30-04-08

Feestje!

Jajajaaaa! Mijn eerste loon naar werkelijke waarde is een FEIT!

Tot nu toe werd ik nog altijd als regentes betaald, terwijl ik wel degelijk licentiate ben. Maar om als licentiate betaald te worden, moet je ook nog een getuigschrift kunnen voorleggen van twee jaar avondschool tot pedagogische bekwaamheid (de D-cursus, zoals dat heet).

Ook dát had ik al doorlopen, maar m'n diploma heb ik pas in maart kunnen afhalen. Met als gevolg dat ik pas voor de wedde van april zou vergoed worden zoals het hoort. Op een fulltime scheelt dat maar eventjes zo'n 250 euro!

Vooralsnog heb ik een halftime, maar toch scheelt het. En ikke blij. Ik was zelfs nog blijer toen ik deze morgen zag dat ik ook voor de voorbije maanden het acherstallige loon had ontvangen.

Hipipip HOERAAAH! Feestje? Iemand?

13:27 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

29-04-08

I wanna dye

Verkeerd gespeld? De titel, zegt u? Ooooh no.

Ik kom deze morgen vanonder de douche (schoon zicht zenne, echt). Begin me lekker af te drogen. A fine rub on the head, you know. Ik doe m'n ondergoed aan, daarna m'n kleren. Poets m'n tanden, loop nog effe om en weer terwijl ik m'n haren laat drogen aan de atmosfeer in huis. Daarna terug naar de badkamer voor de föhnsessie. Spiegel pal voor m'n gezicht. Haardroger in de aanslag. Ik grijp naar de borstel en kom zo héél dicht tegen de spiegel aan...

Heh??? What the fuck???

En daar stond het dan. Vlak in het midden van m'n haardos. Die ene spriet. Afschrikwekkend pigmentloos. Het stond daar maar te staan. Zich te voeden aan mijn bloedbanen, als was het een parasiet. Hoorde hélemáál niet thuis in mijn kleurenpalet. Grijs! Bangelijk GRIJS!

En ik ben nog maar 27. Oh help.

Ik greep het vast en trok. Daarmee had ik ook een nietsvermoedend bruin haar mee. I'm sorry for that, cute thing. Jouw tijd was nog niet gekomen. Maar gij, ja GIJ, kleurloos kreng. Nog ne ferme trap in uwe haarzak, DAT kunt ge krijgen!

(help) 

21:39 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Voor de horrorfans

Zal ik jullie eens een tip geven waarbij elk botje uit uw lijf zal schudden? Waarvan je helemaal alleen in den donker uw trap niet meer durft op te gaan?

Wolf Creek!

Scared yet? Wellicht niet. Maar wacht tot je die film uit de stoffige rekken hebt gehaald van je plaatselijke videotheek. En wacht vooral af tot u ongeveer halverwege de dvd zit.

Het was lang geleden dat mijn hart letterlijk tegen m'n keel bonkte. Dat ik tegen de tv begon te roepen: "Maar nééje!! Niet doen stom kind! Hij zit dáár!" De laatste keer dat ik dat heb gedaan, was ik 4 jaar oud en zat ik enthousiast naar de poppenkast van Juf Solange te kijken, waarbij Roodkapje (of wat ervoor moest doorgaan) recht in de klauwen van de harige wolf liep.

Maar Wolf Creek heeft nu eens niets te maken met wolven. Het is een eersteklas psycho-horror and I love it! Niet alleen omdat het zich afspeelt in het land hier ver vandaan, waar ook ik in zowat dezelfde omstandigheden heb rondgereisd als de hoofpersonages. Ik was al op de hoogte van deze film nog vóór ik vertrok, en ook van de waarschuwing dat ik er toen best NIET naar keek. Gelúkkig, besef ik nu.

