27-05-08

Hint

08:53 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-05-08

Roffelderoffel

Something's coming up...

And I won't tell...

Until the time has come...

;o)

11:12 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-08

My kind of relaxing

Nu mag je denken dat ik een rare ben, wel, dat ben ik ook! Hehe.

Deze Lentesneeuw besloot te relaxen op haar eigen manier. Er was geen fuck op de tv (kan me dus echt niet boeien, alhoewel ik het probeer). Dan maar weer m'n heil gezocht voor de pc. Dezelfde pc die ik een twee uur daarvoor had afgesloten, blij dat m'n werkweekend er eindelijk op zat.

Ik besloot naar muziek op zoek te gaan. Relaxing music. Met de headset op, afgesloten van de volledige wereld rondom mij. In een vacuüm gezogen... ik alleen... met mijn gedachten.

Een snelle queeste bracht me bij het soort muziek dat ik wou. Ik druk op play... en luistert u zelf maar. Raar om eens een andere versie te horen van een plaat waar ik normaal spontaan bij begin te trommelen op m'n dij, uit volle borst meezing en de kwaadheid van de zanger tot in m'n kleinste teen voel. 

 
Weird, haha.

21:21 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Bedankt heren/vrouwen inbrekers

Beste heren/vrouwen inbrekers,

Bedankt dat u het achterste ruitje met enige force heeft ingeslaan. De brokjes glas lagen daarmee niet op mijn zetel, waardoor ik toch nog ongedeerd kon instappen. Men zegge mij ook dat dit stukje ruit minder kost om te vervangen. Dat u eigenlijk veel makkelijker de grotere ruit daarnaast had kunnen inslaan. Maar dat hebt u gelukkig niet gedaan. Misschien kwam het ook door de regenachtige nacht? Dat u mijn interieur daardoor maar met een minimum aan waterschade wilde achterlaten. 

Bedankt ook dat u alle vier mijn deuren had losgezet. Het bespaarde mij het zoeken naar mijn sleutel in mijn rommelige handtas. Een kleine opmerking toch: als u mijn vakjes ondersteboven haalt, wil u dan zo vriendelijk zijn alles terug te leggen? Mijn zonnebrillen lagen nog aan het gaspedaal en het radiopaneel op mijn zetel... Ik vraag me af waarom u het niet heeft meegenomen? Ik weet het, niet makkelijk zo'n radiosleuf eruit te trekken als u de gepaste "trekijzertjes" daar niet voor heeft.

Bedankt ook om niets te stelen. Mijn cd-collectie nog intact... ook de papieren van de wagen. U was duidelijk op zoek naar iets anders? O ja, dom van mij om de gps-houder nog aan de ruit te laten plakken. Het toestel zelf had ik meegenomen. Misschien laat ik best in het vervolg een briefje na: "GPS-toestel heb ik mee. Doe geen moeite". 

Maar toch... wat heeft u bezield om op een parking vlak naast een tankstation mijn auto zomaar even te doorsnuffelen? U hebt een geweldige domper gezet op een zalige nacht vol... maar kom, ik wijk af. Desalniettemin bedankt... zou ik zo zeggen, want u had het veel erger kunnen maken.

16:57 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-08

Savage Garden vs Roxette

Een plezante mix van twee steengoeie nummers en voor elk wat wils:

- Muziekliefhebbers kunnen meezingen.

- Waaghalzen halen plezier uit het filmpje.

- En ik... ik droom even weg bij dit alles en herbeleef.

 

15:41 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-08

Doktertje spelen

We hebben doktertje gespeeld gisteren. Amai, het was de allereerste keer dat hij bij mij binnen kwam. Letterlijk dus.

Ik had 'm verteld over mijn problemen. Dat het allemaal zo traag vooruit gaat de laatste tijd. Dat ik moeite heb om een paar dingen te openen, dat het er helemaal niet gezond aan toe ging bij mij.

