? (alsof ik er mij iets van aantrek da mijnen baas daar nie mee akkoord gaat, háh!)
@ saartje : 't is "auf" Deutsch.... en Deutsch zonder s zal je wel met opzet doen zeker? :-)
Und weiter... gibt's kein' Hare

Gepost door: Cijferkes | 21-03-08

Jean-Marie Pfaff was wereldberoemd geworden met zijn eigen versie van het Duits... Je zou een gooi naar de eeuwige roem kunnen doen. ;-)
Geniet van de vakantie en van de chocolade!!!
Grts, JB

Gepost door: JB | 21-03-08

@ Gorillastaart Euhm... is het geen Scheisse? Allez ja, in al mijn twijfel over de Duitse taal... you know... ik roep een hulplijn in :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 21-03-08

een ideetje...? ik ken een heel lekker duitstalig mannetje die volgens mij in staat is een vrouw de duitse taal oppermachtig te maken...nja dat zou volgens mij wel geen duits zijn die voor een klas zou mogen komen maar ik heb zo vorige week een hele namiddag duits zitten brabbelen tegen dat zondig lekker ding die niet mijn lief is.Ui goede bron heb ik vernomen dat hij met plezier privélessen wil geven ;o)

Gepost door: Peggy | 21-03-08

@ Peggy Ha? :o) Das wollte ich schon ns mitmachen :)

Gepost door: Lentesneeuw | 21-03-08

De commentaren zijn gesloten.