Het is een kat-en-muisspelletje van het betere soort. Net omdat hij geen grenzen kent. "Maar enfin!" is dus een kreet wat er meermaals uitkomt, terwijl je de film ziet evolueren. Wat je verwacht, gebeurt niet... en het omgekeerde is dan ook weer waar. Een film voor de getrainde kijker. Iemand zoals ik dus. De Saw serie is ermee te vergelijken. De bloederige stukjes incluis :o)

Let vooral op de smile ja, ik zie dat enorm graag!

18:00 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-08

In this quiet little place...

Het spreekwoord "Wanneer je 't minste verwacht..." gaat nogal vaak op.

Newsflash: het omgekeerde dus ook. Gisteren wilde ik me volledig laten gaan en zo... welja, het is uiteindelijk een semirustige café-avond geworden. Gezellig, dat wel, met enkele hoogtepunten. Maar niks van het vunzige dus. Tot grote spijt van enkele lezers zal ik jullie helaas niet kunnen trakteren op gore details.

Maar we zijn toch eens buiten geweest en hebben toffe nieuwe mensen leren kennen. Zij het dan met mate.

ps: Mijn rode lievelingspen is uitgelopen! Damn...

16:06 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-04-08

Wien komt er mijn stuutjes smeiren?

Daarnet kreeg ik de vraag: en wat doe jij nog dit weekend? Volgeboekt zeker?

Oh neen hoor, verre van! Nog helemaal niks geboekt. Maarrr het kriebelt hard om me eens vunzig goor te laten gaan.

Ik heb zin om me zonder enige scrupules een stuk in mijne frak te zuipen, om niet meer te weten van welke parochie ik ben. Om me volledig te laten gaan op Dirty van Christina Aguilera met van die lekkere obscene danspassen. Ik zou me kriek na kriek vragen en uiteindelijk vriendjes worden met de garçon. Hem vragen of hij me naar huis wil brengen of nee, beter nog, of ik bij hem niet kan komen crashen. Ik wil diezelfde avond nóg gasten om mijn vingers zwiepen en getrakteerd worden à volonté. Om dan nadien in de gore wc's te belanden en daar ons ding te doen, hell yeah. Ik wil buitenstrompelen en "fuck society" roepen naar de flik op de hoek, met m'n flesje kriek nog in de hand. Heck, ik kan er zelfs mee gooien! Scheef lopen naast m'n hakken, schaamtelijk vallen op de trottoir, m'n topje dat net iets te diep is gezakt, en er allemaal niet op letten. Ook niet op het gefriemel aan m'n t***** :o) 

Dat... en nog zoveel meer zou ik willen doen dit weekend. Maar dat past niet bij m'n flair. Jammer!

Dan maar luisteren naar de volgende relaxte song en volledig uit de bol gaan within my dirty mind. Wien komt er mijn stuutjes smeiren van 't weekend?

 

 

15:31 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-04-08

"Puur" relaxen

Aha, wat leest mijn lodderig oog? Dat enkelen naar aanleiding van mijn vorige post ook de bloedbanden eens gaan oppompen! Way to go, lezers/bloggers! 

Maar jammer ook dat er voor sommigen niet veel op te pompen valt... die mensen mogen natuurlijk ook altijd een goeie vriend of vriendin meenemen! Of course :o)

Ik zei wel degelijk"lodderig oog", want hoe ontspannend het gisterenavond was, des te vermoeiender vandaag... amai, een klas kan toch zó verschillen van dag tot dag! Ik heb voor 't eerst mijn maag voelen dubbel slaan, de stoom uit m'n oren voelen komen, de goesting gehad om er een paar tegen de muur te smakken. Dát heb ik echter niet gedaan. Maar ik ben wel eventjes mijn kalme zelve kwijtgeraakt. 't Was er ook deftig over van hun kant.

Maar foert, ik zit weer thuis en kan niet wachten om straks de zuludans te stampen op het ritme van de djembé. Ik zal de stoute leerlingen van vandaag eventjes fantasierijk verkleinen tot miezerige miertjes, die ik vervolgens tegen de onderkant van mijn bevallige voet ga plakken. Mwoeha!