Hij vroeg me om een paar zaken te doen. Duw daar eens op... en kijk daar eens. Zie je dat? Ja, ik zag het. Maar het probleem was dat ik niks durfde te doen op m'n eentje. Schrik om het te verbrodden, weetjewel.

't Is niets, zei hij. Laat mij eens kijken. En toen nam hij in één seconde m'n hele hebben en houden over. Hij viel pardoes binnen in mijn privé en ik... ik kon alleen maar verwonderd toekijken hoe hij vakkundig in de diepste krochten van mijn dierbaar bezit binnendrong.

Had hij gewild, hij had al mijn geheimen -ook de donkere- kunnen uitpluizen en ik zou daarbij machteloos gestaan hebben. Maar dat deed hij uiteraard niet en trouwens, ik vertrouw hem voor 200%.

Wel grappig, hoe de cursor vanzelf over mijn monitor bewoog, hoe schermpjes open en dicht floepten, hoe vakjes werden aangevinkt, programma's eruit werden gegooid, instellingen veranderd. En ik deed helemaal niets.

Mijn hoogst persoonlijke IT-dokter vanop afstand. Ik dank hem zeer. Omdat mijn pc nu weer draait zoals nieuw. Omdat alles veel vlugger gaat. Omdat we nu weer gezond en wel kunnen verder werken, surfen en bloggen. 

Care for a drink, meneer den doktoor? Ik zou dit in real life nog wel eens willen overdoen.

16:34 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Euroshit

Had ik het gezegd of had ik het gezegd? Ons krokodillenlied werd niet erg gesmaakt door Europa. Het klonk ook veel te stil tussen al dat andere geweld op het podium. Nu, eerlijkheidshalve, ik heb de show gisteren niet op tv gevolgd, maar vandaag wel alle clipjes bekeken van de eeste halve finale van Eurosong op de officiële website.

Treur niet, Soetkin... uw circustent was uiteindelijk nog het minste wat mij heeft geïrriteerd.

Estland: Proberen zij de smsende kleuters te bereiken? Zelfs als kinderliedje is het barslecht. Twee ongeschoren vadsige venten die muziekinstrumenten proberen op te tillen (don't ask) en daarbij luidop staan te grinikken. Bij gebrek aan lyrics?

Azerbeidjan: Seriously, WTF?! Een eunuch komt neergestreken op het podium. Een überMika die ongecontroleerd zijn stem de hoogte injaagt. Pijnlijk.

Polen: Zendt een blonde schone. Pas na vijf zinnen heb je door dat ze in 't Engels zingt. Veel te melig ook.

Ierland:Tja, de Ierse kalkoen die de draak steekt met de politiek achter Eurosong. Het opzet is gewaagd, maar de act is ergerlijk, de "Irlande douze points" ronduit Ir-ritant.

Bosnië en Herzegovina: Stom. Had die zanger gisteren ook een levend kieken mee op 't podium? Je ziet zo al dat die jongen psychosomatisch gestoord is. En dan die boeren op de achtergrond. My god.

Finland: Doet het weer. Ze planten een hardrock/metalgroep op het podium. Maar sorry guys, deze keer niet zo catchy als Lordi's Hardrock Hallelluljah indertijd.

Welke landen hebben het er volgens mijn oren al wat beter vanaf gebracht?

Moldavië: Een feel good fransachtig chançon. Laat me heel even wegdromen, tot de iets te harde stem de sfeer weer vergalt. Misschien deden ze het gisteren beter? En wat dat bolleke wol erbij komt doen? Joost mag het weten.

Noorwegen: Vooral de lyrics spreken me aan "Why won't anybody try me?" Maar de zangeres vervalt al snel in afgezaagde aandachtstrekkerij. Wees eens wat positiever, mens!

Andorra: Met een titel gejat van Clouseau (Casanova) toch een nummer dat meezingbaar is. Alhoewel de "boem boem boem, my heart goes crazy" niet echt zo geweldig origineel klinkt.

