28-03-08

Desastreus daten

Dat mijn rekening zou lijden aan het einde-van-de-maand-virus, had ik wel verwacht, maar dat ik daarnet moest vaststellen dat het beestje ondertussen al met de poten omhoog ligt... liet me toch wel verbijsterd achter voor het raampje van de automaat. 

Niet meer dan dát? Really? Ge meent het! Met loodzware vingers tikte ik de cijfercombinatie alsnog in (ja, waarom moet een mens dat nu nóg een keer indrukken, als men al ingelogd is?!) en ik haalde de laatste eurootjes af.  We zijn nog maar de 28ste, dacht ik bedrukt, en nog een heel weekend voor de boeg... aiai...

Op weg naar huis flitst maart aan me voorbij. Ik zie mezelf dansen met een vodka-red bull in de hand, gezellig eten met die en die... en die (djeezes), cinemaatjes doen, kriek hijsen, pita en bami binnenspelen, de rekken van de klerenwinkel afschuimen... Ik heb in West-Vlaanderen gezeten, Oost-Vlaanderen rondgesjeesd, Antwerpen en Vlaams-Brabant by night gezien...

Ik staar mezelf bedenkelijk aan in het neergeklapte spiegeltje voor mij... 't is wel "druk" geweest deze maand, lieve schat. Maar de fonkels in je ogen spreken ook wel boekdelen. Ik pers er een geniepig lachje uit en denk "oh well, you know..."

Maar toch, eens thuis onderwerp ik mijn uitgaven aan een grondige analyse. Er zijn de vaste kosten, uiteraard. Dan nog een paar extra facturen. Materieel heb ik mezelf niet zozeer verwend, maar het bedrag dat ik cash heb afgehaald voor "den uitgang", swingt wel degelijk de pan uit. 

De reden? Tja, m'n eigen will to live, da's zeker! Maar waarom precies? Aaah, nu komen we er... de reden, beste mensen, van de desastreuze staat van mijn bankrekening deze maand is enkel en alleen te wijten aan het daten! Jawel, het impulsieve en onbezonnen daten! Ik rij maar rond, doe maar op... allemaal voor dat gezellig babbeltje en knabbeltje.

Vanaf nu wens ik het dan ook anders te doen. We gaan terug naar de goeie ouwe tijd, uhu! De mannen mogen zélf hun kostbare naft verrijden, als ze persé in mijn gezelschap willen vertoeven. De mannen mogen gerust míjn cinematicket betalen, als ze deze date zélf hebben voorgesteld. Hetzelfde geldt voor etentjes, uiteraard. 

Voor de rest vraag ik niet veel... echt niet.

17:18 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik kan je alleen maar gelijk geven als je besluit jezelf wat te verwennen en de mannen deze keer naar jou toe wil laten komen. Speel je charmes wat uit en je zal op enkele maanden een leuke spaarpot verzamelen.
Naar waar moet ik rijden, dan zal ik mijn steentje ook bijdragen...lunch on me?
Groetjes

Gepost door: Breeg | 28-03-08

Lol .... als volgewassen vrouw willen steunen op ons man volk dat zo graag in vakjes gestoken word.
Mag het 1 troost zijn ... die cijferkes bij mij zijn ook om te huilen se ... but what do you want you only live once ...

Gepost door: kobe | 28-03-08

$$$ Dat zou ik nu eens nooit toelaten zie. K'speel het zelf omgekeerd. Na een etentje of wat dan ook vraag ik altijd of de vrouw betaald. :-) K'hou nu éénmaal niet van de normale gang van zaken. Uiteindelijk resulteert dit altijd in een gesplitte rekening! And that's how it should be!

Gepost door: Einstein Brain | 30-03-08

Naar de goeie ouwe tijd he hihi...jij?
Hoever kun je teruggaan lol.

Laat in ieder geval het geld niet uit je zakken jatten...door niemand!
Laat hen zelf ook maar eens hun duitje in het zakje doen.

groetjes :-)

ps: Hang het zakje vooraan goed zichtbaar voor anderen hihi!

Gepost door: maike | 30-03-08

... Tja, ik heb soms ook schrik dat er op het einde van de maand een bokshandschoen ipv geld uit de muur komt. Ik wil dan ook tonen dat ik de moderne vrouw ben en alles zelf betalen, maar het is zo veel makkelijker als de mannen terug galant zouden zijn en er op staan dat ze zelf betalen. :-)

Gepost door: Mystic | 31-03-08

Als ik iemand uitnodig betaal ik altijd alles zelf. Als ik uitgenodigd word, dan meestal een gesplitte rekening.. Nu ja, ben ik weer ouderwets....

Gepost door: Lorenzo | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.