Gisteren was best grappig, hihi. Tussen de sauna- en bubbelbadsessies door zaten we gezellig te keuvelen aan een teaken tuinset, een verfrissend drankje bij de hand. Een doodnormaal tafereel, zou je denken. Mja, zij het dan wel in onzen puren allebei. Hehe! Heel gemakkelijk ook, want je hoeft je niet eens af te vragen of de kleur van je truitje wel bij die van je rok past!

't Was dus zeer relaxed, inderdaad. Thanks for asking :o) 

17:51 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-04-08

Vanavond doe ik het weer!

Met zus gaan welnessen... mmm...

Twee uurtjes even van de wereld zijn. Twee uurtjes palavaren over het moment in ons leven waar we nu gestrand zijn. De goeie punten, de mindere kantjes. Wat we hebben en wat we nog zouden willen. 

Ookal is zus tien jaar ouder dan ik, eigenlijk verschillen we niet zoveel van mekaar. Innerlijk dan. Uiterlijk zijn we mekaars tegenpolen. Maar vanbinnen! Oh boy! 

We hebben dezelfde sterke persoonlijkheid om in alle situaties onze plan te trekken, om te relativeren ook (hebben we beiden al véél moeten doen), om er "het beste van te maken" zoals de omgeving het zo schoon kan zeggen.

Maar soms zien we het even niet meer zitten. 't Gaat allemaal zo moeilijk en verdomme, waarom is ons leven zo uitgedraaid? Niet dat het slecht is (daar steekt het relativeren alras de kop op!), maar ja... hadden we maar hé... en dan troosten we mekaar met de toekomst, waar nog zovéél te gebeuren valt. En niet te vergeten: we kunnen het zélf laten gebeuren ook!

Maar nu eerst sauna, bubbelbad, rust...

15:41 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Satelliet Suzy...

Ik keek daarnet naar Stijn Meuris op Canvas. Hij kan niet alleen geweldig goed zingen over satellieten, hij kan ook fantastisch goed uitleggen hoe het heelal in mekaar zit. Met de woorden "en dáárom raad ik aan dat u zo vlug mogelijk amateursterrenkijker wordt" sloot hij zijn exposé af.

Waarna ik vliegensvlug de ON-knop van mijn pc indrukte, om de site van de hubble telescope te gaan opzoeken.

En dit is wat ik (onder andere) vond:

light echo from star V838 Monocerotis - sept 2002

Neen. Geen gefotoshopt beeld. Ook geen computergestuurde scène uit Star Wars. Het is een foto, gemaakt door Hubble, van een ster ergens héél héél ver weg.

Mensen! Denk er eens over na! Wat zijn wij nog? Onze "mensheid", onze blauwe stip in een oppervlakte die we ons zelfs niet kunnen voorstellen! En wat als die oppervlakte verdwijnt? Het complete vacuüm, het NIETS...

Wat doet het er toe dat de melk wééral eens op is, dat die kloefkapper vóór u  1 seconde te laat reageert op het groen licht, dat de baas in een rotbui is en uw dag daarom ook naar de welgemeende kl**** helpt?

Sta geregeld eens stil bij dit alles. 't Is 'm de stress allemaal niet waard.

00:25 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-04-08

In da summertimmmme

Zet eerst het raam eens open, zeg. Ja, komaan, hef uw kont op van die muffe bureaustoel en zet het raam open! Terwijl u dat doet, snuif eens goed. Laat de warme lentelucht uw longskes vullen en roep: vogel in de boom, ik zie u graag! Mens op straat, ik zie u graag! Mier op de dakgoot, ik zie u graag!

Neen, u bent daarom nog geen weirdo.

Ten tweede, klik op de playknop hieronder. C'mon, go ahead, KLIK!

Haaaa... goed zo! Wie wil, kan gerust meezingen. Deze versie werd speciaal voor de gesmeerde keeltjes onder jullie uitgekozen.