Griekenland: Oosterse klanken, catchy, pop/girlpower song. Mja, moet er nog zand zijn?

Welke landen staan dan wél in mijn top euhm... vier?

San Marino: Doet aan als Zornik's Scared of Yourself, wat ik wel kan smaken. De metroseksueel brengt het overtuigend triest. Maar of dit de sfeer is waar Europa zit op te wachten?

Slovenië: Ah zie. Een tweede Laura Pausini. Ziet er leuk uit, hoort er leuk uit. Leuk deuntje, tout court.

Roemenië: Een gevoelige ballade met twee sterke stemmen. De gast heeft zijn looks mee, het meisje doet rocky aan. Potentieel.

Armenië: Mijn favoriet! De Qele Qele blijft nazinderen. Oosterse happy music. Een intro van jewelste. Gelijk een Eurosong nummer van tegenwoordig moet zijn. 

Maar oké, smaken verschillen. Na gisteren blijkt Europa dan ook een rare smaak te hebben. Landen die ik hier niet heb vernoemd wegens té onopvallend (Rusland, Israël), hebben dan toch hun ticket naar de finale. De eunuch, de zaag, het domme blondje, het kieken en de na-apers mogen ook door. Blijven nog over Armenië, Roemenië en Griekenland, die volgens mij de titel verdienen.

Is het nog de moeite om de tweede halve finale te bekijken, in feite?

11:18 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-05-08

Fauna en flora

Ik had ze al een paar dagen zien zitten. Hier en daar verspreid tegen de muur van mijn bureau. Het raam van mijn bureau staat altijd open... aldus kan alles wat vliegt vrij in en uit.

Maar deze vlogen niet echt meer. Ze zaten daar maar. Twee paar lange vleugels, twee sprieten op hun gat en ook sprieten vanvoor. Wat zijn die beesten toch? Dat vroeg Lentesneeuw zich af toen ze er eentje porde. En het viel op de grond. Dood. Tiens...

Ook de anderen waren al grijs qua kleur. Por. Val. Por. Val.

Toen ik uiteindelijk het vliegenraam voorzette, kwamen er ook daar - zij het dan nog levende- exemplaren neerstrijken. Rare beestjes. En ik moest weten wat het was, of course.

De zoektocht op google naar "tweevleugelige insecten" leverde niet al te veel op. Behalve dat ik nu weet dat diptera Latijn is voor tweevleugelig. Het moest een soort vlieg zijn, maar wélke? Het enige wat me was opgevallen, was dat de beestjes geen lang leven beschoren zijn. Ik had toen al de link moeten leggen, maar helaas, vrouwen volgen geen logische denkpatronen zeker?

Deze middag, starend door het keukenraam, zie ik er weer één. Met ons vader, de alwetende fauna- en floramens die vlak naast mij zijn brillenglazen staat te poetsen, grijp ik mijn kans. "Vader, wat zijn deze vreemdsoortige dipterabeestjes?" "Ah", en hij steekt zijn neus tegen het raam "dátte? Dat zijn ééndagsvliegen hé meiske!"

Mja, it figures...

De Ephemera Vulgata oftewel de ééndagsvlieg:

eendagsvlieg

Deze 20 mm lange vliegen zijn gemakkelijk te herkennen aan de drie staartborstels. (inderdaad, ja) Deze insecten vliegen traag en worden gemakkelijk door de wind verplaatst (of ze vallen gewoon op de grond). De mannetjes verzamelen zich tussen mei en augustus (nu dus) in grote zwermen. De vrouwtjes vliegen de zwerm binnen, worden door een mannetje gegrepen en paren (ja, waaróm al die poespas errond?).

Deze vliegen hebben geen monddelen (ocharme!!), eten niet en leven slechts twee tot drie dagen (vrij logisch ja).

Wist u eigenlijk hoe een ééndagsvlieg er precies uitziet en waarom het dan wel zo heet? Nu wel zie!

