14-05-08

MEI 68 - MEI 08

Beste vrienden, sympathisanten

Ik sta hier vandaag voor jullie omdat ik verontwaardigd ben. Zeer verbouwereerd!  

Toen ik vanmorgen de krant opensloeg, viel ik omver van alweer een grandioze prijsstijging van de brandstof. Deze keer is de diesel en de stookolie met maar liefst 7 cent per liter gestegen. 7 CENT! Ik vermoed dat er niet alleen bij mij aan de keukentafel werd gemiljaard?

Een vat ruwe olie kost nu al 125 dollar en men verwacht dat dit binnen niet nader genoemde tijd de magische kaap van 200 zal bereiken. De concrete gevolgen voor ons, de kleine werkmens? Voor een liter diesel zal u dan 1,8 euro mogen ophoesten, een stookolietank van 2000l zal u een kleine reis kosten: 2.600 euro alstublieft! 

Oké, zover is het nog niet en tevens denk ik dat, áls het zover komt, de hele wereldeconomie op haar gat ligt. Maar kom, zoals de situatie nu al is... de tankbeurten zijn al pijnlijk genoeg, akkoord? Dan nog te weten dat van de benzineprijs zo'n 56% naar de fiscus gaat, voor diesel is dat 40%.

Ik stel me grote vragen. Hoe kan de modale burger het nog klaarspelen om iet of wat te sparen voor zichzelf? Wij betalen ons werkelijk blauw aan noodzakelijke producten (het eten is verduurd, het water, de huisvesting, kledij en nu dus ook de verwarming).

Dat we met z'n allen wat minder de baan op gaan en beter met de fiets naar bakker en beenhouwer zouden trekken, akkoord. U beseft toch ook dat wij zélf allemaal aan de basis liggen van het huidige fileleed? Maar wat de broodnodige overlevingsmiddelen betreft... ik pik dit niet.

Zouden we dan, beste vrienden, de vorige generatie niet eens in de voetstappen treden? In ware Mei '68 stijl met grote pamfletten door de straten rondtrekken? Honderdduizenden werknemers die het werk neerleggen, er de brui aan geven, aan onze huidige maatschappij?

Ik denk: een briljant idee! Vertel het verder!
PS: We verzamelen hier bij mij aan d'Huizekes. 

10:27 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Goed idee! Dat is trouwens als geleden van toen we nog tegen Apartheid protesteerden dat ik nog eens ben gaan betogen, hoog tijd om dat nog eens te doen!
Is daar trouwens een goed café in de buurt? ;-)
Groetjes

Gepost door: Breeg | 14-05-08

@ Breeg op vorige reactie: nee, 't is niet echt véle beter geworden... maar ja, ne mens kan 't nie al hebben in 't leven, newoare? :o)

op deze reactie: In ons klein gehuchtje staan er nog welgeteld twee cafés! En in d'Huizekes staat er ook wel genoeg drank :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 14-05-08

... Ik ben een van de gelukkigen met een tankkaart van het werk. Ik zou niet weten hoe ik anders alles moest bolwerken.
Het leven is te duur, zeker voor iemand die alleen alle kosten draagt.

Gepost door: Mystic | 14-05-08

ik ben ook van d'Huizekes dus betoog ik zeer graag mee! hihi

Gepost door: vriendin M | 14-05-08

Ik doe ook mee!
Mijn loon gaat er iets sneller door dan ik zou willen... begin me zelfs een beetje zorgen te maken!

Wanneer vertrekken we?

Gepost door: saartje | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.