Allez, om maar te zeggen: ik heb mijn open schoenen uit de kast gehaald, mijn linnen pakje aangetrokken en een fleurig topje eronder. Ik ben al fluitend m'n auto ingestapt en ben er al fluitend weer uitgekomen. Ik heb lol getrapt met de leerlingen ("Als ge nu nie zwijgt, kom ik persoonlijk ne wortel in uw oor steken"). En nóg ben ik geen weirdo! Maar banee...

Heck, 't is LENTE!! Met alle kriebels vandien :o) 

16:10 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-04-08

Likes and dislikes

Waar ik blij om ben:

 • dat ik vanaf volgende week wellicht (maar quasi zeker) 3 uur Engels extra kan geven op de school van vriendin M. Joehoeeeew! Niet alleen vriendinnen voor het leven, maar nu ook collega's in spé! Love it!
 • dat ik gisteren heel flink heb doorgewerkt op pc en ernaast (verbeteringen). Daar zal die fruitpap toch ook wel iets mee te maken hebben...
 • dat ik dit weekend nu eens rien de knots gepland heb! Ik doe lekker m'n eigen zin en regel m'n werk hoe IK dat wil :o) Geen rekening meer houden met niemand! Nem!
 • dat iedereen mijn nieuwe coupe goed bij me vindt passen. Zelfs op de dansles komt een meisje naar me toegestapt om me dat speciaal te zeggen. Voordien hadden wij nog niet echt gesproken met mekaar. Ik heb haar dan ook vriendelijk bedankt voor het compliment. (Is she hitting on me?) De rest van de les werd gieren samen :o)

Waar ik minder blij om ben:

 • dat we zonder mazout zitten sinds gisterenavond! Dat wil zeggen: geen verwarming! Alle truien uit de kast en bijeenkruipen in de keuken, waar een klein elektronisch vuurtje ons tevergeefs probeert te redden van een vriesdood. Weekend, weetjewel, en nét nu vallen we zonder...
 • Geen mazout is ook geen warm water (en da's eigenlijk nog erger)! Wassen kan met de waterkoker... een kattenwasje dan. Een grote was mag je wel vergeten. Ik draag nu mijn hoodie om twee redenen: 1. 't is warmer 2. 't verbergt mijn frietketel.
 • dat ik nog een heleboel schoolwerk te gaan heb dit weekend (ookal bén ik dan gisteren goed bezig geweest) :o(
 • Nu  ik noodgedwongen de truien moest bovenhalen, merk ik het: "Beetje verdikt?" 
Neeje! Mijnen trui is gekrompen!!   :os

11:29 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-04-08

Fruit voor volwassenen

Ik eet nauwelijks fruit. Ik denk er gewoon niet aan. Als ik honger krijg in de vroege namiddag, dan zal ik algauw een sneetje brood halen met een schelleke kaas of salami erop gezwierd. Of ik neem een tasje koffie met jawééél, een koekske! 't Is dus niet dat ik naar de snoepkast trek om er massa's ongezond in m'n kas te spelen. We hebben hier trouwens bijzonder weinig snoep liggen thuis.

Maar fruit zou inderdaad nóg beter zijn dan een boterham. The thing is... ik vind fruit maar saai. Je neemt één stuk (een appel, een mandarijn, een banaan) en na 2 minuten is het al op. Ik denk dat ik mijn plezier vooral haal uit het werkwoord 'eten' zelf: veel kunnen kauwen, een mix van smaken, láng kunnen genieten van m'n eten. En die ervaring ook kunnen delen met anderen. Als ik op m'n eentje een banaan zit op te eten, heb ik daar dus niet zoveel plezier aan. Er zijn ook niet zoveel manieren om een banaan op te eten... of vergis ik mij?

Soit, fruit! Ik kreeg ineens een lumineuze inval om én regelmatig mijn portie fruit binnen te krijgen én er nog van te kunnen genieten ook! De oplossing: FRUITPAP! Mjaaaaaaaaam!

Men neme een groooote kom, 2x2 betterfoodkoeken (vier?? Ja sig, ik ben een volwassen mens hé), 1 banaan, 1 appel, 1 kiwi en een beetje fruitsap. Men late de koeken weken in de fruitsap. Ondertussen pelle men de banaan en schille men het overige fruit. Men plette alles bij mekaar in de grooooote kom en klaar!