12:53 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-05-08

Een allegaartje aan gedachten

Hot on the dansfloor

Gisteren de laatste les Afrikaanse dans en gezweet hébben we! Voor deze laatste choreografie liet de leraar de les met een half uur uitlopen, wat ik persoonlijk niet zo erg vond. Eens je zo'n reeks passen vlekkeloos na mekaar kan dansen zonder nog naar de leraar te moeten kijken, is het nóg zo plezant. Onze klas in actie werd zelfs vereeuwigd op tape! Te hopen dat YouTube daar geen lucht van krijgt... O ja, de leraar heeft er zich ook een lief uitgekozen! Ik had zoal iets willen zien, toen ik de gang doorliep naar de danszaal toe... stond hij met één van onze leerlingen net iets te familiair te doen. Toen ze weg was, vraagt hij met zijn hand op míjn kont wat ik nog doe na de les. Is dat een Afrikaanse gewoonte of zo, waar ik nog niets van weet? 

Te oud voor jumpen?

Sinds het "jumping" communiefeest van m'n nichtje zit ik geplaagd met een kleine malaise aan m'n enkel. 't Is alsof er een beentje niet goed zit en dat voel ik nu al zo'n week of twee. Ik zal het hakken dragen voor een tijdje moeten laten... of ik kan natuurlijk es langsgaan bij de dokter. Naaah. Daarvoor is het niet alarmerend genoeg. Wat flexiumgel en we zien wel dus.

De goesting

Of ik nu goesting heb of niet, ik kijk aan tegen een koppel zware weken. De laatste lessen van het schooljaar zijn meestal van die uitbollessen, met onderwerpen die niet in het handboek staan. Dat wordt dus zelf handouts maken en leerstof halen vanop het net of uit de bib. Tegelijk lopen de laatste grote taken en toetsen binnen. Met groot bedoel ik boekbesprekingen van 4 pagina's per leerling en GIP-opdrachten van het tiendubbele. Ondertussen, niet te vergeten, komen de examens eraan. Ook daar moet ik alle leerstof van het tweede semester verwerken tot educatief verantwoorde vragen en dat in een nette layout stoppen. De deadline voor dit alles is 1 juni. Knippen en plakken, uitvinden en produceren. Ik doe het graag, maar toch: help.

De vraag

En dan is er voor de rest nog één vraag die ik me stel. Wordt mijn vrijdagavond gevuld met worddocumenten en rode stylo... of niet?

13:45 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-05-08

MEI 68 - MEI 08

Beste vrienden, sympathisanten

Ik sta hier vandaag voor jullie omdat ik verontwaardigd ben. Zeer verbouwereerd!  

Toen ik vanmorgen de krant opensloeg, viel ik omver van alweer een grandioze prijsstijging van de brandstof. Deze keer is de diesel en de stookolie met maar liefst 7 cent per liter gestegen. 7 CENT! Ik vermoed dat er niet alleen bij mij aan de keukentafel werd gemiljaard?

Een vat ruwe olie kost nu al 125 dollar en men verwacht dat dit binnen niet nader genoemde tijd de magische kaap van 200 zal bereiken. De concrete gevolgen voor ons, de kleine werkmens? Voor een liter diesel zal u dan 1,8 euro mogen ophoesten, een stookolietank van 2000l zal u een kleine reis kosten: 2.600 euro alstublieft! 

Oké, zover is het nog niet en tevens denk ik dat, áls het zover komt, de hele wereldeconomie op haar gat ligt. Maar kom, zoals de situatie nu al is... de tankbeurten zijn al pijnlijk genoeg, akkoord? Dan nog te weten dat van de benzineprijs zo'n 56% naar de fiscus gaat, voor diesel is dat 40%.

Ik stel me grote vragen. Hoe kan de modale burger het nog klaarspelen om iet of wat te sparen voor zichzelf? Wij betalen ons werkelijk blauw aan noodzakelijke producten (het eten is verduurd, het water, de huisvesting, kledij en nu dus ook de verwarming).

