29-04-08

Voor de horrorfans

Zal ik jullie eens een tip geven waarbij elk botje uit uw lijf zal schudden? Waarvan je helemaal alleen in den donker uw trap niet meer durft op te gaan?

Wolf Creek!

Scared yet? Wellicht niet. Maar wacht tot je die film uit de stoffige rekken hebt gehaald van je plaatselijke videotheek. En wacht vooral af tot u ongeveer halverwege de dvd zit.

Het was lang geleden dat mijn hart letterlijk tegen m'n keel bonkte. Dat ik tegen de tv begon te roepen: "Maar nééje!! Niet doen stom kind! Hij zit dáár!" De laatste keer dat ik dat heb gedaan, was ik 4 jaar oud en zat ik enthousiast naar de poppenkast van Juf Solange te kijken, waarbij Roodkapje (of wat ervoor moest doorgaan) recht in de klauwen van de harige wolf liep.

Maar Wolf Creek heeft nu eens niets te maken met wolven. Het is een eersteklas psycho-horror and I love it! Niet alleen omdat het zich afspeelt in het land hier ver vandaan, waar ook ik in zowat dezelfde omstandigheden heb rondgereisd als de hoofpersonages. Ik was al op de hoogte van deze film nog vóór ik vertrok, en ook van de waarschuwing dat ik er toen best NIET naar keek. Gelúkkig, besef ik nu.

Het is een kat-en-muisspelletje van het betere soort. Net omdat hij geen grenzen kent. "Maar enfin!" is dus een kreet wat er meermaals uitkomt, terwijl je de film ziet evolueren. Wat je verwacht, gebeurt niet... en het omgekeerde is dan ook weer waar. Een film voor de getrainde kijker. Iemand zoals ik dus. De Saw serie is ermee te vergelijken. De bloederige stukjes incluis :o)

Let vooral op de smile ja, ik zie dat enorm graag!

18:00 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.