De smeuïgheid, het aroma, de aaneenkleverige consistentie, de waaier aan smaken, de kleine nog te onderscheiden stukjes fruit en koek die samen tegen je verhemelte plakken, het vullend effect na een toch wel 10 minuten durend smullen. Aaaaah, ik ben weer helemaal opgepept om m'n werkdag verder te zetten!

Plus: ik heb m'n fruit binnen voor vandaag :o) 

15:33 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-04-08

Tussen de bilspleet

Precies een week geleden dat ik gepost heb. De ambetante bui is ondertussen wel al overgewaaid. Gekoeld en bedaard.

Ik draai alweer goed mee met de meute en vandaag heb ik zelfs een rookmaatje gevonden! Tot dan sloop ik onder de middag heel stilletjes de lerarenkamer uit om vervolgens op m'n gemakje in de auto mijn siggie-break te nemen. Kijken of er toch geen leerlingen te dicht kwamen en beducht op misnoegde blikken van collega's. Was ik dan echt de enige? Maar banee gij! Al even "in den duik" loop ik deze middag een collega tegen het lijf die zich verontschuldigt voor haar drang naar nicotine. Ik zeg opgelucht: "Dan doe ik lekker mee!" Alleen de rokers kunnen zich nu voorstellen wat voor een praatje er toen volgde...

Voor de rest heeft vriendin M me een grondige beurt gegeven. Qua coupe, wel te verstaan. Neen, ik ben nog steeds niet lesbisch geworden, alhoewel ik het zwaar begin te overwegen. Mijn lange haren zijn er dus onverbiddelijk afgegaan. De foto op deze site is bij deze ook outdated. Ik ben nu 's morgens in de weer met een plezant goedje, genaamd sticky gum, waarmee ik mezelf een warrige piekjeslook aanmeet. Dat het bij mijn leerlingen een instant wow-effect gaf, hoeft al geen verdere uitleg meer.

Gedáán met lange lokken die tussen de rits van m'n vest vastzitten, gedáán met het zoeken naar splitsingen, gedáán met een hoop haar uit het doucheputteke te trekken (bah bwei brrr!), gedáán ook met haar dat tussen m'n bilspleet kruipt. Ik verklaar me hier eventjes nader, gezien de frons op uw gezicht.

Ik denk ook niet dat het enkel bij mij voorvalt, maar oké, als ik m'n lange haar onder de douche waste, dan kwam er gegarandeerd een halve pruik uitgevallen haar mee. Volgt u even de waterstraal, waaronder ook het haar, dat zich een weg baant via m'n schouders, over m'n rug... om dan in m'n bilspleet te blijven hangen. Wreed ambetant! Dus, na het afspoelen, had ik al de gewoonte om tussen de bilspleet grondig te sproeien en te graaien, tot al het haar richting doucheputteke ging.

Ben ik daar nu de enige in? Of is mijn poep te strak? :o)

19:35 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

07-04-08

zaagje spannen

Ik krijg weer de kriebels, dat onverzadigde gevoel, het idee dat het leven toch meer moet zijn dat dit...

Het liefst zou ik voor een schrijftafel willen zitten, met de warme ochtendzon op m'n gezicht. Een grote mok dampende koffie naast m'n pc. Door het grote raam uitkijken op kilometers lange lavendelvelden... en ik schrijf... alles wat in me opkomt... en dan giet ik nog wat koffie bij.

Tegen de middag haal ik wat groentjes uit mijn persoonlijke hof en dan begin ik aan een simpele maaltijd. Simpel maar gezond. Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn. Echt niet. Ik heb ook geen behoefte aan al die opsmukkerij, aan dat jachtige gedoe.

Geld, geld, geld. Bah! Is 't zo dat het leven in mekaar zit? Leuteren over banaliteiten... ellenlang vergaderen over... ja, wát eigenlijk? Over iets wat we zelf uitvinden? Hopen werk die uit het niets worden gecreëerd. Paperassen die ons voor geen meter vooruit helpen. 