Dat we met z'n allen wat minder de baan op gaan en beter met de fiets naar bakker en beenhouwer zouden trekken, akkoord. U beseft toch ook dat wij zélf allemaal aan de basis liggen van het huidige fileleed? Maar wat de broodnodige overlevingsmiddelen betreft... ik pik dit niet.

Zouden we dan, beste vrienden, de vorige generatie niet eens in de voetstappen treden? In ware Mei '68 stijl met grote pamfletten door de straten rondtrekken? Honderdduizenden werknemers die het werk neerleggen, er de brui aan geven, aan onze huidige maatschappij?

Ik denk: een briljant idee! Vertel het verder!
PS: We verzamelen hier bij mij aan d'Huizekes. 

10:27 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-05-08

Binnenpretje

Het is hier kalm. Ook van mijn kant, daar niet van. 

't Is de zon. 't Is de warmte. De barbecue, de cocktail, de zatte meneer die ik naar huis heb gevoerd omdat 'm anders zeker de gracht was in geduikeld. 't Is het werk dat daar ook nog tussenin komt. 

't Is vanalles, maar 't is vooral goed zo.

En morgen wordt het hopelijk, misschien, wellicht... nog véle beter! 

 

20:22 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-05-08

Tasty weekend

Alweer een verlengd weekend voor de boeg. Happy I am. Alhoewel een weekend voor mij meestal ook garant staat voor een massa voorbereidingen en verbeteringen.

Die verbeteringen kan ik nog combineren met de zon. Dan instaleer ik mij in bikini op de hof met twee stoelen extra rondom mij. Het blad van onze tuintafel is op mysterieuze wijze verdwenen en de vier poten daar zomaar zetten is ook geen zicht. Vandaar de twee extra stoelen dus. De mix van zweet en zonnecrème moeten mijn leerlingen er maar bijnemen op hun taken en toetsen, hehe.

Die voorbereidingen dan... daarvoor moet ik noodgedwongen voor de pc kruipen. Nu ja, ik héb een portable en ik zóu dus met de pc op schoot óók buiten kunnen zitten. Maar dat is al minder handig en ik betwijfel of mijn beestje tegen deze felle zon kan.

Eigenlijk heb ik al flink mijn best gedaan vandaag. Ben zoals een normaal mens opgestaan op een normaal uur om dan aan een normale werkdag te beginnen. Niet gemakkelijk, die zelfdiscipline... heb er precies toch wat moeite mee. Hopen dus dat ik volgend jaar met een fulltime zit, zodat ik geen tijd heb om te zitten prutsen wanneer het niet mag.

What else this weekend? Wel... ik ga vanavond naar toneel. Zeer duistere omstandigheden, want ik weet niet eens over wat het zal gaan. Amateurtoneel, dat wel, en dat zie ik dus wel graag.

En morgen is D-day! Want dan staat de eerste BBQ van 't jaar op 't programma! Joehoew! Ik heb gisteren al zitten watertanden toen die smakelijke geur van bij de buren kwam overwaaien. Awel, en morgen is het mijn beurt!

Een prettig weekend aan elk van jullie gewenst... dedees kuist haar schup af :o) 

17:04 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-05-08

Eeuwige rust voor Sterchele

Ik zal zeker niet de eerste zijn vandaag die erover post (en wellicht ook niet de laatste), maar ik wilde toch even stilstaan bij het overlijden van een profvoetballer wiens naam mij tot op vandaag redelijk onbekend was.

François Sterchele, spits bij Club Brugge, is vorige nacht zwaar uit de bocht gegaan met zijn porsche en knalde fataal tegen een boom aan. Het nieuws bereikte me deze morgen, toen ik in de auto van de eerste zon zat te genieten.

