21-05-08

Euroshit

Had ik het gezegd of had ik het gezegd? Ons krokodillenlied werd niet erg gesmaakt door Europa. Het klonk ook veel te stil tussen al dat andere geweld op het podium. Nu, eerlijkheidshalve, ik heb de show gisteren niet op tv gevolgd, maar vandaag wel alle clipjes bekeken van de eeste halve finale van Eurosong op de officiële website.

Treur niet, Soetkin... uw circustent was uiteindelijk nog het minste wat mij heeft geïrriteerd.

Estland: Proberen zij de smsende kleuters te bereiken? Zelfs als kinderliedje is het barslecht. Twee ongeschoren vadsige venten die muziekinstrumenten proberen op te tillen (don't ask) en daarbij luidop staan te grinikken. Bij gebrek aan lyrics?

Azerbeidjan: Seriously, WTF?! Een eunuch komt neergestreken op het podium. Een überMika die ongecontroleerd zijn stem de hoogte injaagt. Pijnlijk.

Polen: Zendt een blonde schone. Pas na vijf zinnen heb je door dat ze in 't Engels zingt. Veel te melig ook.

Ierland:Tja, de Ierse kalkoen die de draak steekt met de politiek achter Eurosong. Het opzet is gewaagd, maar de act is ergerlijk, de "Irlande douze points" ronduit Ir-ritant.

Bosnië en Herzegovina: Stom. Had die zanger gisteren ook een levend kieken mee op 't podium? Je ziet zo al dat die jongen psychosomatisch gestoord is. En dan die boeren op de achtergrond. My god.

Finland: Doet het weer. Ze planten een hardrock/metalgroep op het podium. Maar sorry guys, deze keer niet zo catchy als Lordi's Hardrock Hallelluljah indertijd.

Welke landen hebben het er volgens mijn oren al wat beter vanaf gebracht?

Moldavië: Een feel good fransachtig chançon. Laat me heel even wegdromen, tot de iets te harde stem de sfeer weer vergalt. Misschien deden ze het gisteren beter? En wat dat bolleke wol erbij komt doen? Joost mag het weten.

Noorwegen: Vooral de lyrics spreken me aan "Why won't anybody try me?" Maar de zangeres vervalt al snel in afgezaagde aandachtstrekkerij. Wees eens wat positiever, mens!

Andorra: Met een titel gejat van Clouseau (Casanova) toch een nummer dat meezingbaar is. Alhoewel de "boem boem boem, my heart goes crazy" niet echt zo geweldig origineel klinkt.

Griekenland: Oosterse klanken, catchy, pop/girlpower song. Mja, moet er nog zand zijn?

Welke landen staan dan wél in mijn top euhm... vier?

San Marino: Doet aan als Zornik's Scared of Yourself, wat ik wel kan smaken. De metroseksueel brengt het overtuigend triest. Maar of dit de sfeer is waar Europa zit op te wachten?

Slovenië: Ah zie. Een tweede Laura Pausini. Ziet er leuk uit, hoort er leuk uit. Leuk deuntje, tout court.

Roemenië: Een gevoelige ballade met twee sterke stemmen. De gast heeft zijn looks mee, het meisje doet rocky aan. Potentieel.

Armenië: Mijn favoriet! De Qele Qele blijft nazinderen. Oosterse happy music. Een intro van jewelste. Gelijk een Eurosong nummer van tegenwoordig moet zijn. 

Maar oké, smaken verschillen. Na gisteren blijkt Europa dan ook een rare smaak te hebben. Landen die ik hier niet heb vernoemd wegens té onopvallend (Rusland, Israël), hebben dan toch hun ticket naar de finale. De eunuch, de zaag, het domme blondje, het kieken en de na-apers mogen ook door. Blijven nog over Armenië, Roemenië en Griekenland, die volgens mij de titel verdienen.

Is het nog de moeite om de tweede halve finale te bekijken, in feite?

11:18 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kort antwoord?

Nee! :-)

Gepost door: saartje | 21-05-08

ongezouten ge weet hoe graag da'k u zie hé, maar ge weet óók da'k zelfs voor ú mijn bakkes nie ga houden :-D
dus hier volgen twee gepeperde opmerkingen:

1: chançon met een ç? une cédille??? WTF?? :-D
chanSon dus... 'fin, bon...

2: ik vind mensen die er wél naar kijken (naar euroshit dus) eigelijk zielig :-D
eerste deel of tweede halve finale... who caaaaaaares

Gepost door: Cijferkes | 21-05-08

I feel the same way pure tijdsverspiling als je het mij vraagt, maar niemand vraagt me wat. De Belgische inzending: de niet kwalifictaie was verdiend.

Gepost door: Duvel | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.