Fuck it all, zeg ik! Het buitenland lonkt weer... 

21:48 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

03-04-08

The stupidity of manhood

En nu ga ik iets doen, waar ik mijn eigenste leerlingen grad een nul voor geef: PLAGIAAT PLEGEN. Ooooooh!

Toch, het heeft een té hoog giergehalte om het hier niet te copypasten. In mijn mailbox vond ik daarnet een aantal hoogstandjes van hoe dom de mens wel niet kan zijn. Het gaat vooral om de mens die verantwoordelijk is voor de tekst op labels... leest u even mee:

 • On Pick n' Pay's peanuts: "Warning: contains nuts." (talk about a news flash)
 • On Clicks Children Cough Medicine: "Do not drive a car or operate machinery after taking this medication." (We could do a lot to reduce the rate of construction accidents if we could just get those 5 year-olds with head-colds off those bulldozers.)
 • On a Woolworths Bread Pudding: "Product will be hot after heating." (...and you thought????...)
 • On a Clicks hair dryer: “Do not use while sleeping.” (Damn, that's the only time I have to work on my hair.)
 • On a bag of Simba Chips: “You could be a winner! No purchase necessary! Details inside.” (the shoplifter special?)
 • On a bar of Dove soap: "Directions: Use like regular soap." (and that would be???....)
 • On the packaging of a Rowenta iron: "Don't iron clothes on body." (but wouldn't this save me time?)
 • On a Japanese food processor: "Not to be used for the other use."  (Now, somebody out there, please help me on this. I'm a bit curious.)
 • On a German chainsaw: "Do not attempt to stop chain with your hands or genitals." (Was there a lot of this happening somewhere?)
 • On Woolworth's Tiramisu dessert (printed on the bottom): "Do not turn upside down." (well...duh, a bit late, huh!)

13:27 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-04-08

Verzenderkesdag

Bent u verzonden geweest vandaag? Een schoon woord vind ik dat "verzenden". Klinkt zo heerlijk nostalgisch... beware people, de dag is nog niet om!

Ik heb me vooral bezig gehouden met mensen te overtuigen: "Nee, het is géén aprilgrap, geloof me maar!"

Ten eerste het verhaal van de heavy stuff... haja... spectaculair en onvervalst spannend natuurlijk.

Ten tweede het verhaal van yet another boete! Govermiljaardevlamstedju! En 't is mijn eigen fout zeker? Neen! "Onze" fout! Want wij zaten met vijven in de auto op het moment van de gepleegde feiten. 

Ik mag deze maand 100 eurokens afdokken van mijn karig loontje... omdat ik de auto verkeerd geparkeerd heb (lees: in het gras + fietspad). Grmpf. En neen, niets te fietspaden! Ik stond énkel op het gras, da's toch een serieus verschil, me dunkt. 

Maar ja, wat doet een mens eraan. Ik neem geen snapshots van mijn auto, iedere keer ik hem parkeer. Trouwens, dat ik me daar had "moeten" parkeren, was deels op aanwijzen van de inzitters en deels omdat er geen andere plaatsen meer beschikbaar waren.

En dan komen de onnozelaars (ja, diezelfde blauwe mannekes van vannacht!) om twee uur in de f*cking holst van de nacht de "feiten" opmeten *gna gna*... plezant zenne, terwijl er geen kát last van kan hebben dat ik op dat moment in het gras sta vast te vriezen!

Verdamme... 't was een dure fuif, bij nader inzien. Ik stond op het punt een "red mij"-mail rond te sturen naar de vier anderen. Maar toen dacht ik, neen, zeker vandáág kan ik dat niet doen. De kans zit er dik in dat ze mij niet geloven. Grmpf.

18:22 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Heavy stuff Part 2

Kort na het posten van het voorgaande, ging ik nog eens buiten. Nu langs de achterdeur... tot ik me realiseerde dat ze misschien wel eens naar een ontsnapte gangster aan het zoeken waren. Wow!