Nu, voetbal is m'n ding zo niet, waardoor ik helemaal niet weet wat voor een sfeer er kan heersen in een volgepropt stadion. Maar toen een supporter aan de Q-ploeg vroeg om "You never walk alone" te draaien... (en dit niet alleen voor François, maar voor álle slachtoffers van auto-ongelukken) rezen mijn haartjes instant naar omhoog. Even diep in gedachten verzonken...

En ik denk met mij vele andere mensen op de baan.

21:02 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-05-08

Paswoord gekraakt?

Tiens... ik wilde me daarnet aanmelden op hotmail- en msntoestanden... maar, m'n paswoord werkte ineens niet meer! Een paar keer opnieuw ingetypt, de laatste keer letter per letter en met twee vingers maar.

Maar 't ging dus echt niet meer!

Dan maar een nieuw paswoord aangemaakt...  En dan blijft een mens natuurlijk wel achter met dat beangstigde gevoel:

Who the hell, what the f***?

20:44 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

03-05-08

Jeckyll and Lentesneeuw

Als de zus een feest geeft, is het er steeds boenk op. Ik voel de pijnlijke staat van m'n voetkussentjes en denk zo dat het goed was. 

Het eten was ook een streling voor de papillen en vooral, er was véél! Jammer dat een mens op een bepaald moment dik zit... want ik was de buffettafel nog helemaal niet rond geraakt.

De communiefeesten zien er nu toch wel anders uit dan tegenover mijnen tijd. Behalve het paaslam, dat is nog steeds een vast item. Voor de rest waande ik me op een halve trouwfeest. Maar we zaten dan ook met een groep feestgrage mensen bij mekaar en dan hoeft er al niet veel te gebeuren om de stemming erin te krijgen.

In feite had de DJ het nog zo slecht niet bekeken om tijdens het eten alle Vlaamse schlagers uit de stoffige kast te halen. Of je het nu wil of niet, je mompelt mee, je buur zingt het in je gezicht terwijl hij een hap naar binnen werkt, de overbuur doet het al wat luider. Voor je 't weet zitten alle tafels tegen mekaar op te zingen en worden de servietten duchtig in het rond gezwierd. Hihi.

En dan de tafels aan kant. En de voeten erop. Eerst met schoenen, daarna zonder... heel wat jeugd en ik die me erover ontferm. Of zij over mij? Jawel, beste mensen, ik heb leren JUMPEN! Ik KAN het!! 't Was zeer aanstekelijk, want ook de al wat ouderen placeerden zich wijdbeens springend op een rij achter de jongeren en mezelf.

Voor wat hoort wat, natuurlijk, dus ik leer hen de Hucklebuck en de Indianendans. "Da's wat anders dan jumpen hé! ;o)" Zij die bijna aan een lief toe zijn worden door mij van hun stoel geplukt om te leren slowen "Maar allez, tante, ik kan dat niet!" "Tut-tut, komaan!" En ze amuseerden zich kostelijk. Ook de chachacha en de tango zijn de revue gepasseerd. En veel onnozelheid... héél véél foute dingen.

Zalig avondje!  

12:58 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-05-08

The Magic Eye

Ik herinner me nog een zekere kerstavond ergens in de jaren 90. Met de familie rond de kerstboom en pakjes openmaken. Eén pakje was wel heel speciaal. Een boek met prenten. Maar, het waren niet zomaar prenten. Als je er op een speciale manier naar keek, dan kwam er een afbeelding in 3D te voorschijn.

De rest van de avond ging het boek van schoot tot schoot met af en toe een juichkreet "Jaaaaa! Ik heb het gezien!" Waarop een paar verontwaardigde blikken en tongen spraken "Dedju! En ikke nie!". De truc is om je ogen onafhankelijk van mekaar te laten focussen. Dit kan je nog het beste bekomen door eerst met je neus op de prent te zitten en dan langzaam -maar dan wel héél langzaam- achteruit te gaan. Je ogen zien eerst iets raars, en warempel verschijnt daar een reliëf! Hou deze blik vast... en ontcijfer wat er in de tekening verscholen ligt...

magiceye

12:57 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |