18-04-08

Fruit voor volwassenen

Ik eet nauwelijks fruit. Ik denk er gewoon niet aan. Als ik honger krijg in de vroege namiddag, dan zal ik algauw een sneetje brood halen met een schelleke kaas of salami erop gezwierd. Of ik neem een tasje koffie met jawééél, een koekske! 't Is dus niet dat ik naar de snoepkast trek om er massa's ongezond in m'n kas te spelen. We hebben hier trouwens bijzonder weinig snoep liggen thuis.

Maar fruit zou inderdaad nóg beter zijn dan een boterham. The thing is... ik vind fruit maar saai. Je neemt één stuk (een appel, een mandarijn, een banaan) en na 2 minuten is het al op. Ik denk dat ik mijn plezier vooral haal uit het werkwoord 'eten' zelf: veel kunnen kauwen, een mix van smaken, láng kunnen genieten van m'n eten. En die ervaring ook kunnen delen met anderen. Als ik op m'n eentje een banaan zit op te eten, heb ik daar dus niet zoveel plezier aan. Er zijn ook niet zoveel manieren om een banaan op te eten... of vergis ik mij?

Soit, fruit! Ik kreeg ineens een lumineuze inval om én regelmatig mijn portie fruit binnen te krijgen én er nog van te kunnen genieten ook! De oplossing: FRUITPAP! Mjaaaaaaaaam!

Men neme een groooote kom, 2x2 betterfoodkoeken (vier?? Ja sig, ik ben een volwassen mens hé), 1 banaan, 1 appel, 1 kiwi en een beetje fruitsap. Men late de koeken weken in de fruitsap. Ondertussen pelle men de banaan en schille men het overige fruit. Men plette alles bij mekaar in de grooooote kom en klaar!

De smeuïgheid, het aroma, de aaneenkleverige consistentie, de waaier aan smaken, de kleine nog te onderscheiden stukjes fruit en koek die samen tegen je verhemelte plakken, het vullend effect na een toch wel 10 minuten durend smullen. Aaaaah, ik ben weer helemaal opgepept om m'n werkdag verder te zetten!

Plus: ik heb m'n fruit binnen voor vandaag :o) 

15:33 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Toen mijn kinderen nog klein(er) waren dan maakte ik voor mezelf ook altijd een potteke extra. Nu komt het er niet meer van. Ik vind het zo'n gesmos....Ik zou het misschien beter terug wel doen, want ik eet ook maar ééns stuk fruit ofzo per dag.
Gpei weekend

Gepost door: oortje | 18-04-08

niet te geloven hé, papje als baby binnen gekregen en da blijft nog smaken :-)

Gepost door: onbelangrijk | 18-04-08

hihi ik doe dat ook nog altijd :-) mjam :-) ziet er uit als kots maar is berelekker!

Gepost door: Unexpected | 18-04-08

klinkt heerlijk!!

Gepost door: anijsje | 18-04-08

Is me dat lang geleden Maar kiwi? Da's nieuw voor mij!Bij mij komt het nog steeds op tafel in geval van ernstige ziekte en dan geeft het zo een soingnerend gevoel, niet te doen.

Gepost door: Einstein Brain | 19-04-08

Tja ik at vroeger nooit fruit... nu vanaf er altijd fruit moet zijn voor mijn trots heb ik meer dan regelmatig fruit binnen...
Fruitpapjes zijn idd jummie maar vraagt beke meer werk heee (en liever lui dan moe se)

Gepost door: kobe | 22-04-08

Aha, nice Straks ook eens maken want mijn demente oma lust haar fruitpap nie en dus ga ik die betterfoodkoeken verorberen.

Gepost door: Jochen | 20-01-10

De commentaren zijn gesloten.