En wat als dat crimineeltje zich nu eens schuil hield op onze hof?! Zoals gezegd, het was een donkere nacht gisteren... de hof lag er redelijk onzichtbaar bij... en ik stond met mijn de ogen op de hemel gericht, gefascineerd door het vaal witte ding waar af en toe een alienachtige lichtbundel uit kwam. No way in héll dat ik mijn belager op me af kon zien sluipen, laat staan me op tijd bewust worden van de met chloroform doordrenkte vod in mijn mond.

Brr... ik snelde maar weer naar binnen en deed de deur dubbel op slot.

Maar het lawaai van de roterende schroef bleef mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren. Ik zou onze blauwe vriendjes steunen vanuit mijn slaapkamer en op uitkijk staan vanop een veilige hoogte. Jawel, dat was het plan!

Dus ik naar boven gesneld, het licht uitgelaten en op de tast naar het raam met zicht op straat. De rolluiken voorzichtig omhoog getrokken... en AMAI! Ik was niet de enige die hulpsherif aan het spelen was.

In ons veel te kleine straatje (er kunnen met moeite twee auto's langs mekaar) stonden daar al twee zwaantjes, een combi en een undercover auto de weg te versperren. Een beetje verder zwaaiden kringetjes licht heen en weer tussen de struiken. Op dit moment trok ik het raam voorzichtig open, zodat ik het onderzoek ook auditief kon volgen.

"Nee, ze zijn er nog niet!", roept een vriendjesvrouw. Ze staat met haar lichtbundeltje aan het begin van de ree die leidt naar onze landerijen. Die landerijen leiden dan weer naar andere velden. Ooit heb ik verteld dat we pal tussen een snelweg en een treinspoor wonen. Allebei belangrijke verkeersaders.

En ja, indertijd zijn hier tal van Kosovaren en andere Oostblokvluchtelingen te voet gepasseerd, meegesmokkeld en afgezet langs de snelweg of uit de trein gesprongen, who knows. We hadden alleszins al melding gemaakt van het "spoor" dat deze mensen op onze landerijen hadden achtergelaten. Een zelf gemaakt wandelpad, fel betrappeld (vooral 's nachts), waar we zelfs een plastiek zak met koevoet en mes hebben gevonden.

Ondertussen volg ik nog steeds met argusogen wat er zich afspeelt schuin onder mijn raam. Opeens stormt daar een politieBUS toe! Op de chauffeur na een LEGE bus! Djeezes... wat is hier gaande, eigenlijk? Ik hoor de helicopter weer dichterbij komen, ik zie onze vriendjes zich opstellen aan de ingang van de ree. De bus wacht...  stemmen worden feller. De kringetjes licht gefocust nu.

Opeens... komen uit de ree een heleboel mensen gestapt. Vreemdelingen. Geboeid! Ik tel ze... TIEN! En nog wat politiemensen die hen wellicht ergens langs het zelfgemaakte wandelpaadje hadden onderschept. Ze worden één per één gefouilleerd en in de bus gestopt. Plastiek zakken worden in beslag genomen. Wow! Heavy! En dat naast m'n deur!

Bedankt, blauwe vrienden. Ik wil ook bij de politie :o)  

12:55 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Heavy stuff

Geweldig vind ik dat, lang opblijven!

Zeker als er wat te beleven valt! Zoals een helicopter die met zwaar kabaal onze buurt aan het afzoeken is. Moeilijk te zien zo zonder maanlicht, maar hij zweeft op dit moment zo'n twintig meter boven de daken van de huizen. Heavy! En wat nog heavier is ... toen ik daarnet verbaasd buiten kwam om te kijken wat er aan de hand was, kwam ik in de spotlight te staan van het zoeklicht. Cool.

Ik heb maar es vriendelijk gezwaaid :o) 

01:14 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Het lied van de week!

 

Hm. De rust niet vinden. Geest veel te vrij. Morgen anders dan vandaag...

Mooi samengevat! 

00:37 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |